ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Ο ΟΦΗ «τελείωσε» το σερί της Ξάνθης


Με γκολ του Λεωνίδα Καμπάνταη στο 37', ο ΟΦΗ νίκησε 1-0 την Ξάνθη στο Ηράκλειο, για την 19η αγωνιστική της Superleague και μπορεί να ονειρεύεται Ευρώπη, καθώς «έπιασε» την ακριτική ομάδα στην 5η θέση της βαθμολογίας. Οσο για την Ξάνθη, γνώρισε την πρώτη της ήττα μετά από 10 θετικά αποτελέσματα (7 νίκες, 3 ισοπαλίες) και συγκεκριμένα από τις 29 Οκτωβρίου 2011 και το 2-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.
Στην αναμέτρηση του «Γεντί Κουλέ», οι Κρητικοί ξεπέρασαν το αρχικό σοκ του τραυματισμού του Μάντζιου μόλις στο 1ο λεπτό (στη θέση του μπήκε ο Καμπάνταης, που αποδείχθηκε «χρυσή αλλαγή») και το καλό ημίωρο των φιλοξενούμενων, πέτυχαν το γκολ και στο δεύτερο 45λεπτο διαχειρίστηκαν το αποτέλεσμα. Στάθηκαν σαφώς και τυχεροί με το δοκάρι του Εντιμάρ (68') και τις τρεις πολύ καλές ευκαιρίες της Ξάνθης στο τελευταίο 15λεπτο. Σίγουρα οι Ακρίτες άξιζαν τουλάχιστον το βαθμό της ισοπαλίας.Με σύστημα 4-3-3 παρέταξε τον ΟΦΗ ο Νίκος Αναστόπουλος, που δεν είχε κάποιο αγωνιστικό πρόβλημα. Μπροστά από τον Βεζυρίδη (πλέον, μετά την αποχώρηση του Κάρολ), η άμυνα αποτελούνταν από τους Μπούρμπο, Βάντο, Γεωργίου και Ταυλαρίδη. Καλάιτζιτς, Βερόν και Ζόρντι Λόπεζ ήταν οι τρεις μέσοι, με τους Σίσιτς, Παπουλή και Μάντζιος στην επίθεση.
Από την άλλη πλευρά, το 4-2-3-1 του Μαρίνου Ουζουνίδη (χωρίς τους τιμωρημένους Βασιλακάκη και Μάνταλο) είχε τον Βιβιανί στο τέρμα και τους Μπέρτο, Εντιμάρ, Κομεσίδη και Βάλλα στην άμυνα. Φλίσκας και Ντάνι ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τους Πόι, Μαρσελίνιο και Βλαχοδήμος πιο μπροστά, πίσω από τον Μαρκόφσκι.
Το παιχνίδι άρχισε με σοκ για τον ΟΦΗ, καθώς σε μια ανύποπτη φάση τραυματίστηκε ο Μάντζιος πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό και δεν μπόρεσε να συνεχίσει, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί μετά από 5 λεπτά από τον Καμπάνταη (πρώτα «προθερμάνθηκε» κανονικά και μετά εισήλθε).
Ετσι, η Ξάνθη, έχοντας το αριθμητικό πλεονέκτημα, μπήκε δυνατά και έχοντας καλή κυκλοφορία πήρε τα ηνία του αγώνα. Οι Ακρίτες είχαν τέσσερα καλά σουτ (9', 18', 19' Μαρσελίνιο, 14' Πόι) που εξουδετέρωσε ο Βεζυρίδης και γενικά ήταν η καλύτερη ομάδα, απέναντι στους γηπεδούχους που έδειχναν να προσπαθούν να συνέλθουν ψυχολογικά από την απώλεια του Μάντζιου.
Ωστόσο πλησιάζοντας το ημίωρο οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου έδειξαν να αντιδρούν, είχαν ένα καλό 5λεπτο πίεσης με πρωταγωνιστή τον Παπουλή, είχαν το πρώτο τους σουτ με τον Καλάιτζιτς στο 35' και έφτασαν στο 1-0 στο 37' με τον Καμπάνταη, ο οποίος αξιοποίησε το λάθος του Εντιμάρ.
Στο δεύτερο ημίχρονο η Ξάνθη είχε συνολικά περισσότερη ώρα την κατοχή μπάλας, αλλά χωρίς να απειλεί. Οι Ακρίτες ήταν αυτοί που προσπαθούσαν να επιτεθούν και να φτάσουν στην ισοφάριση, την ώρα που οι γηπεδούχοι δεν ρίσκαραν, σταδιακά έδιναν χώρο και προσπάθησαν να «χτυπήσουν» στις αντεπιθέσεις.
Βλέποντας την ομάδα του να μην απειλεί στο πρώτο 20λεπτο, ο Ουζουνίδης πέρασε τον Σουάνη αντί του Πόι και μετά το δοκάρι του Εντιμάρ στο 68' προσπάθησε να δώσει ακόμα πιο επιθετικό τόνο στην ομάδα του με τον Νταρμπιόν αρχικά (αντί του Ντάνι) και τον Καζάκη στη συνέχεια (αντί του Βλαχοδήμου). Ωστόσο, ούτε με τη διπλή ευκαιρία των Σουάνη και Μαρκόφσκι στο 76', ούτε με το καλό σουτ του Μαρκόφσκι στις καθυστερήσεις κατάφερε να πετύχει το στόχο της.
Στο ίδιο διάστημα, ο ΟΦΗ κρατούσε με σχετική ευκολία το 1-0, δεν δέχθηκε ιδιαίτερη πίεση και δεν έδειξε διάθεση να βγει απειλητικά. Χαρακτηριστικό ότι με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Καλάιτζιτς στο 63', δεν είχε άλλη επικίνδυνη στιγμή, όμως στο τέλος πανηγύρισε τη νίκη.
ΣΚΟΡΕΡΣ: 37' Καμπάνταης
ΔΟΚΑΡΙ: 68' Εντιμάρ
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τριτσώνης (Αθηνών)
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 39' Παπουλής, 43' Καμπάνταης, 45'+1' Καλάιτζιτς - 3' Ντάνι, 44' Βάλλας, 50' Πόι, 83' Μαρσελίνιο
ΟΦΗ: Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Βάντο, Γεωργίου, Ταυλαρίδης, Καλάιτζιτς (77' Μποντόρ), Βερόν, Ζόρντι Λόπεζ (90' Σόουζα), Παπουλής, Σίσιτς, Μάντζιος (6' Καμπάνταης).
ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Κομεσίδης, Βάλλας, Φλίσκας, Ντάνι (72' Νταρμπιόν), Πόι (61' Σουάνης), Βλαχοδήμος (77' Καζάκης), Μαρσελίνιο, Μαρκόφσκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου