ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2012

«Χρυσό τρίο» και ξανά +2!

Οι αλλαγές του Φερέιρα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Χριστοδουλόπουλο, έκαναν την διαφορά και ο αποδεκατισμένος Παναθηναϊκός μετέτρεψε την αγχωτική νίκη σε θρίαμβο (3-0) επί της Ξάνθης!
Eνδεκάδα ανάγκης
Ο πονοκέφαλος για τον Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν ήταν μόνο ένας. Ο Πορτογάλος τεχνικός δεν είχε στη διάθεση του, τους Λέτο και Κουίνσι ενώ πραγματικά την τελευταία στιγμή ο Κατσουράνης ανέβασε πυρετό και έμεινε εκτός αποστολής, προσθέτοντας ακόμη ένα πρόβλημα απόψε στον Παναθηναϊκό.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερά ο Σπυρόπουλος, δεξιά ο Μαρίνος και ο Μπιάρσμιρ με τον Σαριέγκι κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Βιτόλο και Σιμάο τα αμυντικά χαφ, δεξιά ο Ζέκα, αριστερά ο Μαυρίας που προτιμήθηκε από τον Λάζαρο, ο Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο και ο Τοτσέ στην κορυφή της επίθεσης.

Ουσία μηδέν
Ακόμη ένα ξεκίνημα του Παναθηναϊκού τον τελευταίο καιρό ήταν νωθρό. Η Ξάνθη, μάλιστα, δημιούργησε προβλήματα στην άμυνα του «τριφυλλιού», κυρίως χάρη στις ενέργειες του Βλαχοδήμου στο πρώτο δεκάλεπτο. Οι «ακρίτες» με τους Μάνταλο, Φλίσκα και Βασιλακάκη στη μεσαία γραμμή έκλειναν καλά τους χώρους, έβγαλαν… offότι πιο ποιοτικό είχε το «τριφύλλι» στο γήπεδο-δηλαδή τον Κλέιτον- και κράτησαν με σχετική ευκολία μακριά τους κινδύνους από την εστία του Βιβιανί.
Ο Παναθηναϊκός φάνηκε να… ξυπνάει από το ημίωρο και μετά. Ο Βιτόλο ανέβασε στροφές, ο Μαρίνος ήταν ο μοναδικός από τους ακραίους που είχε διάθεση και προσφορά στο επιθετικό κομμάτι αλλά δεν έφταναν. Ο Φερέιρα άλλαξε πτέρυγες του Μαυρία και Ζέκα αλλά αμφότεροι ήταν εκτός παιχνιδιού. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχαν την ουσία και τις λύσεις, ώστε να «φτιάξουν» κάτι καλό πέρα από κάποιες μικροευκαιρίες.
Ο Λάζαρος… έφερε καταιγίδα!
Ο Παναθηναϊκός έπαιζε με την φωτιά και ο Φερέιρα έκανε στην ανάπαυλα την πρώτη του αλλαγή. Μια κίνηση που άλλαξε την ροή του παιχνιδιού. Χριστοδουλόπουλος αντί Μαυρία, με τον «Λάζο» να ανεβάζει αισθητά την απόδοση της ομάδας και να δίνει την λύση. Σε ένα παιχνίδι όπου μέχρι το 75’ έμοιαζε με… ρουλέτα. Η μπάλα πάνω-κάτω και τελικά η… μπίλια στο πράσινο, χάρη στη κλάση του διεθνή μεσοεπιθετικού.
Ο Φερέιρα ρίσκαρε και με την είσοδο του Πετρόπουλου αντί του Βιτόλο και του Καραγκούνη, του βγήκαν όλα, και με ένα ξέσπασμα στα τελευταία δεκαπέντε λεπτά, ο Παναθηναϊκός… καθάρισε με 3-0 τους «ακρίτες».
1-0 στο 78’ με τον Τοτσέ απλά πάνω στη γραμμή να ολοκληρώνει το σλάλομ του Χριστοδουλόπουλου, 2-0 δέκα λεπτά αργότερα με φοβερή εκτέλεση φάουλ του Καραγκούνη και το… κερασάκι ήρθε στις καθυστερήσεις με δυνατό σουτ του Πετρόπουλου έξω από την περιοχή!
Φοβερό δεκαπεντάλεπτο για τους «πράσινους» που παρά τις απουσίες των Κουίνσι, Λέτο, Κατσουράνη έβγαλε… φαντασία και επέστρεψε στην κορυφή και το +2 από τον Ολυμπιακό.

 Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο διεθνής άσος μπήκε στο ημίχρονο και άλλαξε πλήρως και προς το καλύτερο την εικόνα του Παναθηναϊκού. Έπαιξε πίσω από τον Τοτσέ και με τις κινήσεις του έδωσε πνοή στο «τριφύλλι». Από δική του εξαιρετική συνεργασία με τον Πετρόπουλο ξεκινά το 1-0 ενώ κάνει φανταστική ενέργεια στην ίδια φάση και απλά ο Τοτσέ σπρώχνει την μπάλα πάνω από την γραμμή. Έδειξε πως είναι εδώ και ικανός για την διαφορά μετά την πολύμηνη απουσία του ενώ από τα δικά του πόδια ξεκινά και το 3-0 του Πετρόπουλου.
 Μαζί με τον Χριστοδουλόπουλο, ο Καραγκούνης ήταν εκείνος που ανέβασε την απόδοση των «πρασίνων». Ο «τυπάρας» έβγαλε καρδιά και πάθος ενώ με αριστοτεχνική εκτέλεση φάουλ… καθάρισε το παιχνίδι λίγα λεπτά πριν το τέλος του.
Το νεκρό διάστημα της Ξάνθης. Ενώ έδειχνε πως μπορεί να κάνει την… ζημιά, κυρίως στις αντεπιθέσεις, ήταν σαν να μπήκε εκτός λειτουργίας από το 75’ και μετά. Ένα διάστημα, στο οποίο ο Παναθηναϊκός την έπιασε από τον λαιμό και την διέλυσε!
Ο Μαρκόφσκι μπορεί να βρισκόταν εκεί που έπρεπε αλλά στη μεγάλη ευκαιρία της ομάδας του, δεν πλασάρει καλά. Στέλνει την μπάλα άουτ και σπαταλά μία πολύ καλή στιγμή.
 Ο Αρετόπουλος ήταν εκνευριστικός. Με σφυρίγματα που ακατανόητα. Δεν έκανε το μεγάλο λάθος. Χωρίς προβλήματα οι επόπτες.
 Ένα ολοκληρωτικό φινάλε του παιχνιδιού, έφτανε και περίσσευε για να σκορπίσει ο Παναθηναϊκός την Ξάνθη με το επιβλητικό 3-0! Οι «πράσινοι» μπορεί να έπαιξαν με την φωτιά αλλά στο φινάλε της αναμέτρησης έκρυψαν την μπάλα και έφτασαν σε μία πολύ σημαντική νίκη. Μια νίκη που την κάνει ακόμη πιο σημαντική και η απουσία των Λέτο, Κουίνσι και Κατσουράνη.
Ο Παναθηναϊκός είναι ξανά στη κορυφή, +2 από τον Ολυμπιακό και έδειξε πως παρά το ντεφορμάρισμα των τελευταίων μηνών, είναι ικανός ακόμη και με ένα καλό τέταρτο να… τελειώσει κάθε αντίπαλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου