ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

Δύο λάθη και... τρίποντο!

Ένα λάθος του Μπλάζιτς σε σουτ του Πιπίνη και ένα λάθος του Κάκου που δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Ράγιος, διαμόρφωσαν το τελικό 1-0 του Αστέρα Τρίπολης επί του Παναιτωλικού. Με δέκα παίκτες από το 68' οι φιλοξενούμενοι λόγω τραυματισμού του Θεοδωρίδη.Θεωρούνταν και όχι άδικα ως το μεγάλο ματς στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου, μιας και οι Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός ήθελαν τους βαθμούς για να κάνουν σημαντικό βήμα για την σωτηρία τους. Η... μπίλια σήμερα έκατσε στους γηπεδούχους που πήραν σημαντικότατη νίκη επικρατώντας της ομάδας του Αγρινίου με 1-0 σε ένα ματς που κρίθηκε σε δύο λάθη.

Αρχικά σε αυτό του γκολ, με τον Μπλάζιτς να κάνει λανθασμένη εκτίμηση στο γύρισμα του Πιπίνη και ουσιαστικά να πετυχαίνει αυτογκόλ, μιας και η μπάλα έφευγε παράλληλα προς το τέρμα. Το δεύτερο είχε να κάνει με τον Τάσο Κάκο και τον βοηθό του που δεν είδαν το χέρι του Ράγιος στο γύρισμα του Παλαιολόγου στο 77' και δεν έδωσαν το πέναλτι ως όφειλαν.
Μεγάλος άτυχος του αγώνα ο Γιώργος Θεοδωρίδης, με τον παίκτη του Παναιτωλικού να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο στο 67' και ένα λεπτό αργότερα να φεύγει λόγω τραυματισμού, αφήνοντας την ομάδα του που είχε συμπληρώσει τις αλλαγές με παίκτη λιγότερο για το υπόλοιπο του ματς.
Μια κακή εκτίμηση, ένα γκολ και τίποτα άλλο...
Μια κακή εκτίμηση του Μπλάζιτς ήταν όλα τα λεφτά στο πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη. Οι γηπεδούχοι πήγαν στα αποδυτήρια με 1-0 μπροστά, όταν στο 34' ο Πιπίνης περισσότερο έκανε μια δυνατή παράλληλη σέντρα και λιγότερο σουτ. Ο τερματοφύλακας του Παναιτωλικού όμως στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του γράφοντας το 1-0.
Καλός ρυθμός χωρίς φάσεις
Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Στο πρώτο μέρος υπήρξε ένας σχετικά γρήγορος ρυθμός, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να απειλήσει η μία την εστία της άλλης χωρίς όμως να τα καταφέρουν. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο δυνατά, αλλά μετά το πρώτο τέταρτο τον έλεγχο πήρε ο Αστέρας, χωρίς ωστόσο να υπάρξει κάποια φάση και από τους δύο. Η πρώτη μάλιστα φάση και η καλύτερη εκτός του γκολ σημειώθηκε στο 24' όταν ο Μπρέσκα με δυνατό σουτ, ανάγκασε τον Μπλάζιτς να διώξει εξαιρετικά σε κόρνερ.
Αυτή όπως αναφέραμε ήταν και η μοναδική φάση, εκτός του γκολ στο 34' με τον Πιπίνη να κάνει περισσότερο σέντρα και τον Μπλάζιτς ουσιαστικά να στέλνει την μπάλα στην εστία της ομάδας του, σε ένα τραγικό λάθος για τον τερματοφύλακα του Παναιτωλικού.
Χειρότερη η επανάληψη
Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός του αγώνα ήταν πιο αργός, ενώ οι ευκαιρίες που υπήρξαν υπήρξαν προς το τέλος, όταν ο Παναιτωλικός είχε βγει μπροστά να ισοφαρίσει και οι γηπεδούχοι θέλησαν να το εκμεταλλευτούν με αντεπιθέσεις, αλλά ο Μπλάζιτς όσες φορές χρειάστηκε έκανε αυτό που έπρεπε. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι από την στιγμή που έμειναν και με δέκα παίκτες λόγω του τραυματισμού του Θεοδωρίδη, δεν κατάφεραν να απειλήσουν, εκτός της φάσης του 77', όταν ζήτησαν και δικαίως πέναλτι σε χέρι του Ράγιος μετά το γύρισμα του Παλαιολόγου. Το τέλος πάντως βρήκε τον Αστέρα να παίρνει ένα σημαντικότατο τρίποντο και να φτάνει τους 15 βαθμούς, έναν λιγότερο από τους Αγρινιώτες που παρέμειναν στους 16.
 Μπορεί περισσότερο να έκανε γύρισμα και όχι σουτ, αλλά από την στιγμή που πέτυχε το μοναδικό γκολ της συνάντησης, ο Πιπίνης είναι και ο παίκτης του αγώνα.
 Τι να το κάνεις που όποτε χρειάστηκε ήταν καλός, όταν ουσιαστικά έβαλε αυτογκόλ. Ο Μπλάζιτς που σε όλο το πρωτάθλημα είναι ο καλύτερος του Παναιτωλικού, ήταν στην σημερινή αναμέτρηση ο αδύναμος κρίκος.
 Από την στιγμή που έκανε πέναλτι αλλά δεν το έδωσε, ο Ράγιος στάθηκε στο ύψος μιας και είχε πολύ καλή παρουσία στο ματς και βοήθησε την ομάδα του να πάρει τη νίκη.
 Την γκάφα την έκανε ο Κάκος και ο βοηθός όταν δεν έδωσαν το πέναλτι σε χέρι του Ράγιος. Ο παίκτης του Αστέρα είχε σηκώσει το χέρι του στον... Θεό, αλλά οι διαιτητές δεν το είδαν κάνοντας την γκάφα του ματς.
 Μια φορά χρειάστηκε να πάρει μια απόφαση και την πήρε λάθος. Οπότε στο ματς της Τρίπολης ο Κάκος ήταν κακός χωρίς πολλά πολλά.
 Σημαντικό τρίποντο για τον Αστέρα που έδειξε πως το ήθελε περισσότερο, αλλά αν ο Μπλάζιτς δεν έκανε το λάθος στην φάση του γκολ και ο Κάκος στην φάση του πέναλτι, δεν θα το έπαιρνε. Σημασία όμως έχει πως προστέθηκε στο λογαριασμό και οι Αρκάδες συνέχισαν το εντός έδρας αήττητο δείχνοντας πως έχουν φτιάξει το δικό τους... φρούριο στην Τρίπολη.
Συνθέσεις ομάδων:
Αστέρας Τρίπολης (Τσιώλης): Χακόμπο, Αργυρόπουλος, Κουρμπέλης, Πουλίδο, Πιπίνης (82' λ.τρ. Φορμίκα), Ουσέρο (70' Λαδάκης), Ράγιος, Τσαμπούρης (46' Ναβάρο), Μπρέσκα, Χουανίτο, Περόνε.
Παναιτωλικός (Τεννές): Μπλάζιτς, Παλαιολόγος, Ντολεζάι, Κούσας, Εντζενγκουέλε, Μητρόπουλος, Σιόντης (46' Μουμίν), Μπουμάλ (52' Καραμαλίκης), Ρότσα, Πασάς (67' Θεοδωρίδης), Καμαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου