ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Έτσι δεν πάει πουθενά...

Ο Ολυμπιακός για μια ώρα δεν υπήρχε και όταν ξύπνησε ήταν αργά για μην χάσει στην Ξάνθη (1-0 με Βλαχοδήμο)! Δεν δόθηκε πέναλτι στον Τοροσίδη στο 91'!Το αήττητο δεν μπόρεσε να της το κόψει ούτε ο Ολυμπιακός, η Ξάνθη έμεινε για δέκατο ματς αήττητη πληγώνοντας τους Πειραιώτες. Ο μεταγραφικός στόχος των ερυθρόλευκων, Βλαχόδημος πέτυχε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης και η δεύτερη φετινή ήττα των φιλοξενούμενων τους φέρνει σε δύσκολη θέση.

Έτσι έπαιξαν
Πολλές οι απουσίες για τον Ερέστο Βαλβέρδε, αφού στην Αθήνα έμειναν οι Τζιμπούρ, Μιραλάς, Μόνχε, Χολέμπας και Φέισα, ενώ ο Βάσκος προτίμησε να αφήσει στον πάγκο τους Φουστέρ, Τοροσίδη. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια τοποθέτησε τον Μέγερι, στα δεξιά τον Μοντέστο, αριστερά τον Μαρκάνο και στο κέντρο της άμυνας τους Παπαδόπουλο, Μέλμπεργκ. Στο κέντρο Μανιάτης και Ορμπάιθ ήταν τα δυο αμυντικά χαφ με τον Ιμπαγάσα να είναι πιο μπροστά στον άξονα. Αριστερά ο Αμπντούν, δεξιά ο Φετφατζίδης και στην επίθεση ο Πάντελιτς που είχε στα πόδια του μόλις δυο προπονήσεις.
Στην Ξάνθη ο Βιβιανί θα είναι κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ θα είναι ο Μπαξεβανίδης με τα δύο στόπερ να είναι οι Βάλλας και Κομεσίδης. Αριστερά θα είναι ο Εντιμάρ. Τα δύο αμυντικά χαφ θα είναι οι Βασιλακάκης και Ντάνι. Ο Μαρσελίνιο θα είναι ο επιτελικός χαφ, στις πτέρυγες θα είναι οι Βλαχοδήμος και Πόι και στην κορυφή ο Μαρκόφσκι.
Είχε κατοχή, όχι ουσία...
Οι απουσίες των Τζιμπούρ, Μιραλάς ανάγκασαν τον Βαλβέρδε να τοποθετήσει τον ανέτοιμο Πάντελιτς στο βασικό σχήμα, ενώ δεν εμπιστεύθηκε θέση στους Τοροσίδη, Φουστέρ αφού έκρινε πως δεν ήταν στην επιθυμητή κατάσταση. Ο Ολυμπιακός μπήκε δυνατά, πήρε με το καλημέρα τον έλεγχο, είχε κατοχή, όμως έλειπε η ουσία από το παιχνίδι του. Πολλές πάσες, αλλά κλειστοί διάδρομοι, με την Ξάνθη να προκαλεί ανησυχία στον πάγκο του Ολυμπιακού στο 9', όταν ο Μαρκόφσκι από πολύ καλή θέση έκανε τη χειρότερη επιλογή και έχασε τη μεγάλη ευκαιρία.
Οι ερυθρόλευκοι συνέχιζαν να έχουν την κατοχή, όμως τα πολλά λάθη στον άξονα, αλλά και η αδυναμία των Φετφατζίδη, Αμπντούν να «τρυπήσουν» την άμυνα κρατούσαν ήρεμο τον Βιβιανί στην εστία του. Έπρεπε να φτάσουμε στο 31' για να έρθει η πρώτη καλή φάση για τους Πειραιώτες. Ο Μανιάτης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, ωστόσο ο Βασιλακάκης έδιωξε σωτήρια πριν η μπάλα φτάσει στον Αμπντούν που ήταν σε πλεονεκτική θέση.
Ο Βαλβέρδε αποφάσισε να αλλάξει θέση Αμπντούν και Φετφατζίδη, ο νεαρός ήταν πιο κινητικός από τα αριστερά, προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους και στο 45' έγινε η φάση του α' μέρους, με τον 20χρονο μέσο να κάνει τη σέντρα και τον Αμπντούν να μην μπορεί από κοντά με προβολή να ανοίξει το σκορ.
Τον... σόκαρε ο Βλαχοδήμος
Ο Βαλβέρδε ζήτησε πίεση από τους ερυθρόλευκους, ωστόσο τα πλάνα του Βάσκου... χάλασαν μόλις στο 52'. Ο Βασιλακάκης έκανε την μπαλιά τρύπα στον Βλαχοδήμο, ο Μαρκάνο «κοιμήθηκε» και η Ξάνθη σήκωσε τα Πηγάδια στον αέρα, με τους ακρίτες να παίρνουν κεφάλι στο σκορ και τον Ολυμπιακό να πιέζεται ακόμα περισσότερο. Οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν ρυθμό, αλλά το μόνο που... κατάφεραν ήταν να «τρελάνουν» τον κόσμο της ομάδας τους από τα... «αχ» στις πολλές χαμένες ευκαιρίες.
Ο Φετφατζίδης έκανε την αρχή στο 58', συνέχισε ο Μανιάτης στο 67', όμως Βιβιανί και... ατυχία κράτησαν όρθια την Ξάνθη. Ο Βαλβέρδε έκανε φουλ επιθετικό το σχήμα με την είσοδο των Τοροσίδη, Ντιόγκο, οι Πειραιώτες πίεσαν αποτέλεσμα δεν ήρθε. Ο Ντιόγκο, δεν... θυμήθηκε ποτέ τις καλές του ημέρες στον Ολυμπιακό, αφού στο 68' και 79' δεν μπόρεσε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα.
Οι φιλοξενούμενοι είχαν κλείσει τους ακρίτες στα καρέ τους, όμως στην τελική προσπάθεια τα έκαναν... μαντάρα, με αποκορύφωμα τη φάση του 81' όταν ο Αμπντούν από κοντά δεν μπόρεσε να βάλει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Φουστέρ πήρε τη θέση του Αλγερινού, ο Ισπανός όμως για ακόμα μια φορά ήταν... σκιά του περσινού καλού του εαυτού.
Man of the match: Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος ήταν ο σκόρερ και ο κορυφαίος του ματς. Με το ιδανικό πλασέ του πέτυχε το μοναδικό τέρμα της ομάδας του και η Ξάνθη έμεινε αήττητη για δέκατο ματς.
 Ο Ολυμπιακός πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες εμφανίσεις της φετινής σεζόν και κανένας ερυθρόλευκος δεν ξέφυγε από την μετριότητα. Ο Ιμπαγάσα δεν έδωσε το κάτι παραπάνω, ο Πάντελιτς ήταν... μόνος, ο Αμπντούν δικαιολόγησε το γεγονός πως βρίσκεται στην μαύρη λίστα των Πειραωτών, ο Ντιόγκο έμεινε στα... λόγια, ο Μαρκάνο φέρει τεράστιο μερίδιο ευθύνης στο γκολ, ενώ και ο Φετφατζίδης δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.
 Ο Βασιλακάκης και ο Βιβιανί ήταν πολύ καλοί έχοντας σημαντικό μερίδιο στην επιτυχία των ακριτών. Η ασίστ του πρώτου και οι επεμβάσεις του δεύτερου κράτησαν όρθια την Ξάνθη που πανηγύρισε τη μεγαλύτερη νίκη της σεζόν
Εξαιρετική ασίστ του Βασιλακάκη, αλλά και... ύπνος του Μαρκάνο, ο οποίος έχασε τον Βλαχοδήμο και ήρθε το... μοιραίο για τους Πειραιώτες.
 Δεν είχε πρόβλημα ο Κωνσταντινέας μέχρι τη φάση του 91' όταν και ο Τοροσίδης ανατράπηκε από τον Εντιμάρ. Πολλά τα παράπονα των Πειραιωτών, ωστόσο ο ρέφερι έδειξε κίτρινη κάρτα στον διεθνή αμυντικό. Ο Ολυμπιακός ζητά πέναλτι και σε μία άλλη φάση και πιο συγκεκριμένα στο 26'σε μαρκάρισμα του Βασιλακάκη στον Μανιάτη.
Το 10 στα 10 της Ξάνθης έφερε τον Ολυμπιακό σε πολύ δύσκολη θέση. Η αφλογιστία στην επίθεση, και ένα σοβαρό λάθος έκριναν το ματς, με τους ακρίτες πάντως να δικαιολογούν τον τίτλο της ομάδας – έκπληξης στη φετινή σεζόν. Δεύτερη ήττα για τους Πειραιώτες, ξανά χωρίς να σκοράρουν, με τον Βαλβέρδε να μην μπορεί να πιστέψει πως χάθηκαν τόσες ευκαιρίες.
Ξάνθη: Βιβιανί, Μπαξεβανίδης, Κομεσίδης, Βάλλας, Εντιμάρ, Βασιλακάκης (89' Καζάκης), Ντάνι, Μαρσελίνιο (68' Φλίσκας), Βλαχοδήμος, Πόι (85' Σουάνης), Μαρκόφσκι.
Ολυμπιακός: Μέγιερι, Μοντέστο (62' Τοροσίδης), Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Μανιάτης, Ορμπάιθ (67' Ντιόγκο), Ιμπαγάσα, Φετφατζίδης, Αμπντούν (81' Φουστέρ), Πάντελιτς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου