ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Επεσε ηρωϊκά!


Η Ρεάλ αν και τα έδωσε όλα αποκλείστηκε από τη Μπαρτσελόνα στους «8» του Κυπέλλου Ισπανίας καθώς πήρε το 2-2 στο «Καμπ Νου» σε ένα συγκλονιστικό ματς.
Η Μπαρτσελόνα έχοντας κερδίσει με 2-1 μέσα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά (όπου θα συναντήσει τον νικητή του ζευγαριού Βαλένθια-Λεβάντε) αλλά πέρασε δια πυρός και σιδήρου για να το πετύχει!Οι παίκτες της Ρεάλ είχαν υποσχεθεί πως θα παλέψουν μέχρι θανάτου για να φέρον την πρόκριση στη Μαδρίτη και μολονότι δεν πέτυχαν τον στόχο τους, η προσπάθεια τους ήταν συγκλονιστική!

Οι «μερένγκες» που θα μπορούσαν να προηγούνται ακόμα και με 0-4 στο 30' δέχτηκαν δύο τέρματα στο τέλος του πρώτου μέρους και βρέθηκαν να κυνηγάνε τον Λιονέλ Μέσι και την παρέα του….
Όμως η Ρεάλ μέσα σε ένα «τρελό» τρίλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο κατάφερε να ισοφαρίσει σε 2-2 και να κάνει το «clasico» θρίλερ.
Ωστόσο η Μπάρτσα άντεξε και πήρε τελικά την πρόκριση ενώ οι Μαδριλένοι τελείωσαν τον αγώνα με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε στο 88' ο Ράμος με δεύτερη κίτρινη. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο διαμαρτύρεται για δύο πέναλτι ενώ οι «μπλαουγκράνα» ζήτησαν την αποβολή του Λασανά Ντιαρά στο τέλος του πρώτου μέρους.
Σε οκτώ αναμετρήσεις ο Ζοσέ Μουρίνιο παρέμεινε χωρίς νίκη στο «Καμπ Νόου», το οποίο είναι το γήπεδο στο οποίο έχει παίξει τις περισσότερες φορές ως φιλοξενούμενος.



«Μαγική εικόνα»
Η Ρεάλ έκανε εκρηκτικό ξεκίνημα στο πρώτο μέρος και είχε τρεις σημαντικές ευκαιρίες στα πρώτα λεπτά αλλά ο Ρονάλντο δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα. Στο 19' ο διαιτητής Τεϊσέιρα δεν έδωσε πέναλτι σε χέρι του Μπουσκέτς σε εξ' επαφής κεφαλιά του Πέπε μετά από κόρνερ.
Όμως οι Μαδριλένοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 25' ο Οζίλ σούταρε στο δοκάρι από περίπου από τα 30 μέτρα. Τρία λεπτά αργότερα ο Πίντο έδωσε κατά λάθος ασίστ στον Ιγκουαϊν αλλά ο αναπληρωματικός γκολκίπερ των «μπλαουγκράνα» έδιωξε και κράτησε το 0-0.
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα αναγκάστηκε στο μισάωρο να αντικαταστήσει τον τραυματία Ινιέστα με τον Πέδρο αλλά η αλλαγή αυτή του βγήκε σε καλό….
Στο 43' ο Μέσι με φανταστικό σλάλομ τράβηξε τέσσερις αντιπάλους πάνω του και την κατάλληλη στιγμή έδωσε τον Πέδρο που πλάσαρε εύκολα στην αριστερή γωνία του Κασίγιας.
Στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων η Μπάρτσα διπλασίασε τα τέρματα της! Ο Μέσι εκτέλεσε φάουλ το οποίο έβγαλε η άμυνα της Ρεάλ, η μπάλα πήγε πλάγια δεξιά στον Ντάνι Αλβες, ο οποίος με ένα σουτ για highlights με πολλή δύναμη έξω από την περιοχή στο παραθυράκι του Κασίγιας, έκανε το 2-0!
Ισοφάρισε σε τρία λεπτά!
Παρόλο που ακυρώθηκε γκολ του Σέρχιο Ράμος για επιθετικό φάουλ στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους οι «μερένγκες» δεν κατέθεσαν τα όπλα. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 68', μετά από κάθετη πάσα του Οζίλ, απέφυγε τον Πίντο και μείωσε σε 2-1 με το 30ο φετινό του τέρμα.
Στο 73', ο Καρίμ Μπενζεμά που είχε περάσει ως αλλαγή, «χάζεψε» τον Πουγιόλ και έφερε το ματς στα ίσα!
Και οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες για ένα τρίτο γκολ, αλλά στο 88' η Ρεάλ έχασε με αυστηρή δεύτερη κίτρινη τον Σέρχιο Ράμος για άλμα με ανοικτούς αγκώνες σε εναέρια διεκδίκηση και το 2-2 παρέμεινε.
Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρδιόλα): Πίντο, Αλβες, Αμπιντάλ, Πουγιόλ, Πικέ, Μπουσκέτς, Τσάβι, Ινιέστα (29' Πέδρο), Φάμπρεγας (70' Τιάγκο), Σάντσες (78' Μασεράνο), Μέσι.
Ρεάλ Μαδρίτης (Ζοσέ Μουρίνιο): Κασίγιας, Αρμπελόα, Κοεντράο, Ράμος, Πέπε, Αλόνσο, Ντιαρά (52' Γκρανέρο), Οζίλ, Κακά (62' Καγιεχόν), Ρονάλντο, Ιγουαΐν (62' Μπενζεμά). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου