ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012

Από Τούμπα... πάει ΟΑΚΑ!

Η «καυτή» Τούμπα μίλησε, ο Γιάχος... έκανε δώρο πέναλτι στον ΠΑΟΚ που το εκμεταλλεύτηκε και με το 2-0 επί της ΑΕΚ προκρίθηκε και... βλέπει τελικό!Ο Λάζλο Μπόλονι παρέταξε τον ΠΑΟΚ με 4-3-3, έχοντας τον Γλύκο στο τέρμα, τον Σταφυλλίδη αριστερό μπακ, τους Μαλεζά-Τσιρίλο στόπερ και δεξιά τον Έτο. Τα τρία χαφ ήταν οι Φωτάκης, Γκαρσία, Λαζάρ και αριστερό εξτρέμ ο Λίνο, δεξί ο Σαλπιγγίδης και κορυφή ο Αθανασιάδης.

Η ΑΕΚ, από την άλλη πλευρά, παρατάχθηκε με 4-2-3-1. Ο Αραμπατζής κάτω από τα δοκάρια, αριστερά στην άμυνα ο Καράμπελας, δεξιά ο Κοντοές, στόπερ οι Κάλα-Μανωλάς, στα χαφ οι Γεωργέας και Μάκος, αριστερό εξτρέμ ο Λεονάρντο, δεξιά ο Μπέλεκ και στην κορυφή ο Σιαλμάς.
Με τον κόσμο στο πλευρό του ο ΠΑΟΚ άρχισε τον αγώνα, όπως αναμενόταν, πιο επιθετικά και πήρε την κατοχή της μπάλας, με την Ένωση να παραχωρεί γήπεδο και να προσέχει περισσότερο την άμυνα της ώστε να μην αιφνιδιαστεί στα πρώτα λεπτά. Οι Θεσσαλονικείς είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και προσπαθούσαν να αναπτυχθούν από άξονα και πλάγια, χωρίς όμως να απειλούν τους Κιτρινόμαυρους που ήταν σωστά τοποθετημένοι στον αγωνιστικό χώρο και έτσι ανάγκαζαν τους γηπεδούχους σε μακρινά σουτ για να προβληματίσουν τον Αραμπατζή.
Ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή αλλά, όπως προαναφέραμε, δεν απειλούσε και η ΑΕΚ όταν έπαιρνε την μπάλα -με τους Γεωργέα και Μάκο να κλείνουν ωραία μπροστά από την άμυνα και να βοηθάνε και τους πλάγιους μπακ- προσπαθούσε να βγει γρήγορα μπροστά. Ταχύτητα, όμως, δεν υπήρχε καθώς ο Γκερέιρο δεν είναι και ο πιο γρήγορος, ενώ όσες φορές η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου φάνηκε να βγαίνει μπροστά με καλές προϋποθέσεις, ο Μπέλεκ τα κατέστρεφε όλα...
Με βάση την εικόνα του ματς στο πρώτο ημίωρο ήταν πολύ δύσκολο να μπει γκολ και τελικά για να συμβεί αυτό... ενεπλάκησαν διαιτητής και βοηθοί. Ο Λάζαρ έπεσε στο έδαφος μετά από μαρκάρισμα του Κάλα, ο ρέφερι πήγε για να δώσει κίτρινη κάρτα για θέατρο αλλά ο βοηθός πήρε τη φάση πάνω του και υπέδειξε πέναλτι!
Την εκτέλεση ανέλαβε ο Λίνο, έγινε το 1-0 και έτσι βγήκε και το ημίχρονο καθώς οι δύο ομάδες συνέχισαν να παίζουν όπως στο 0-0, με τη μόνη διαφορά ότι για την ΑΕΚ πέρασε στο ματς ο Καφές αντί του Μάκου που τραυματίστηκε.
Αλλαγή έκανε ο Κωστένογλου για την Ένωση και στο ξεκίνημα της επανάληψης με τον Λυμπερόπουλο να αντικαθιστά τον Λεονάρντο και τους Κιτρινόμαυρους να μπαίνουν πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ήθελαν να ισοφαρίσουν γρήγορα. Η ΑΕΚ ήταν μπροστά για το 1-1 αλλά το ματς ουσιαστικά έλαβε τέλος στο 54', όταν οι Μπέλεκ και Αραμπατζής έκαναν απο ένα λάθος έκαστος στην εκτέλεση κόρνερ του Γκαρσία, για να γράψει πολύ εύκολα το 2-0 ο Αθανασιάδης από τη μικρή περιοχή.
Ο Κωστένογλου έριξε στο ματς και τον Χοσέ Κάρλος αντί του Γκερέιρο μήπως και αλλάξει κάτι για την ομάδα του αλλά όλα είχαν κριθεί και αυτό φαινόταν και από το γεγονός ότι οι δύο ομάδες έκαναν το ένα λάθος μετά το άλλο... Η ΑΕΚ ήθελε να επιστρέψει στο ματς αλλά δεν μπορούσε, ο ΠΑΟΚ κρατούσε το 2-0 και όλοι περίμεναν το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή...
Μέχρι τότε, άλλωστε, τίποτα δεν άλλαξε και ο ΠΑΟΚ έχει πλέον την ευκαιρία (καθώς στον προημιτελικό υποδέχεται στην Τούμπα τον Ατρόμητο) να φτάσει μέχρι τέλους στον θεσμό και να παίξει έναν μεγάλο τελικό (αν δεν υπάρξουν εκπλήξεις προηγουμένως) με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ!
 Έκοβε στο κέντρο, ήταν εκεί που έπρεπε ανασταλτικά, παράλληλα βοηθούσε στο να βγει όσο το δυνατόν πιο σωστά στην επίθεση ο ΠΑΟΚ και ήταν και αυτός που εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο προήλθε το 2-0. Ο λόγος για τον Πάμπλο Γκαρσία.
 Προφανώς ο Κωστένογλου περίμενε περισσότερα από τον Γκερέιρο, όταν αποφάσιζε να του δώσει θέση βασικού. Ο πολιτογραφημένος Πολωνός επιθετικός μέσος, όμως, απογοήτευσε στην Τούμπα καθώς δε βοήθησε καθόλου την ΑΕΚ.
Η δουλειά του επιθετικού είναι να βάζει γκολ, άρα ο Αθανασιάδης την έκανε μια χαρά τη δική του. Ο νεαρός σέντερ φορ του ΠΑΟΚ σκόραρε αλλά παράλληλα βοηθούσε και με άλλους τρόπους την ομάδα του καθώς κρατούσε την μπάλα όταν έπρεπε, κέρδιζε φάουλ, μοίραζε σωστά για τους συμπαίκτες του.
Την έκαναν Μπέλεκ και Αραμπατζής στη φάση του 2-0. Ο πρώτος δεν έβαλε το κεφάλι του για να διώξει την μπάλα, ο δεύτερος απέδειξε ότι ίσως είναι ο μόνος τερματοφύλακας αυτή τη στιγμή που δεν κάνει έξοδο ούτε στη... μικρή περιοχή του για να καθαρίσει μια φάση.
 Το πέναλτι με το οποίο προηγήθηκε ο ΠΑΟΚ δεν υπάρχει αλλά δεν υπήρχε και κίτρινη κάρτα για θέατρο... Ο Γιάχος ήταν ακριβώς μπροστά στη φάση και δε δικαιολογείται να παίρνει στα σοβαρά την άποψη του βοηθού του, τη στιγμή μάλιστα που οι Κάλα (απλώνει το χέρι του) και Λάζαρ (έχει την καλή διάθεση να πέσει αμέσως) είχαν πλάτη σε αυτόν.
 Ο ΠΑΟΚ είναι στους προημιτελικούς του κυπέλλου και αισιοδοξεί για τη συνέχεια, σε ό,τι αφορά τουλάχιστον τη συγκεκριμένη διοργάνωση. Το πόσο σημαντική ήταν αυτή η πρόκριση για τους Θεσσαλονικείς, μπορεί να το καταλάβει ο καθένας αν σκεφτεί τι θα γινόταν σε περίπτωση που στράβωνε το ματς... Οσο για την ΑΕΚ, έχασε τον στόχο του κυπέλλου και είναι υποχρεωμένη πλέον να βρει το κουράγιο για τη συνέχεια, με τους ποδοσφαιριστές πάντως να βράζουν κατά της διοίκησης της ΠΑΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου