ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Μέταλλο για τίτλο!

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε, αλλά εκμεταλλεύτηκε το «δώρο» του Ολυμπιακού! Παρότι δεν του δόθηκε πέναλτι, νίκησε 1-0 τον Ατρόμητο και πάτησε κορυφή με γκολ του Κουίνσι!
Επιστροφή Σιμάο και Σαριέγκι
 Μετά από αρκετό καιρό, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα είχε στην διάθεση του τον Γιόσου Σαριέγκι που επέστρεψε από τον τραυματισμό του. Έτσι, λοιπόν, ο Πορτογάλος τεχνικός ξεκίνησε τον Βάσκο στο πλευρό του Μπιάρσμιρ στο κέντρο της άμυνας και... γύρισε τον Κώστα Κατσουράνη στη φυσική του θέση, στον άξονα της μεσαίας γραμμής. Επιστροφή στην ενδεκάδα και για τον Σιμάο, ο οποίος ήταν τιμωρημένος στο παιχνίδι με την Δόξα Δράμας.
Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Καρνέζης, αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Βύντρα και ο Σαριέγκι με τον Μπιάρσμιρ στα στόπερ. Σιμάο και Κατσουράνης τα κεντρικά χαφ, έχοντας αριστερά τον Κουίνσι και δεξιά τον Ζέκα. Ο Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Σεμπάστιαν Λέτο στο 4-4-1-1.
Οι... γνωστοί 11
Από την άλλη πλευρά, ο Γιώργος Δώνης κατέβασε την καλύτερη δυνατή εντεκάδα, καθώς είχε όλα τα όπλα στη... φαρέτρα του για την αποψινή αναμέτρηση κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Ο Ιτάνζ υπερασπίστηκε την «κυανόλευκη εστία, έχοντας δεξιά στην άμυνα τον Σκόνδρα, αριστερά τον Γιαννούλη και τους Τομάς, Φυτανίδη κεντρικό δίδυμο. Δημούτσος και Σφακιανάκης τα αμυντικά χαδ, αριστερό «φτερό» ο Επστάιν, δεξί ο Καραγκούνης και ο Τάτος σε ελεύθερο πίσω από τον Μήτρογλου που τα άκουσε από την «πράσινη» κερκίδα για την... ερυθρόλευκη «καταγωγή» του.
Ντέρμπι
Το ότι η αποστολή του Παναθηναϊκού απέναντι στον δουλεμένο και πολύ καλά στημένο Ατρόμητο θα ήταν δύσκολη, ήταν γνωστό εξαρχής. Οι φιλοξενούμενοι, μάλιστα, στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους είχαν την κατοχή της μπάλας, χάρη στην καλή κυκλοφορία και την αδυναμία του «τριφυλλιού» να «κόψει» αλλά και να κρατήσει μπάλα στον άξονα. Οι παίκτες του Γιώργου Δώνη μπήκαν πιο αποφασισμένοι να πάρουν τα ηνία της αναμέτρησης και θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 15' αν ο Καρνέζης δεν επιβεβαίωνε την φανταστική κατάσταση που βρίσκεται, αποκρούοντας ενστικτωδώς το πλασέ του Μήτρογλου.
Οι «πράσινοι» που δεν είχαν ηρεμία να γυρίσουν την μπάλα, χωρίς κίνηση στις πτέρυγες, τον Λέτο εκτός παιχνιδιού και τον Κατσουράνη να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 28'(στη θέση του ο Βιτόλο) περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο και άρχισαν να δείχνουν... φλόγα από το 30' και μετά. Ο Κουίνσι ανέβασε ρυθμούς, παρασύροντας και τους υπόλοιπους, χάνοντας την ευκαιρία στο 33' να ανοίξει το σκορ μετά από ωραία ατομική ενέργεια.
Πάντως, οι γηπεδούχοι είχαν παράπονα από τον διαιτητή Παππά. Ζήτησαν πέναλτι σε δύο περιπτώσεις, εκ των οποίων η μία ήταν καραμπινάτη και στην άλλη δεν υπήρχε τίποτα. Ο Λέτο βούτηξε σε ανεπαίσθητο σπρώξιμο του Σκόνδρα, αλλά στο 44' ο Γιαννούλης ανέτρεψε πεντακάθαρα από πίσω τον Ζέκα που ήταν φάτσα με την εστία.
Ο Ζέκα πνοή, ο Κουίνσι... βολίδα τίτλου!
Βλέποντας την ομάδα του να θέλει αλλά να μην έχει τις λύσεις, ο Φερέιρα μετακίνησε τον Ζέκα στον άξονα και πέρασε τον Κλέιτον αριστερά, με τον Κουίνσι δεξιά, ανακατεύοντας την τράπουλα. Μια κίνηση που του βγήκε, μια και ο Πορτογάλος μέσος έδωσε το κάτι παραπάνω στο δημιουργικό κομμάτι, με απίστευτα τρεξίματα και σωστές επιλογές ενώ η είσοδος του Τοτσέ άνοιξε χώρους στην άμυνα των «κυανόλευκων». Ο Βιτόλο έκοβε και έραβε στη μεσαία γραμμή και οι «πράσινοι» έδειξαν ότι ήθελαν να πάρουν το παιχνίδι, έβγαλαν πάθος και έκλεισαν τον Ατρόμητο στην εστία του.
Είχαν κάποιες μικροευκαιρίες με Κλέιτον και Κουίνσι αλλά η επιμονή τελικά τους δικαιώθηκε στο 71'. Ο Κουίνσι βρήκε την μπάλα στρωμένη στο ύψος της μεγάλης περιοχής, την έστειλε... συστημένη στο πλεκτό και έδωσε την λύση στον Παναθηναϊκό! Μια λύση που έφτανε και περίσσευε στην ομάδα του Ζεσουάλδο Φερέιρα για να πάρει το «τρίποντο», να ξεφύγει δύο πόντους και να έχει την ευκαιρία για το +5 από τον δεύτερο Ολυμπιακό!
Ο Ζέκα. Ο Πορτογάλος μέσος, περνώντας στον άξονα κατά την διάρκεια του δευτέρου ημιχρόνου έσπρωξε τους συμπαίκτες του προς την εστία του Ιτάνζ, κατάπιε... άπειρα χιλιόμετρα και ήταν πραγματικά αλάνθαστος. Ότι ακριβώς χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να βάλει πίεση στην αμυντική γραμμή των «κυανολεύκων».
 Κουίνσι Οβούσου. Μετά από αρκετά καιρό, ο Γκανέζος εξτρέμ έβγαλε στο γήπεδο αυτό το... απρόβλεπτο που τον κάνει να ξεχωρίζει. Στο διάστημα που ο Παναθηναϊκός πίεζε, έκανε άνω-κάτω την άμυνα των φιλοξενούμενων και κατάφερε με το εξαιρετικό τελείωμα στη φάση του γκολ, να δώσει ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στην ομάδα του.
Στο ύψος του και ο Ορέστης Καρνέζης που φώναξε παρών όταν χρειάστηκε, δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση!
 Ο Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός είναι πολύ μακριά από τον καλό του ευατό. Λογικό, όμως, αν σκεφτεί κανείς τα όσα... τρομερά έκανε κατά την διάρκεια του πρώτου γύρου. Ο «Σέμπα» θα μπορούσε να είναι περισσότερο ομαδικός σε αρκετές περιπτώσεις ενώ έβγαζε νευρά που δεν μας έχει συνηθίσει αυτή την χρονιά.
 Όταν έρχεσαι στο ΟΑΚΑ και είσαι ο Ατρόμητος, δεν θα έχεις πολλές ευκαιρίες. Στη μοναδική κλασσική φάση των φιλοξενούμενων, ο Κώστας Μήτρογλου αν και κάνει εξαιρετική κίνηση, δεν πλασάρει και με τον πιο ιδανικό τρόπο. Έδωσε την ευκαιρία στον σούπερ φορμαρισμένο Καρνέζη να του «βγάλει» το πλασέ.
Ο διαιτητής Παππάς σε γενικές γραμμές ήταν καλός στον πειθαρχικό έλεγχο, χωρίς βέβαια να αποφύγει και τις λανθασμένες αποφάσεις, κυρίως σε κάποια φάουλ. Από κει και πέρα, ο Παναθηναϊκός διαμαρτύρεται για δύο φάσεις πέναλτι, που αναφέραμε και παραπάνω. Η μία ήταν πέναλτι, η άλλη όχι. Ο δεύτερος επόπτης Γεωργιάδης καταλογίζει οφσάιντ στο 78' στον Μήτρογλου, με τον διεθνή επιθετικό να καλύπτεται κανονικά.
 Ο Παναθηναϊκός είπε... ευχαριστώ στο δώρο που του έκανε ο Ολυμπιακός στα Πηγάδια, ανέβηκε στην κορυφή, όντας 2 πόντους μακριά και ένα παιχνίδι λιγότερο! Οι πράσινοι παίρνουν ξεκάθαρο προβάδισμα τίτλου, δείχνοντας για ακόμη μία φορά πως μπορούν να παίρνουν αυτό που θέλουν, ακόμη και όταν δεν αποδίδουν το ποδόσφαιρο που... έβγαζε μάτια στην αρχή της σεζόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου