ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εφιάλτης και... Γλυκό όνειρο!

Ο ΠΑΟΚ ως το 90' έκανε όνειρα τελικού! Ο Γλύκος... χάρισε τότε την ισοφάριση στον Ατρόμητο που στην παράταση κέρδισε 2-1 και πήρε την πρόκριση στους 4 του κυπέλλου! Ο Λάζλο Μπόλονι ξεκίνησε την αναμέτρηση με τον Ατρόμητο με τους Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Έττο, Μαλεζάς, Τσιρίλο και Λίνο. Αμυντικά χαφ οι Γκαρσία και Λαζάρ. Στις πτέρυγες οι Σαλπιγγίδης και Ρομπερ, στον άξονα ο Φωτάκης και στην κορυφή της επίθεσης ο Αθανασιάδης.

Εκπλήξεις από Δώνη
Ο τεχνικός του Ατρομήτου παρέταξε τους Ιτάνζ κάτω από τα δοκάρια. Στην άμυνα οι Γιαννούλης, Τόμας, Φυτανίδης και Σκόνδρας. Στη μεσαία γραμμής, αμυντικά χαφ οι Δημούτσος και Σφακιανάκης. Ο Καραμάνος επιτελικό χαφ με τους Καραγκούνης στο δεξί άκρο, τον Επσταίν στα αριστερά και στην κορυφή ο Αναστασάκος.
Τρέξιμο από Ατρόμητο
Μπορεί ο Γιώργος Δώνης να άφησε στον πάγκο όλα τα πρώτα βιολιά της ομάδας, όμως ο Ατρόμητος έδειχνε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο. Δεν κλείστηκε πίσω όπως θα περίμεναν κάποιοι στο άκουσμα των δύο 11αδων. Ήταν αλάνθαστος αμυντικά, ενώ οι παίκτες του κέντρου και της επίθεσης έτρεχαν ασταμάτητα. Γενικά,ο Ατρόμητος ήταν πιο ήρεμος και έπαιζε χωρίς άγχος.
Άγχος και λάθη από ΠΑΟΚ
Από την πλευρά του ΠΑΟΚ, τα λάθη των παικτών του ήταν πολλά, τόσο αμυντικά, όσο και στο χώρου του κέντρου. Ο Μπόλονι ανήσυχος παρακολουθούσε όρθιος το παιχνίδι και ζητούσε συνεχώς από τους ποδοσφαιριστές του να παίξουν πιο ήρεμα. Ο Δικέφαλος μέχρι το πρώτο 20λεπτό ήταν χωρίς φάσεις σε σχέση με τους φιλοξενούμενους που έδειξαν σε δύο στιγμές ότι θέλουν την πρόκριση.
Στο 14' λάθος από τον Τσιρίλο, δημιουργήθηκαν καλές προϋποθέσεις για τον Ατρόμητο με τον Καραμάνο να δίνει στον Καραγκούνη, όμως τη σέντρα του τελευταίου προς τον Αναστασάκο μπλόκαρε ο Γλύκος. Ενώ στο 18' ο Θανάσης Καραγκούνης βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ όμως η λόμπα που δοκίμασε πέρασε πάνω από τα δοκάρια του Γλύκου.
Το πέναλτι που ήταν οφσάιντ
Κι όμως στην μια και μοναδική επιθετική προσπάθεια από τα δεξιά του ΠΑΟΚ στο 27ο λεπτό με τον Σαλπιγγίδη οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι . Ο διεθνής επιθετικός προσπάθησε να κάνει το γύρισμα από δεξιά και η μπάλα βρήκε στο χέρι του Τόμας. Ο πρώτος επόπτης δεν έδειξε τίποτα, όμως ο ρέφερι έδειξε την άσπρη βούλα και την κίτρινη κάρτα στον Τόμας. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Λίνο ανοίγοντας το σκορ για τους Θεσσαλονικείς.
Η έκρηξη Δώνη
Οι παίκτες του Ατρομήτου διαμαρτύρονταν ότι δεν ήταν πέναλτι στον Κομίνη, ενώ όλος ο πάγκος φώναζε, αφού πρώτα ενημερώθηκε από κινητό τηλέφωνο στον 4ο και στον διαιτητή της αναμέτρησης πως ο Σαλπιγγίδης πήρε την μπάλα από θέση οφ σαίτ. Η ένταση του Έλληνα τεχνικού ήταν έντονη και χρειάστηκε η συμβολή των συνεργατών του για να τον ηρεμήσουν καθώς κινδύνευε να αποβληθεί.
Ο Δικέφαλος απείλησε και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου. Ο Φωτάκης έκανε την κάθετη πάσα για τον Αθανασιάδη, όμως είχαμε το τρομερό τάκλιν του Γιαννούλη που έδωσε την ομάδα του από βέβαιη απειλή.
In Μπαλάφας, out Φωτάκης
Ο Λάζλο Μπόλονι στην επανάληψη αντικατέστησε τον νευρικό Φωτάκη, είχε κίτρινη κάρτα και κινδύνευε άμεσα με αποβολή, με τον Μπαλάφα. Ο Λαζάρ μετακινήθηκε στον άξονα, ενώ ο Αρτινός αμυντικός στα χαφ μαζί με τον Γκαρσία. Ο ΠΑΟΚ έδωσε χώρο στον αντίπαλο και αρκέστηκε στις αντεπιθέσεις. Όμως το παιχνίδι έγινε σκληρό με πολύ δυνατά μαρκαρίσματα. Ο Κομίνης κάποια τα πέρασε στο ντούκου και κάποια άλλα τα τιμώρησε με κίτρινη κάρτα.
Φουλ επίθεση με Μήτρογλου
Ο Γιώργος Δώνης βλέποντας ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να μεταφέρει το παιχνίδι του με επιτυχία στην επίθεση, αποφάσισε να κάνει το βήμα και να χτυπήσει το παιχνίδι. Πέρασε στον αγώνα τον Μήτρογλου φουλάροντας την γραμμή κρούσης του από την στιγμή που το σκορ παρέμενε στο ρευστό 1-0 υπέρ του Δικεφάλου. Ο Ατρόμητος που είχε κλείσει στα καρέ του τον ΠΑΟΚ υστερούσε στο τελικό σουτ. Οι ποδοσφαιριστές του Μπόλονι το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να διώχνουν, όπου φύγει-φύγει, την μπάλα από την εστία του Γλύκου.
Με σύμμαχο τον άνεμο 1-1
Η πίεση του Ατρομήτου που ήταν καλύτερος στο δεύτερο ημίχρονο έστω και στο 90’ έφερε αποτελέσματα. Ο Φυτανίδηςσχεδόν από το ημικύκλιο της σέντρας έκανε ένα γέμισμα της απελπισίας, με την μπάλα λόγω και του ανέμου παίρνει περίεργη τροχιά προς την εστία. Ο Γλύκος που έκανε κακή εκτίμηση προσπάθησε να διώξει την μπάλα όμως αυτή πέρασε τη γραμμή με αποτέλεσμα να γίνει το 1-01 και οι δύο ομάδες να πάνε στην παράταση.
Ανατροπή με Μπρίτο
Στο πρώτο λεπτό της παράτασης ο Ατρόμητος πέτυχε την πλήρη ανατροπή με τον Μπρίτο. Ο Βραζιλιάνος επιθετικιός με τρομερό πλασέ νίκησε τον Γλύκο μετά από πάσα-τακουνάκι του Μήτρογλου. Η Τούμπα πάγωσε για τα καλά καθώς δεν μπορούσε να πιστέψει κανείς πως το 1-0 μέσα σε λίγα λεπτά έγινε 1-2.
Ξύπνησε, αλλά η πρόκριση πέταξε
Ο Δικέφαλος στην συνέχεια προσπάθησε να αντιδράσει, με χλιαρά σουτ, όμως η κούραση ήταν εμφανή στα πρόσωπα των παικτών του Μπόλονι. Την μεγαλύτερη ευκαιρία να «καθαρίσει» μάλιστα και την υπόθεση πρόκριση έχασε ο Ατρόμητος στο 104’. Ο Μήτρογλου έδωσε στον Αναστασάκο στο κενό τέρμα, με τον Έλληνα επιθετικό να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση.
 Ο Μπρίτο με το γκολ που πέτυχε στην παράταση, από την εξαιρετική ασίστ με το τακουνάκι του Μήτρογλου, έδωσε την πρόκριση στην ομάδα του με τον Βραζιλιάνο να πανηγυρίζει έξαλλα μαζί με τους συμπαίκτες στο τέλος του αγώνα!
 Ο Αντώνης Καρατζίκας ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Ο πρώτος επόπτης δεν είδε το οφ σαιτ του Σαλπιγγίδη, ενώ όταν εξελίχθηκε η φάση ούτε και το πέναλτι του Τόμας. Ο Καρατζίκας είχε καθοριστικές αποφάσεις για την εξέλιξη του αγώνα.
ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Από τα πόδια του Θανάση Καραγκούνη πέρασαν οι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες του Ατρομήτου. Ο 21χρονος μέσος είχε πολλά τρεξίματα και πάσες που έκαναν πολλούς στην Τούμπα να φουσκώνουν.
 Δεν χρειάζεται και πολύ σκέψη. Όποιος δει το γκολ που δέχτηκε ο Γλύκος στο 90΄και στέρησε από τον ΠΑΟΚ μια βέβαιη πρόκριση θα καταλάβει...
 Ο Γιώργος Κομίνης είχε πολλές λανθασμένες αποφάσεις. Ανάποδα σφυρίγματα, ενώ οι κάρτες έβγαιναν με δυσκολία στα σκληρά μαρκαρίσματα.
Γκραν γκινιόλ ματς στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να κρατάει την πρόκριση μέχρι το 89' και να την χάνει στο 90’ και στο 92ο λεπτό με τα γκολ των Φυτανίδη και Μπρίτο. Ο Ατρόμητος που ήταν καλύτερος από τον «δικέφαλο» το πάλεψε μέχρι τα τέλος και δικαιώθηκε κερδίζοντας το εισιτήριο για τους»4» του Κυπέλλου.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Γκαρσία, Τσιρίλο, Σαλπιγγίδης, Ρομπερ, Μαλεζάς, Λίνο, Φωτάκης( 46’ Μπαλάφας), Λαζάρ(84’ Ίβιτς), Αθανασιάδης, Έττο(40’ Σνάουτσνερ).
Ατρόμητος: Ιτάνζ, Σκόνδρας, Τόμας, Φυτανίδης, Επσταίν, Καραγκούνης, Αναστασάκος, Γιαννούλης(62’ Μήτρογλου), Καραμάνος(72’ Τάτος), Δημούτσος(84’ Μπρίο).  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου