ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Ιντερ... 7x7!

Οπως πέρυσι η Λάτσιο προηγήθηκε στο «Μεάτσα», όπως πέρυσι η Ιντερ ανέτρεψε το σκορ και με το 2-1 προσπέρασε τους Ρωμαίους στη βαθμολογία και παραμένει στο -6 από τη Γιουβέντους.Μία εβδομάδα μετά τη νίκη επί της Μίλαν οι Νερατζούρι ήθελαν να δώσουν συνέχεια στο νικηφόρο σερί τους ώστε να προσπεράσουν τη Λάτσιο στη βαθμολογία, με τους φιλοξενούμενους από την πλευρά τους να στοχεύουν στο να παραμείνουν κοντά στην τριάδα και να βάλουν τέλος στην πολύ αρνητική παράδοση που έχουν στο «Τζιουζέπε Μεάτσα».
Το ματς άρχισε με την Λάτσιο να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων καθώς η Ιντερ σε ακόμη ένα ματς προτίμησε να δώσει χώρο στον αντίπαλο και να περιμένει, δείχνοντας διάθεση να παίξει με αντεπιθέσεις. Εχοντας, λοιπόν, την μπάλα στην κατοχή τους οι Λατσιάλι έψαχναν τρόπους για να ανοίξουν την αντίπαλη άμυνα και στο 14' έφτασαν μια ανάσα από το γκολ αλλά η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι, στο πλασέ που έκανε ο Ρόκι που ήταν τετ α τετ μετά από λάθος του Λούσιο.
Δεν μπήκε εκεί το γκολ για την ομάδα του Εντι Ρέγια αλλά ήρθε στο 30'. Κάθετη του Λεντέσμα για τον Ρόκι, διαγώνιο συρτό σουτ του τελευταίου και η μπάλα στα δίχτυα για το 0-1! Η Ιντερ ήταν, πλέον, αναγκασμένη να βγει μπροστά αλλά αντιμετώπιζε προβλήματα στο να κυκλοφορήσει την μπάλα και να αναπτυχθεί σωστά. Στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου όμως, στο 44', οι Αλβαρεζ και Μιλίτο άλλαξαν την μπάλα, ο Ζάουρι... κοιμήθηκε και ο σέντερ φορ των Νερατζούρι νίκησε από κοντά τον Μαρκέτι για το 1-1.
Στην ανάπαυλα ο Ρανιέρι αντικατέστησε τους Αλβαρεζ και Κίβου με τους Σνάιντερ και Ομπι αντίστοιχα ενώ ο Ρέγια έβγαλε τον Ερνάνες, που δέχθηκε ένα χτύπημα, για να μπει ο Ματούζαλεμ. Η πρώτη καλή φάση στο β' μέρος ήταν για την Ιντερ με τον Πατσίνι να κάνει την κεφαλιά και τον Μαρκέτι να μπλοκάρει, με το παιχνίδι να συνεχίζεται χωρίς κάποια αξιόλογη φάση από τις δύο ομάδες.
Στο 63' πάντως, ουσιαστικά από το... πουθενά, ήρθε το 2-1! Η Λάτσιο προσπάθησε να βγει μπροστά, ένας παίκτης της Ιντερ έκοψε με το κεφάλι, η μπάλα πήρε ύψος και κατέληξε στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων και ο Πατσίνι -που στην αρχή της φάσης ίσως ήταν σε θέση οφσάιντ- με λόμπα έδωσε το προβάδισμα στους Νερατζούρι!
Αμέσως μετά οι φιλοξενούμενοι άγγιξαν την ισοφάριση αλλά ο Κλόζε από πολύ καλή θέση και αμαρκάριστος, μετά την μπαλιά του Ρόκι, δεν πλάσαρε σωστά τον Ζούλιο Σέζαρ. Ο Ρέγια στο 73' έριξε στο ματς τον Σισέ αντί του Ζάουρι, θέλοντας να τονώσει την επίθεση της ομάδας του, με την Λάτσιο να διαμαρτύρεται για ένα καθαρό χέρι του Λούσιο, αλλά ο διαιτητής είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ στον Βραζιλιάνο αμυντικό.
Η τελευταία φάση του αγώνα ήταν ένα καλό μακρινό σουτ του Λεντέσμα που έφυγε άουτ και με το τελικό 2-1 η Ιντερ συνεχίζει το σερί της. Οι Νερατζούρι έκαναν την 7η σερί νίκη τους, πήγαν στους 35 βαθμούς (άφησαν τη Λάτσιο στους 33) και κυνηγούν την πρώτη τριάδα (Γιουβέντους 41, Μίλαν 40, Ουντινέζε 38).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου