ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Ο Σάντα «Κλάους», ευτυχώς, «καθάρισε»!


Ο στόχος του «δικέφαλου του Βορρά» επετεύχθη, έστω και με όχι και τόσο καλό τρόπο. Όχι, δηλαδή, με καλή μπάλα και μεστή εμφάνιση.
Με πρωταγωνιστή τον Κλάους, όχι τον Σάντα, αλλά τον Αθανασιάδη, ο ΠΑΟΚ νίκησε στην Τούμπα με 1-0 τον Πανιώνιο, έκανε το τρία στα τρία και πλησίασε στους δυο βαθμούς την 3η ΑΕΚ. Και το πιο σημαντικό είναι ότι ο «δικέφαλος» πέτυχε το στόχο του ξεκουράζοντας, παράλληλα, παίκτες εν όψει του προημιτελικού της προσεχούς Τετάρτης με τον Ατρόμητο.Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το ματς της Τούμπας για τον ΠΑΟΚ. Ο «δικέφαλος του Βορρά» εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι ο Πανιώνιος πίεζε ψηλά και έτσι στο 10' κατόρθωσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ.

Ο Λίνο έσπασε το τεχνητό οφσάιντ της «κυανέρυθρης» άμυνας, σέντραρε και ο Αθανασιάδης με ωραίο γυριστό σουτ έγραψε το 1-0 για τους οικοδεσπότες που είχαν αρκετές αλλαγές εν συγκρίσει με το ματς Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Μπόλονι άφησε στον πάγκο τον Γκαρσία, εκτός αποστολής τον Τσιρίλο και έδωσε χρίσμα βασικού στους Ιβιτς και Κατσικά αντίστοιχα. Και αυτά, βέβαια, ελέω του κρίσιμου προημιτελικού την προσεχή Τετάρτη με τον Ατρόμητο για το Κύπελλο Ελλάδας.
Ο ΠΑΟΚ συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 15' άγγιξε το 2ο γκολ. Ο Λίνο σέρβιρε και πάλι στον Αθανασιάδη, ο οποίος, όμως, δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός, αφού το πλασέ του πέρασε μόλις άουτ από το αριστερό δοκάρι του Σιδεράκη.
Ετσι το 1-0 παρέμεινε με το ματς απ' αυτό το σημείο και έπειτα να εξελίσσεται σε διαγωνισμό λαθών ανάμεσα στις δυο ομάδες! Με δεδομένη, λοιπόν, την εικόνα του ματς ο Μπόλονι στο 40' σηκώθηκε από τον πάγκο του, κατσάδιασε τους παίκτες του, όμως ούτε αυτή η κίνηση έφερε αποτέλεσμα με το 1-0 να παραμένει έως το τελευταίο σφύριγμα του Βοσκάκη για το πρώτο 45λεπτο.
Η φάση του 55', ο Πόποβιτς και η ευκαιρία του 71'
Στην επανάληψη, τα δεδομένα δεν άλλαξαν. Στο πρώτο τέταρτο η εικόνα της αναμέτρησης ήταν ανάλογη μ' αυτή του 15' και μετά. Οπερ σημαίνει πολλά λάθη από τις δυο ομάδες στη μεσαία γραμμή και χωρίς κάποια ιδιαίτερη φάση, αν και στο 55' ο Πανιώνιος θα μπορούσε να απειλήσει την εστία του ΠΑΟΚ, αν τον άφηνε ο Μιχάλης Βοσκάκης.
Ο Ρεθυμνιώτης ρέφερι είδε φάουλ σε μαρκάρισμα του Σταυροθανασόπουλου στον Λάζαρ που έχασε την μπάλα καθαρά με αποτέλεσμα ο νεαρός επιθετικός των «κυανέρυθρων» να ανακοπεί έχοντας μέτωπο στην εστία του Γλύκου.
Ο ρυθμός του ματς παρέμενε νωχελικός με τον ΠΑΟΚ να είναι νωθρός και τον Πανιώνιο να προσπαθεί με κάποιες αντεπιθέσεις να απειλήσει. Και στο 71' ήρθε η καλύτερη φάση του ματς μετά το 15' και αυτή με πρωταγωνιστή τον Αθανασιάδη, ο οποίος με ωραίο μονοκόμματο σουτ υποχρέωσε τον Σιδεράκη να επιστρατεύσει τα ρεφλέξ του για να διώξει σε κόρνερ και να διατηρήσει το 1-0.
Παρά τη ρευστότητα του σκορ ο Μπόλονι δεν φοβήθηκε το ρίσκο και στο 64' έβγαλε τον αρνητικό Ιβιτς βάζοντας τον νεαρό και άπειρο, Γιάννου, ενώ στο 77' έβγαλε τον πολύπειρο, Ρομπέρ δίνοντας το χρίσμα στον νεαρό, Δημήτρη Πόποβιτς που είχε υπογράψει επαγγελματικό συμβόλαιο μόλις την περασμένη εβδομάδα.
Το 1-0 παρέμενε και ο Πανιώνιος ρίσκαρε ακόμα περισσότερο με την είσοδο του επιθετικογενούς, Ντούνη αντί του Γουνδουλάκη, όμως ούτε αυτή η αλλαγή έφερε αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ, έστω και με κακή εμφάνιση να πετυχαίνει το τρία στα τρία με πρωταγωνιστή τον Κλάους Αθανασιάδη.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μιχάλης Βοσκάκης (Ρεθύμνου)
ΒΟΗΘΟΙ: Δημήτρης Γούκος (Ηπείρου), Κώστας Ποντίκης (Πρέβεζας)
ΣΚΟΡΕΡΣ: 10' Αθανασιάδης
ΔΟΚΑΡΙΑ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μαλεζάς, Φωτάκης
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: -
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ετο, Μαλεζάς, Κατσικάς, Λίνο, Λάζαρ (89' Μπαλάφας), Φωτάκης, Ιβιτς (64' Γιάννου), Σαλπιγγίδης, Ρομπέρ (77' Πόποβιτς), Αθανασιάδης.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Σιδεράκης, Ομο, Ρόβας (73' Σταματής), Κουλουχέρης, Γουνδουλάκης (83' Ντούνης), Σιόβας, Κούρντι, Πετκάκης, Σταυροθανασόπουλος, Αμπντουλάγιεφ, Ρόκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου