ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

Στο -2 και περιμένει το «Δράμα»


Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του στο «Καραϊσκάκη».
Κέρδισε με 3-0 τον Εργοτέλη που ολοκλήρωσε το ματς με εννέα παίκτες λόγω σωστών αποβολών των Χίμπλινγκερ (56') και Μπουχαλάκη (60') και πλέον βρίσκεται στο -2 από τον Παναθηναϊκό που την Κυριακή (29/1) δοκιμάζεται στη Θεσσαλονίκη με τη Δόξα.
Πολλές χαμένες ευκαιρίες ο Ολυμπιακός
Πολύ δυνατό ξεκίνημα έκανε στο ματς ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» παρουσιάστηκαν εξαιρετικά πιεστικοί στην εστία του Πίρσον χάνοντας, μάλιστα, στο 8' σημαντική ευκαιρία για το 1-0 με τον πορτιέρο των φιλοξενούμενων να διώχνει ενστικτωδώς το πλασέ του Πάντελιτς από πλεονεκτική θέση.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν στο ίδιο τέμπο και στο 12' απώλεσαν ακόμα μία καλή ευκαιρία με κεφαλιά του Ντιόγκο. Φαινόταν πως ήταν θέμα χρόνου το πότε θα έρθει το 1-0 για τον Ολυμπιακό με τον Εργοτέλη, όμως, να παίρνει ψυχολογία βλέποντας τους παίκτες του Βαλβέρδε να αστοχούν.
Μετά το 20' οι Κρητικοί άρχιζαν να βγαίνουν από το καβούκι τους και σε πρώτη φάση να προσπαθούν να αλλάξουν τρεις-τέσσερις πάσες. Και στο 26' ήρθε και η πρώτη απειλητική επίσκεψη των Κρητικών στην άμυνα του Ολυμπιακού με τον Μέλμπεργκ να διώχνει σε κόρνερ τη σέντρα του Λεάλ προ του Μπούντιμιρ που καιροφυλακτούσε.
Το 0-0 παρέμενε με τον Ολυμπιακό μετά το 20' να δείχνει ένα άλλο πρόσωπο. Να μην μπορεί να φθάσει με μεγάλες αξιώσεις στην εστία των Κρητικών που εν συγκρίσει με τα πρώτα λεπτά του ματς μπορούσε να κρατήσει μπάλα και να «ξοδέψει» πολύτιμο χρόνο για του «ερυθρόλευκους».
Ο Ολυμπιακός έψαχνε το γκολ και στο 40' είδε τον Πάντελιτς να σπαταλά 3η ευκαιρία στο ματς. Ο Ορμπάιθ τον έβγαλε με μπαλιά-τρύπα απέναντι στον Πίρσον με τον Σέρβο να καθυστερεί και να πλασάρει άουτ.
Δυο λεπτά αργότερα ο Πάντελιτς έχανε ακόμα μία καλή ευκαιρία σε σέντρα του Μαρκάνο με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν ανάλογο ντεμαράζ μ' αυτό της έναρξης του ματς χωρίς, όμως, να βλέπουν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Πίρσον. Ετσι το 0-0 ήταν αποτέλεσμα του ημιχρόνου.
Δυο αποβολές ο Εργοτέλης, ισάριθμα γκολ ο Ολυμπιακός
Με την έναρξη της επανάληψης ο Εργοτέλης ήταν αυτός που απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με τον Λεάλ στο 48' να πλασάρει έξυπνα τον Μέγιερι με την μπάλα, όμως, να μην του κάνει το χατίρι.
Το 0-0 παρέμενε με τον Μανιάτη στο 52' να χάνει πολύ καλή ευκαιρία για να δώσει το προβάδισμα στον Ολυμπιακό. Ο Ιμπαγάσα σέρβιρε στον Ελληνα διεθνή, ο οποίος κοντρόλαρε, αλλά σούταρε με το αριστερό με αποτέλεσμα η μπάλα να περάσει μόλις άουτ.
Και στο 56' ήρθε η απόφαση του Κάκου που ήταν σωστή να αλλάξει τις ισορροπίες στο ματς. Ο διεθνής ρέφερι έδειξε 2η κίτρινη κάρτα στον Χίμπλινγκερ με τον Ολυμπιακό να παίζει, πλέον, με αριθμητικό πλεονέκτημα και να το εκμεταλλεύεται άμεσα. Δυο λεπτά αργότερα, λοιπόν, ο Πάντελιτς με κάτι σαν προβολή με το μπούτι σε γύρισμα του Μαρκάνο έλυσε το γόρδιο δεσμό για τους «ερυθρόλευκους» για να έρθει στο 60' η δεύτερη αποβολή για τους Κρητικούς με τον Μπουχαλάκη, ο οποίος «σήκωσε» στον αέρα τον Αμπντούν και είδε ορθά τη 2η κίτρινη, να απλουστεύσει ακόμα περισσότερο τα πράγματα.
Και επειδή το 1-0, όπως και να `ναι, είναι πάντα ρευστό, ήρθε στο 65' ο Ολοφ Μέλμπεργκ με κεφαλιά να γράψει το 2-0 και να «τελειώσει» επί της ουσίας το ματς. Ένα παιχνίδι που βάσει της εικόνας του και των ευκαιριών του άξιζε πέρα για πέρα ο Ολυμπιακός.
Οι Πειραιώτες δεν κατέβασαν το πόδι από το γκάζι. Συνέχισαν στο ίδιο τέμπο, έψαξαν το 3ο γκολ και αυτό ήρθε στο 90' από τον Φετφατζίδη, ο οποίος με υπέροχο σουτ έγραψε το τελικό 3-0.
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος
ΣΚΟΡΕΡΣ: 58' Πάντελιτς, 65' Μέλμπεργκ, 90' Φετφατζίδης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Παπάζογλου, Ορμπάιθ, Αμπντούν - Κατσικοκέρης, Γιοβάνοβιτς
ΑΠΟΒΟΛΕΣ: 56' Χίμπλινγκερ (2η κίτρινη κάρτα), 60' Μπουχαλάκης (2η κίτρινη κάρτα)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μανιάτης, Μοντέστο, Μέλμπεργκ (83' Παπάζογλου), Ιμπαγάσα (69' Μακούν), Πάντελιτς, Παπαδόπουλος, Μαρκάνο, Ορμπάιθ, Αμπντούν (74' Φετφατζίδης), Ντιόγκο.
ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Πίρσον, Σασιασβίλι (55' λ.τρ. Τζανακάκης), Δάρλας (50' Γιαλούσης), Σαρρής, Χίμπλιγκερ, Μπουχαλάκης, Κυριακίδης, Ολίσε, Κατσικοκέρης, Λεάλ, Μπούντιμιρ (62' Γιοβάνοβιτς).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου