ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Δύο και... έφυγε για Φρίουλι!

Με διπλό «χτύπημα« του Απόστολου Γιάννου στο πρώτο μέρος, ο ΠΑΟΚ πήρε σπουδαία νίκη επί του ΟΦΗ στο Γεντί Κουλέ(0-2) και στην επανάληψη έκανε συντήρηση ενόψει Ουντινέζε. Καλή εμφάνιση και δύο δοκάρια από τους Κρητικούς στο δεύτερο ημίχρονο.Καλό το Γιουρόπα Λιγκ και το ματς με την Ουντινέζε στο Φρίουλι, αλλά αυτό που κοιτούσαν πρώτα στον ΠΑΟΚ ήταν το σημερινό ματς με τον ΟΦΗ. Ένα ματς που ήθελαν να... καθαρίσουν όσο γίνεται πιο νωρίς, προκειμένου να κάνουν και συντήρηση δυνάμεων ενόψει των Ιταλών αρχικά και εν συνεχεία των «κίτρινων» του Άρη, που τους υποδέχονται την ερχόμενη αγωνιστική στη Τούμπα. Αυτό και έκαναν, καθώς με δύο γκολ του Γιάννου στο πρώτο μέρος, πήραν τους τρεις πολύτιμους βαθμούς που τους ανέβασαν στην 3η θέση αφήνοντας την ΑΕΚ 4η, ενώ μπόρεσαν να κατεβάσουν και ταχύτητα στην επανάληψη.
Μια επανάληψη που θύμιζε πολύ το ματς της Τούμπας στον πρώτο γύρο, εκεί που ο ΠΑΟΚ έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη και τον Κάρολ είχε κατεβάσει ρολά. Ε σήμερα ο ΟΦΗ ήταν αυτός που έχανε την μία ευκαιρία μετά την άλλη, έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια με τον Παπουλή και ο Κρέσιτς ήταν αυτός που με την απόδοσή του κράτησε το μηδέν. Έτσι ο «δικέφαλος» πήρε μια μεγάλη νίκη σε μια πολύ δύσκολη έδρα, ενώ οι Κρητικοί παρότι έχασαν, σίγουρα θα έμειναν ικανοποιημένοι από την εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, που από την καλύτερες, για να μην πούμε η καλύτερη από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Ωραίο παιχνίδι, εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου
Ο αγώνας στο Γεντί Κουλέ ήταν πολύ καλός τόσο εντός, όσο και εκτός γηπέδου. Εντός οι δύο ομάδες είχαν από ένα καλό ημίχρονο, με το πρώτο να ανήκει στον ΠΑΟΚ και το δεύτερο στον ΟΦΗ. Χάθηκαν σημαντικές ευκαιρίες εκατέρωθεν, μπήκαν δύο γκολ και ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός, κάτι λογικό από την στιγμή που παρότι υπήρχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τους δύο, καμία ομάδα δεν κλείστηκε πίσω προσπαθώντας τόσο οι Κρητικοί, όσο και οι Θεσσαλονικείς να παίξουν ποδόσφαιρο.
Όσον αφορά το εκτός αγωνιστικού χώρου, μακάρι αυτό που υπήρξε σήμερα στο Ηράκλειο να το βλέπαμε σε κάθε ματς, αν και είναι δεδομένο πως δεν πρόκειται να γίνει και απλά θα μείνει μια ευχή. Οι οπαδοί του ΟΦΗ και του ΠΑΟΚ, όχι απλά δεν δημιούργησαν το παραμικρό, αλλά υπήρξαν ανταλλαγές τιμητικών πλακετών, με την ατμόσφαιρα στο μεγαλύτερο μέρος του ματς να είναι εξαιρετική.
Και μέσα σε όλα μην ξεχνάμε και τη νύφη με τον γαμπρό και τα παρανυμφάκια που έκλεψαν πριν την έναρξη του παιχνιδιού την παράσταση, καθώς έσκασαν μύτη με το νυφικό και όλα τα σύνεργα του... κρεμάσματος! Ωραίες πραγματικά εικόνες που έχουμε ξεχάσει να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα.
Ποιος Κλάους; Ο Γιάννου!
Πριν αναφερθούμε στον αγώνα, θα πρέπει να κάνουμε ειδική μνεία σε δύο παίκτες. Αρχικά στον Απόστολο Γιάννου που πέτυχε τα πρώτα του γκολ με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και έδωσε την μεγάλη νίκη στην ομάδα του. Μια νίκη που είναι η πρώτη εκτός έδρας χωρίς τον Αθανασιάδη στην σύνθεσή του. Ο μικρός ήταν εξαιρετικός και έδειξε πως ο «δικέφαλος» μπορεί να ελπίζει σε αυτόν.
Ο δεύτερος είναι από τον ΟΦΗ ο Φώτης Παπουλής. Ο πρώην παίκτης του Πανθρακικού συνέχισε τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις, είχε δύο δοκάρια, αλλά παρότι στάθηκε άτυχος και δεν σκόραρε, τα πήγε σε ένα ακόμα ματς εξαιρετικά, με τον ΟΦΗ να ποντάρει πολλά επάνω του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου