ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Τρένο για Ευρώπη!

Ασταμάτητος ο Ατρόμητος στο δρόμο προς την Ευρώπη! Οι Περιστεριώτες νίκησαν 2-0 τη Δόξα Δράμας με Μπρίτο και Μήτρογλου και έφτασαν στη πέμπτη σερί νίκη!
Έτσι έπαιξαν
Με φουλ επίθεση επέλεξε να παίξει ο Γιώργος Δώνης, καθώς παρέταξε την ομάδα του με 4-3-3 ξεκινώντας τους Ράντμαν, Γιαννούλη, Τόμας, Νάστο, Σκόνδρα, Ζουέλα, Δημούτσο, Μπρίτο, Γκαρσία, Τάτο, Μήτρογλου.
Από τη μεριά του, ο Μάκης Κατσαβάκης προτίμησε το 4-2-3-1 και τους Σέρεμετ, Γελαδάρη, Βέρτζο, Μπριλλάκη, Ψυχογιό, Ρούτση, Λίμα, Αμπουμπακάρι, Ουέλινγκτον, Παπαδόπουλο, Κυβελίδη.

Έκλεισε χώρους και απείλησε η Δόξα
Ο Ατρόμητος μπορεί να μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο στα πρώτα λεπτά, να κυκλοφορούσε την μπάλα και να είχε ένα σουτ με τον Μπρίτο στο 9', το οποίο πέρασε άουτ, όμως η Δόξα έκλεισε καλά τους χώρους στη συνέχεια και βγήκε μπροστά για να απειλήσει.
Αυτό το έκανε σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς ο Ράντμαν μπλόκαρε την μπάλα στο σουτ του Μπριλλάκη στο 15', ενώ απέκρουσε δύσκολα αυτό του ίδιου παίκτη έξι λεπτά αργότερα. Στο 21' οι Δραμινοί είχαν και δεύτερη ευκαιρία, με τον Ράντμαν να αποκρούει αυτή τη φορά σε κόρνερ το μακρινό σουτ του Ουέλινγκτον.
Μετά το 30'... ξύπνησε ο Ατρόμητος!
Οι «μαυραετοί» έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, παρά το γεγονός ότι οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας, καθώς... ξύπνησαν από το 30' και μετά. Σ' εκείνο το χρονικό σημείο είχαν την πρώτη τους καλή στιγμή στο παιχνίδι, με τον Μήτρογλου να φεύγει από κανονική θέση και να δίνει στον Δημούτσο, ο οποίος πλάσαρε άουτ με κοντινό πλασέ.
Ωστόσο, οι Περιστεριώτες δε σταμάτησαν εκεί και επιχείρησαν να απειλούν με προσπάθειες από πλάγια και με σουτ. Ο Μπρίτο έκανε την προβολή, ύστερα από γύρισμα του Δημούτσου, και ο Σέρεμετ έδιωξε σε κόρνερ στο 33', από την εκτέλεση του οποίου ήρθε μια κεφαλιά του Πίτου Γκαρσία, την οποία μπλόκαρε ο γκολκίπερ των Δραμινών.
Άλλο ένα σουτ του Μπρίτο στο 35' δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Σέρεμετ, ενώ στο 36' μπλόκαρε με δεύτερη προσπάθεια το κοντινό σουτ του Μήτρογλου σε ένα εξάλεπτο... φωτιά για την ομάδα του Δώνη.
Πάντως, η Δόξα θα μπορούσε να πετύχει ένα γκολ μέχρι το 45', αφού στο 38' ο Κυβελίδης άφησε την μπάλα στον Ουέλινγκτον, ο οποίος την έστειλε άουτ με πλασέ, τη στιγμή που στο ένα λεπτό των καθυστερήσεων ο Τόμας την απομάκρυνε προ του Κυβελίδη μπροστά στον Ράντμαν και προτού ο φορ της Δόξας γίνει απειλητικός για την εστία του Ατρομήτου.
Κυριάρχος ο Ατρόμητος και 2-0
Με αυτόν τον τρόπο, οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια ισόπαλες δίχως τέρματα και στην επανάληψη ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος του αγώνα, παρά το γεγονός ότι η Δόξα θέλησε να μπει πιο δυνατά με το σουτ του Κυβελίδη στο 46'. Η εκτέλεση φάουλ του Μήτρογλου πέρασε άουτ δυο λεπτά αργότερα, ενώ ο Τάτος δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ με κεφαλιά από κοντά στο 54'.
Στο 58' δυο σουτ του Παπαδόπουλου και του Αγτζίδη δεν είχαν τύχη και στο 65' οι Περιστεριώτες άνοιξαν το σκορ. Ο Σκόνδρας έβγαλε τη σέντρα και ο Μπρίτο με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να έχουν την υπεροχή και στο 74' «κλείδωσαν» το «τρίποντο», με τον Μήτρογλου να κάνει άνω κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων και με ιδανικό πλασέ να δίνει στην ομάδα του προβάδισμα δυο τερμάτων.
Κάπου εκεί τελείωσε στην ουσία η αναμέτρηση, με τον Ατρόμητο να έχει άλλες δυο καλές ευκαιρίες. Ο Μήτρογλου πλάσαρε άουτ από πλάγια στο 84', ενώ ο Τάτος είδε στο αμέσως επόμενο λεπτό τον Σέρεμετ να μπλοκάρει την μπάλα στο σουτ που επιχείρησε έξω από την περιοχή.
 Κορυφαίος της αναμέτρησης ο Κώστας Μήτρογλου. Ο φορ του Ατρομήτου μοίραζε, είχε ευκαιρίες και πέτυχε ένα ωραίο γκολ, το οποίο «κλείδωσε» τη νίκη για τους Περιστεριώτες.
Η άμυνα της Δόξας στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς στο πρώτο γκολ έχασε τον Μπρίτο, ενώ στο δεύτερο κανείς δε σταμάτησε τον Μήτρογλου, ο οποίος ήταν μόνος του στην επίθεση.
 Τόσο ο Μπρίτο, που πέτυχε το πρώτο τέρμα του Ατρομήτου, όσο και ο Ανδρέας Τάτος, ο οποίος έκανε καλό παιχνίδι και είχε τις ευκαιρίες να χριστεί σκόρερ. Από τη μεριά της Δόξας, ο Ουέλινγκτον ήταν αυτός που προσπάθησε περισσότερο απ' όλους να κάνει κάτι για τους «μαυραετούς».
 Την έκαναν οι παίκτες της Δόξας, καθώς δεν πέτυχαν ένα γκολ στο πρώτο ημίχρονο!
 Δεν είχε δύσκολες φάσεις ο Παπαπέτρου, ενώ δεν ήταν και πολλά τα μαρκαρίσματα που σήκωναν κάρτα. Γι' αυτό ο ρέφερι από το Σύνδεσμο Αθηνών έβγαλε μόνο 2 φορές την κίτρινη από την τσέπη του κι έδειξε από μια σε κάθε ομάδα.
 Ο Ατρόμητος πανηγύρισε την πέμπτη συνεχόμενη νίκη του κι έδειξε ότι δύσκολα θα χάσει την έξοδο στην Ευρώπη, ενώ πλησίασε και την τρίτη θέση στους 2 βαθμούς.
Στον αντίποδα, πολύ δύσκολα, πλέον, είναι τα πράγματα για τη Δόξα Δράμας, που παρέμεινε 6 βαθμούς μακριά από την παραμονή, διαφορά που πιθανότατα θα αυξηθεί. Πάντως, το αξιοσημείωτο είναι ότι οι δυο ομάδες έχουν και δεύτερο ματς να δώσουν μεταξύ τους, αυτό της Τετάρτης στο Καυταντζόγλειο.
Συνθέσεις ομάδων
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Ράντμαν, Γιαννούλης (59' Επστάιν), Τόμας, Νάστος, Σκόνδρας, Ζουέλα (59' Καραγκούνης), Δημούτσος, Μπρίτο (77' Μπάλλας), Γκαρσία, Τάτος, Μήτρογλου.
Δόξα Δράμας (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Γελαδάρης (37' Αγτζίδης), Βέρτζος (51' Σικαλιάς), Μπριλλάκης, Ψυχογιός, Ρούτσης, Λίμα, Αμπουμπακάρι (71' Κάπελ), Ουέλινγκτον, Παπαδόπουλος, Κυβελίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου