ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Ρέφαρε με Λεάλ!

Με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεάλ ο Εργοτέλης πήρε τη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο και ρέφαρε την ήττα της προηγούμενης αγωνιστικής από την Ξάνθη. Δοκάρι είχαν οι Κρητικοί, πίεσε ο Πανιώνιος για την ισοφάριση.

Πρώτη φάση και γκολ για Εργοτέλη
Το παιχνίδι στο Παγκρήτιο ξεκίνησε με τις δυο ομάδες να προσπαθούν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά στις δυο εστίες, αλλά στα πρώτα δέκα λεπτά δεν υπήρξε κάτι αξιόλογο. Όμως, στην πρώτη ουσιαστική φάση του αγώνα ο Εργοτέλης ευτύχησε να πάρει κεφάλι στο σκορ. Αφού το σουτ του Φραγκουλάκη πέρασε άουτ στο 13', οι κρητικοί κέρδισαν πέναλτι στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Τσότσαλιτς ανέτρεψε τον Κουτσιανικούλη μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής Στυλιάρας έδειξε την άσπρη βούλα και ο Λεάλ δεν αστόχησε για να βάλει σε θέση οδηγού την ομάδα του.
Ανέβηκε ο Πανιώνιος, δοκάρι ο Εργοτέλης
Στη συνέχεια ο Πανιώνιος ανέβηκε και προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για γκολ, αλλά οι γηπεδούχοι είχαν ξανά την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Κατσικοκέρης έβγαλε ωραία για τον Λεάλ στο 20', με τον Ουρουγουανό να πλασάρει τον Σιδεράκη, που απέκρουσε σε κόρνερ. Ακολούθησε ένα... νεκρό 15λεπτο, παρά το γεγονός ότι το ματς είχε ρυθμό και στο 34' οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα.
Ο Γουνδουλάκης επιχείρησε ένα σουτ, αλλά ο Πίρσον δήλωσε παρών και μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 35' οι «κυανέρυθροι» διαμαρτυρήθηκαν για φάουλ του Χίμπλινγκερ στον Σκέμπρι στο ύψος της μεγάλης περιοχής, το οποίο δε δόθηκε. Δυο λεπτά αργότερα ο Τσότσαλιτς δεν μπόρεσε να ισοφαρίσει, καθώς το σουτ που έκανε κόντραρε και κατέληξε κόρνερ, ενώ στο 39' ο Εργοτέλης έχασε σημαντική ευκαιρία για το 2-0.
Ο Μπέτο είδε τον Κατσικοκέρη, του έκανε την πάσα, αυτός απέφυγε με ωραία ενέργεια τον Τσότσαλιτς κι έκανε το πλασέ, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, χτύπησε στο δεξί κάθετο δοκάρι του Σιδεράκη κι έφυγε άουτ. Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με μια φάση για την κάθε ομάδα. Το σουτ του Κουτσιανικούλη στο 41' δεν ανησύχησε τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, ενώ αυτό του Αμπντουλάγεφ στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων απομάκρυνε σε κόρνερ ο Πίρσον.
Πίεσε ο Πανιώνιος, έμεινε το 1-0
Στην επανάληψη ο Πανιώνιος μπήκε πιο δυνατά κι έδειξε διατεθειμένος να πετύχει την ισοφάριση, τη στιγμή που ο Εργοτέλης έριξε την απόδοσή του κι έκανε αρκετά λάθη. Στο 51' ο Κούτσι έστειλε την μπάλα άουτ, με σουτ πάνω στην κίνηση, ενώ αυτό του Αμπντουλάγεφ τέσσερα λεπτά αργότερα μπλόκαρε ο Πίρσον. Παρά το γεγονός ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την υπεροχή, δεν μπορούσαν να βρουν το δρόμο προς την εστία του Πίρσον, ενώ οι γηπεδούχοι δεν είχαν κάτι ιδιαίτερο να δείξουν στον αγωνιστικό χώρο.
Έτσι, δεν υπήρχε ο ρυθμός του πρώτου μέρους, με τις φάσεις να είναι λίγες. Μια από αυτές που απείλησε περισσότερο τον Πίρσον ήταν στο 74', όταν ο Όμο έπιασε την κεφαλιά και ο Τσότσαλιτς δεν κατάφερε να σκοράρει από κοντά με νέα κεφαλιά στην πλάτη της άμυνας του αντιπάλου. Οι Νεοσμυρνιώτες έδειχναν να αδυνατούν να πετύχουν κάτι παραπάνω και οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου είχαν ακόμη τρεις καλές φάσεις για να «κλειδώσουν» το «τρίποντο».
Η σέντρα-σουτ του Λεάλ στο 77' πέρασε άουτ, ενώ ο Σιδεράκης απέκρουσε το σουτ του Ουρουγουανού από πλάγια στο 87' Τέλος, ο Κουτσιανικούλης έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ στο τετ α τετ με τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου. Με αυτόν τον τρόπο, ο Εργοτέλης πανηγύρισε την πρώτη νίκη για το 2012 και ρέφαρε την ήττα από τη Σκόντα Ξάνθη την προηγούμενη αγωνιστική.
Σέρχιο Λέαλ. Ο Ουρουγουανός πέτυχε το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης, που έδωσε και τη νίκη στον Εργοτέλη, προσπαθούσε να τροφοδοτήσει τους συμπαίκτες του από τα πλάγια, ενώ είχε και κάποιες ευκαιρίες να πετύχει άλλο ένα γκολ.
 Η επιθετική γραμμή του Πανιωνίου! Σκέμπρι, Κούτσι δεν κατάφεραν να πετύχουν την ισοφάριση στις όποιες ευκαιρίες είχαν.
 Ο Αλέξανδρος Κούρος, που έκανε ένα πολύ καλό ντεμπούτο με τη φανέλα του Πανιωνίου. Από τη μεριά του Εργοτέλη, αρκετές επιθετικές προσπάθειες είχε ο Νίκος Κατσικοκέρης, όπως και το δοκάρι, καθώς και οι Φραγκουλάκης, Κουτσιανικούλης. Την έκανε ο Έντιν Τσότσαλιτς, ο οποίος ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Κουτσιανικούλη.
 Σωστά έδειξε το σημείο του πέναλτι στο 14' ο Στυλιάρας, όμως στο 35' δεν έδωσε φάουλ έξω από την περιοχή στον Πανιώνιο, ενώ ο ένας εκ των δυο βοηθών υπέδειξε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ τον Σκέμπρι στο δεύτερο μέρος.
 Το παιχνίδι θα μπορούσε να λήξει και ισόπαλο, όμως ο Εργοτέλης προηγήθηκε νωρίς, διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος, έστω και με πολύ άγχος, καθώς πίεσε ο Πανιώνιος για την ισοφάριση, και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη το 2012.
Συνθέσεις ομάδων
Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Πίρσον, Βίσιο, Χίμπλινγκερ, Μπέτο (77' Κυριακίδης), Σασιασβίλι, Σίλβα Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Τζανακάκης (72' Γιαλούσης), Κουτσιανικούλης, Λεάλ, Κατσικοκέρης (88' Μπούντιμιρ).
Πανιώνιος (Άκης Μάντζιος): Σιδεράκης, Κούρος, Όμο, Κούτσι, Κολοβός (44' Αμπντουλάγεφ), Γουνδουλάκης (79' Σταυροθανασόπουλος), Σάμαρης, Σιόβας, Τσότσαλιτς, Πετκάκης, Σκέμπρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου