ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Όπου φτωχός κι η μοίρα του...

Η ΑΕΚ των χιλίων προβλημάτων προηγήθηκε στο Ηράκλειο (49' Λυμπερόπουλος), ο Λαγός δεν καθάρισε το ματς (73') και στο 74' ο Εργοτέλης ισοφάρισε με Κατσικοκέρη!Τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΑΕΚ είχαν ως συνέπεια για ακόμη μία φορά να υπάρχουν αλλαγές στην 11άδα, με τον Νίκο Κωστένογλου να κάνει αρκετές εκπλήξεις. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Αραμπατζής, αριστερό μπακ ο Λαγός, δεξιά ο Αργυρίου και στόπερ οι Δέλλας και Μπουγαΐδης. Στο χώρο του κέντρου ήταν οι Ρίκκα και Βάργκας, με τους Κλωναρίδη, Σιαλμά και Λυμπερόπουλο στην επίθεση.

Η Ένωση έδειξε διάθεση από το ξεκίνημα του αγώνα να πάρει την κατοχή της μπάλας ενώ ο Εργοτέλης ήθελε κυρίως να προσέξει την άμυνα του, με τον Νίκο Καραγεωργίου να υπολογίζει ότι η ομάδα του θα βρει χώρους για αντεπιθέσεις. Τελικά ούτε η μία ομάδα ούτε η άλλη κατάφερε να πετύχει αυτό που ήθελε.
Η ΑΕΚ ναι μεν είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στο πρώτο 25λεπτο αλλά συνολικά δεν λειτουργούσε καλά (μόνο ο Ρίκκα έκανε όσα έπρεπε δημιουργικά και ανασταλτικά) με συνέπεια να μην μπορεί να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή ή να ανοίξει την άμυνα των γηπεδούχων. Ο Εργοτέλης, από την άλλη πλευρά, δεν κατάφερε ποτέ να βγει σε αντεπίθεση ή να προβληματίσει με κάποιον άλλο τρόπο την άμυνα των Κιτρινόμαυρων.
Το γεγονός ότι το μόνο αξιόλογο σε όλο το πρώτο ημίχρονο ήταν ένα σουτ του Κλωναρίδη που απέκρουσε ο Πίρσον, τα λέει όλα... Λάθη από την ΑΕΚ, λάθη από τον Εργοτέλη, ξανά λάθη από την Ένωση, νέα απάντηση με... λάθη από τους Κρητικούς και πάει λέγοντας... Μέσα σε όλα αυτά, ήρθε και νέο πρόβλημα για τον Κωστένογλου καθώς λίγο πριν το ημίχρονο ο Μπουγαΐδης ένιωσε ένα τράβηγμα και αντικαταστάθηκε, με τον Κοντοέ να πάει στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Δέλλα.
Το δεύτερο 45λεπτο άρχισε ιδανικά, πάντως, για την ΑΕΚ καθώς ο Λυμπερόπουλος στο 49' έκανε το 0-1 και έδωσε στην ομάδα του ό,τι χρειαζόταν για να κλειδώσει στη συνέχεια τους τρεις βαθμούς. Η Ένωση, όμως, έδειχνε να έχει μεγάλα προβλήματα στον άξονα καθώς πλην του Ρίκκα δεν βοηθούσε κάποιος άλλος και έτσι ο Εργοτέλης μπορούσε να βγαίνει εύκολα μπροστά. Το γεγονός ότι δεν έκαναν κάτι αξιόλογο από εκεί και πέρα, είναι ευθύνη των παικτών του Καραγεωργίου και όχι «παράσημο» της αμυντικής λειτουργείας των φιλοξενούμενων.
Ο Γκερέιρο, που στην ανάπαυλα είχε πάρει τη θέση του Κάρλος, δεν έκανε κάτι για να κρατήσει η ΑΕΚ την μπάλα και να την κυκλοφορήσει σωστά και έτσι η Ένωση συνέχισε να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο... Ο Καραγεωργίου αντικατέστησε στο 61' τον Μπέτο με τον Κατσικοκέρη θέλοντας να τονώσει την επίθεση της ομάδας του και από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι Κρητικοί έβγαιναν συνέχεια μπροστά για να ισοφαρίσουν.
Η απάντηση του Κωστένογλου σε αυτό ήταν η αντικατάσταση του Κλωναρίδη με τον Καφέ, αλλάζοντας το σύστημα σε 4-3-3, προκειμένου να δώσει μια βοήθεια στον Ρίκκα στον άξονα.
Ολα μέσα σε ένα δίλεπτο!
Ο Εργοτέλης άφηνε κενούς χώρους πίσω και η ΑΕΚ μπορούσε να τους εκμεταλλευτεί. Αυτό αποδείχθηκε στο δίλεπτο 73'-74', όταν έγιναν τα πάντα! Δοκάρι του Κυριακίδη για τους Κρητικούς και στην εξέλιξη της φάσης ο Λαγός στην αντεπίθεση κατάφερε -γιατί κατόρθωμα είναι- να μην δώσει μια απλή σωστή πάσα στον αμαρκάριστο Σιαλμά για το 0-2. Έτσι, αμέσως μετά ήρθε το 1-1 με τον Κατσικοκέρη από ωραία προσπάθεια του Κουτσιανικούλη!
Μέχρι και το 90' οι δύο ομάδες κυνήγησαν το δεύτερο γκολ και είναι αλήθεια ότι υπήρχαν οι προϋποθέσεις για αμφότερες ώστε να το πετύχουν αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν, με το 1-1 να σφραγίζει τις προσπάθειες τους.
 Ο Κατσικοκέρης μπήκε ως αλλαγή στο 61' και βοήθησε πολύ στο να βελτιωθεί ο Εργοτέλης. Εδωσε ένα επιπλέον στήριγμα στην επίθεση, δε φοβήθηκε το ματς αλλά μπήκε στις φάσεις και τελικά δικαιώθηκε με το γκολ της ισοφάρισης.
 Σίγουρα η ΑΕΚ περίμενε περισσότερα από τον Βάργκας. Ο Κολομβιανός δεν πρόσφερε τίποτα στη μεσαία γραμμή, άφηνε μόνο του τον Ρίκκα και ο Κωστένογλου αναγκάστηκε να... σπαταλήσει έτσι μια αλλαγή, βγάζοντας τον θετικό Κλωναρίδη -που είχε χώρους για να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του- ώστε να περάσει στον άξονα ο Καφές.
 Ο Ρίκκα προσπαθούσε να κάνει τα πάντα στο κέντρο για την ΑΕΚ. Δεν είναι ο... Ρεντόντο αλλά το πάλεψε όσο μπορούσε, τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά.
 Την έκανε ο Λαγός, ένα λεπτά πριν το 1-1. Ηταν εντελώς μόνος και... άνετος για να δώσει έτοιμο το 0-2 στον Σιαλμά αλλά κατάφερε να μην πασάρει σωστά!
 Ο Αρετόπουλος και οι βοηθοί του δεν έκαναν κάποιο μεγάλο λάθος και δεν προκάλεσαν έντονες διαμαρτυρίες σε καμία εκ των δύο ομάδων.
 Για την ΑΕΚ που δεν ξέρει τι της ξημερώνει, μία νίκη στην Κρήτη δε θα άλλαζε ουσιαστικά τίποτα. Από τη στιγμή, όμως, που οι Κιτρινόμαυροι μπορούσαν να καθαρίσουν το ματς, η ισοπαλία είναι ακόμη μεγαλύτερη αποτυχία. Οσο για τον Εργοτέλη, πάλεψε όσο μπορούσε, μετά το 60' ανέβηκε, ισοφάρισε και κυνήγησε ως το τέλος τη νίκη. Δεν την πήρε και συνεχίζεται η παράδοση που λέει πως η ΑΕΚ είναι η μόνη ομάδα που δεν έχει κερδίσει ποτέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου