ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

«Ξεχρέωσε» το γραμμάτιο της Δόξας!


Το χρώσταγε στον εαυτό του και στην ΑΕΚ από το 0-0 με τη Δόξα και φρόντισε να «ξεχρεώσει» αυτό το γραμμάτιο, έστω και αν στο 82' αποβλήθηκε, στο ματς με τον Λεβαδειακό.
Ο λόγος για τον Δημήτρη Σιαλμά, ο οποίος με δυο γκολ χάρισε το τρίποντο στην Ενωση με 2-0 επί της ομάδας της Βοιωτίας.Την περασμένη Τρίτη ο Σιαλμάς έχασε πολλές ευκαιρίες στο 0-0 με τη Δόξα, αλλά τέσσερα 24ωρα αργότερα πήρε το αίμα του πίσω.

Στο 34' με υπέροχη ατομική ενέργεια και σουτ έδωσε το προβάδισμα στην Ενωση για να έρθει στο 71' και κόντρα στη ροή του ματς να «καθαρίσει» το τρίποντο για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι στο β' ημίχρονο απειλήθηκαν πολύ από τον Λεβαδειακό που μπορεί να φωνάζει δίκαια για το γκολ του Ναπολεόνι στο 91' που ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ, αλλά ευνοήθηκε στη φάση της αποβολής του Σιαλμά!
Προβάδισμα κόντρα στη ροή με Σιαλμά
Η ΑΕΚ ήταν αυτή που είχε την πρώτη καλή στιγμή του ματς στο 7'. Η Ενωση απείλησε με στημένο και δη με φάουλ του Χοσέ Κάρλος που έφερε σύγχυση στην άμυνα των Βοιωτών με τον Ζησόπουλο να διώχνει προ του Σιαλμά σε κόρνερ!
Στο πρώτο τέταρτο του ματς ήταν εμφανές πως η Ενωση πατούσε πιο γερά στο γήπεδο, είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπορούσε να δημιουργήσει φάσεις μπροστά στην εστία των Βοιωτών, διότι πολύ απλά οι «κιτρινόμαυροι» στερούνταν ταχύτητας.
Η ΑΕΚ συνέχιζε να ελέγχει το ρυθμό του ματς και σε διάστημα τριών λεπτών απείλησε δυο φορές την εστία της Λιβαδειάς. Στο 22' ο Λεονάρντο και στο 24' ο Σιαλμάς, λοιπόν, προσπάθησαν να δώσουν το προβάδισμα στην Ενωση, όμως χωρίς να τα καταφέρουν για να έρθει στο 26' η πρώτη καλή φάση του Λεβαδειακού. Ηταν το σημείο, όπου ο Φαβάλι άφησε την μπάλα στον Ζησόπουλο με τον άλλοτε παίκτη του ΠΑΟΚ να σουτάρει και να στέλνει μήνυμα στους «κιτρινόμαυρους» πως «στο παιχνίδι υπάρχει και Λιβαδειά».
Το 0-0 παρέμενε με τον Λεβαδειακό να χάνει ακόμα μία καλή ευκαιρία στο 31' με τον Κόρμπο για να έρθει στο 34' ο Σιαλμάς με ωραία ατομική ενέργεια και εξαιρετικό σουτ στο «παραθυράκι» του Κυριακίδη να δώσει το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Η Ενωση προηγήθηκε σε ένα σημείο, όπου οι Βοιωτοί έδειχναν να ισορροπούν και να γίνονται ιδιαιτέρως απειλητικοί για την εστία του Κωνσταντόπουλου. Και αυτό το 1-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου.
Πολλές ευκαιρίες ο Λεβαδειακός, γκολ ο Σιαλμάς
Με την έναρξη της επανάληψης ο Λεβαδειακός μπήκε πιο δυνατά στο γήπεδο και στο 52' απείλησε την εστία της ΑΕΚ. Ηταν το σημείο, όπου ο Κοντοές έκανε καθοριστική κόντρα σε σουτ του Πόποβιτς από πλεονεκτική θέση με το 1-0 υπέρ της Ενωσης να παραμένει. Ηταν, όμως, εμφανές πως η είσοδος του Βασιλείου είχε δώσει αέρα στους Βοιωτούς που έδειχναν ένα πολύ καλό πρόσωπο. Στο 58' τη σκυτάλη πήρε ο Πόποβιτς και ενώ λίγο νωρίτερα ο Σιαλμάς με ωραία ατομική ενέργεια είχε αναγκάσει τον Κυριακίδη να επιστρατεύσει τα πόδια του για να αποσοβήσει τα χειρότερα για τους Βοιωτούς.
Ο Λεβαδειακός συνέχιζε να πιέζει και τόσο στο 61' όσο και στο 64' απείλησε εκ νέου την ΑΕΚ με ισοφάριση. Στην πρώτη έκανε ωραίο διαγώνιο σουτ που πέρασε μόλις άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα εκτέλεσε ωραία το φάουλ με τον Τόμας να πιάνει την κεφαλιά και τον Κωνσταντόπουλο να διώχνει τον κίνδυνο για την «κιτρινόμαυρη» εστία. Επί της ουσίας αυτό το 1-0 υπέρ της ΑΕΚ παρέμενε ελέω τριών παραγόντων. Της αστοχίας των Βοιωτών, της ατυχίας τους, αλλά και του Κωνσταντόπουλου. Η Ενωση προηγούταν έχοντας, περιοριστεί σε παθητικό ρόλο δεχόμενη ασφυκτική πίεση από τους οικοδεσπότες που άξιζαν το γκολ.
Και εκεί, όπου άπαντες ανέμεναν ισοφάριση από πλευράς Βοιωτών, ήρθε στο 71' ο Σιαλμάς και πάλι κόντρα στη ροή του ματς να δώσει προβάδισμα δυο τερμάτων στην Ενωση. Ο βραχύσωμος στράικερ των φιλοξενούμενων εκμεταλλεύτηκε το καλοεκτελεσμένο φάουλ του Χοσέ Κάρλος και με προβολή έγραψε το 2-0 υπέρ των «κιτρινόμαυρων».
Στο 82' η ΑΕΚ έμεινε με δέκα παίκτες λόγω αποβολής με 2η κίτρινη κάρτα του Σιαλμά, όμως αυτή η εξέλιξη ήταν αδύνατο να επηρεάσει την έκβαση της αναμέτρησης, έστω και αν στο 91' ο ρέφερι, Παππάς έπαιξε ρόλο για να αποφύγει η Ενωση το θρίλερ. Αναφερόμαστε, φυσικά, στη φάση του 91', όπου ο Ναπολεόνι σκόραρε καλυπτόμενος από τον Γκερέιρο με τον διαιτητή του ματς μετά από υπόδειξη του Αργυρού να το ακυρώνει.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παππάς (Αθηνών)
ΣΚΟΡΕΡΣ: 34', 71' Σιαλμάς
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Ζάουϊ, Πόποβιτς, Ναπολεόνι – Καράμπελας, Μπέλεκ
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 82' Σιαλμάς (2η κίτρινη κάρτα)
ΔΟΚΑΡΙΑ: -
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Κυριακίδης, Μουλόπουλος, Τόμας (76' Σουμπίνιο), Μελισσάς, Ζουρούδης (67' Ναπολεόνι), Ζησόπουλος, Ζάουϊ (46' Βασιλείου), Φαβάλι, Λισγάρας, Κόρμπος, Πόποβιτς.
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Καράμπελας, Γεωργέας, Ρίκκα (58' Μάκος), Μπέλεκ, Κάρλος (79' Γκερέιρο), Λεονάρτο (51' Λαγός), Σιαλμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου