ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Την εκτέλεσε ο Ρούνεϊ!

Με δύο γκολ του Ρούνεϊ (47` και 49`) η Γιουνάιτεντ επικράτησε με 2-1 της Λίβερπουλ, που το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Σουάρες στο 81`! Στο επίκεντρο ξανά ο Ουρουγουανός, που δεν έδωσε το χέρι του στον Εβρά!Οι «Κόκκινοι Διάβολοι» ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, είχα την δυνατότητα να πετύχουν κι άλλα γκολ, αλλά όταν ο Σουάρες μείωσε στο 81` τους μετέφερε το άγχος! Ο Ντε Χέα λίγο πριν τη λήξη έβγαλε ένα καλό σουτ του Τζόνσον που έφτασε κοντά στην... κηδεία! Η Γιουνάιτεντ πλέον κάθεται ξανά στην κορυφή και ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον περιμένει από τον φίλο του Άλεξ ΜακΛις της Άστον Βίλα να κόψει βαθμούς στη Σίτι!

Μέσα Σκόουλς και Γκιγκς
Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον επέλεξε να δώσει φανέλα βασικού στον Γκιγκς και τον Σκόουλς, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να ελέγξει την μεσαία γραμμή, προσθέτοντας ποιότητα και εμπειρία. Το 44% κατοχή του στο Άνφιλντ για τον πρώτο γύρο άλλωστε, αποτελούσε το χαμηλότερο ποσοστό για την ομάδα του. Έβανς και Φέρντιναντ αποτέλεσαν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, με τους Εβρά και Ραφαέλ στα άκρα. Ο Κάρικ με τον Σκόουλς ήταν στο κέντρο, αριστερά ο Γκιγκς, δεξιά ο Βαλένσια και στην κορυφή ο Ρούνεϊ με τον Γουέλμπεκ.
Βασικός ο Σουάρες
Ο Κένι Νταλγκλίς κράτησε στον πάγκο τους Άνταμ, Μπέλαμι, όπως και τον Κάρολ, δεδομένης της επιστροφής του Σουάρες. Ο Κάουτ, που έχει τέσσερα γκολ στις τρεις τελευταίες αναμετρήσεις του με την ομάδα του Φέργκιουσον πήρε θέση δεξιά στην επίθεση, με τον Ντάουνινγκ αριστερά. Ο Ρέινα ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Ενρίκε, Τζόνσον, Άγκερ και Σκρτελ στην άμυνα, ενώ στο κέντρο τον Τζέραρντ πλαισίωναν ο Σπίαρινγκ και ο Χέντερσον.
Ένταση με Σουάρες
Ο Λούις Σουάρες τράβηξε ξανά τα φώτα πάνω του. Αρχικά πριν έναρξη, όταν αρνήθηκε να δώσει το χέρι στον Εβρά, ο οποίος επέμεινε αλλά ο Ουρουγουανός στράφηκε προς τον Ντε Χέα! Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Σουάρες βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, καθώς ζήτησε με έντονο τρόπο φάουλ από τον Φέρντιναντ. Με το σφύριγμα του ημιχρόνου οι παίκτες των δύο ομάδων έδειχναν εκνευρισμένοι και σύμφωνα με τα ρεπορτάζ στα αποδυτήρια έγινε... χαμός! O Eβρά έψαχνε τον Σουάρες, ο Σκρτελ έκλεισε την είσοδο των αποδυτηριων και χρειάστηκε η επέμβαση του προσωπικού ασφαλείας και της αστυνομίας!
Κλίνατε επί δεξιά!
Αν και το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο όσον αφορά το σκορ και τις ευκαιρίες, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είχε καλύτερη κυκλοφορία και γρηγορότερο τρανσίσιον, δίνοντας την αίσθηση ότι μπορεί να χτυπήσει ανά πάσα στιγμή. Η Λίβερπουλ από την άλλη είχε πιο σφικτό κέντρο, ο Σουάρες έδειχνε να ψάχνει όσο τίποτα την εκδίκηση μέσω της καλής εμφάνισης, ενώ και οι δύο ομάδες είχαν ως βασικό άξονα ανάπτυξης τη δεξιά πτέρυγα. Οι Ρεντς με τις προωθήσεις του Τζόνσον, τις βοήθειες του Σουάρες και τον μαχητικό Κάουτ έβγαλαν φάσεις από την πλευρά του Εβρά, αλλά δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Στο 3` Ο Ντε Χέα μπλόκαρε το σουτ του Τζόνσον με το αριστερό μετά από κίνηση προς την περιοχή, ενώ στο 10` ξανά ο ίδιος παίκτης με παρόμοιο τρόπο βρήκε το χώρο για το σουτ, με την μπάλα να περνάει λίγο άουτ, στην καλύτερη στιγμή της ομάδας του.
Πιο επικίνδυνη η Γιουνάιτεντ
Από την άλλη, οι «Κόκκινοι Διάβολοι» αναπτύσσονταν επίσης κυρίως από τα δεξιά με τον ταχύτατο Ραφαέλ και τον Βαλένσια, ενώ ο Σκόουλς είχε ρόλο... μαέστρου, δίνοντας τον ρυθμό στην ομάδα του. Στο 7` μια κεφαλιά του Ρούνεϊ από καλή θέση ήταν αδύναμη και κατέληξε στα χέρια του Ρέινα, με τον ρυθμό σταδιακά να πέφτει, την Λίβερπουλ να προσαρμόζει την τακτική της και την Γιουνάιτεντ να κάνει παιχνίδι. Ένα σουτ του Ρούνεϊ στο 27` πέρασε άουτ και στο 31` ο Σκόουλς απώλεσε την μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας του! Αφού «έκρυψε» την μπάλα με τον Γουέλμπεκ, άνοιξε το παιχνίδι στα αριστερά και πήρε θέση στην περιοχή. Ο Γκιγκς τον βρήκε, αλλά ο Ρέινα απέκρουσε εντυπωσιακά την κεφαλιά του. Η Μάντσεστερ είχε ανεβάσει ρυθμούς, έδειχνε πιο απειλητικοί, ενώ οι Ρεντς είχαν ένα καλό σουτ του Σκρτελ στο 42`, το οποίο πέρασε άουτ.
Υπόθεση Ρούνεϊ
Η είσοδος της Γιουνάιτεντ στο δεύτερο ημίχρονο, μετά και τα όσα προηγήθηκαν στα αποδυτήρια ήταν εντυπωσιακή. Στο 47`, μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά, ο Χέντερσον στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε εκεί που ήταν ο Ρούνεϊ, ο οποίος έκανε το 1-0! Πριν προλάβουν οι φιλοξενούμενοι να συνέλθουν, ο Άγλγος χτύπησε ξανά! Ο Βαλένσια κέρδισε κατά κράτος τον Σπίαρινγκ, έδωσε στον Ρούνεϊ και αυτός έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του! Το τρίτο τέρμα του στο 58` ακυρώθηκε, αφού ο διαιτητής είχε σφυρίξει φάουλ και στο 59` μετά από πανέξυπνη ενέργεια του Σκόουλς, ο Ρούνεϊ βρέθηκε ξανά σε θέση βολής, αλλά προτίμησε να ψάξει τον Βαλένσια, με την μπάλα να περνάει άουτ!
Ήταν αργά...
Η κατοχή είχε φτάσει στο 61-39% και ο Νταλγκλίς έριξε στο ματς τους Μπέλαμι και Κάρολ αντί για τους Σπίαρινγκ και Ντάουνινγκ, προσπαθώντας να αλλάξει τα κακώς κείμενα για την ομάδα του και να την τονώσει από τα αριστερά, όπου είχε προβλήματα. Ωστόσο, η Γιουνάιτεντ είχε πετύχει πλέον το στόχο της και κατάφερε να φέρει το ματς στα μέτρα της. Έριξε το ρυθμό, επέτρεψε στη Λίβερπουλ να έχει μία χωρίς ουσία κατοχή και με σφικτή τακτική έψαξε την κατάλληλη στιγμή για το... κερασάκι! Ωστόσο, ο Σουάρες κατάφερε να δώσει εκ νέου ενδιαφέρον στο ματς. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Άνταμ από το κέντρο, ο Φέρτιναντ έκανε λάθος εκτίμηση, με τον Ουρουγουανό να το εκμεταλλεύεται και να μειώνει! Οι Ρεντς προσπάθησαν ψάξουν την ισοφάριση, είχαν ένα καλό σουτ του Τζόνσον στο 92` το οποίο απέκρουσε ο Ντε Χέα, με την Γιουνάιτεντ να κρατά μέχρι τέλους τη νίκη.σαν ψάξουν την ισοφάριση, είχαν ένα καλό σουτ του Τζόνσον στο 92` το οποίο απέκρουσε ο Ντε Χέα, με την Γιουνάιτεντ να κρατά μέχρι τέλους τη νίκη.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Φέργκιουσον): Ντε Χέα, Ραφαέλ, Έβανς, Ρίο Φέρντιναντ, Εβρά, Βαλένσια, Κάρικ, Σκόουλς, Γκιγκς, Γουέλμπεκ Ρούνεϊ
Λίβερπουλ (Νταλγκλίς): Ρέινα, Ενρίκε, Τζόνσον, Άγκερ, Σκρτελ, Σπίαρινγκ (61` Κάρολ, Τζέραρντ, Χέντερσον, Ντάουνινγκ (61` Μπέλαμι), Κάουτ (75` Άνταμ), Σουάρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου