ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Η Ίντερ είναι εδώ!

Το γκολ του Μιλίτο στο 54' έδωσε στην Ιντερ τη νίκη με 1-0 επί της Μίλαν στο Derby della Madonnina και οι Νερατζούρι είναι πλέον στο -6 από την πρωτοπόρο Γιουβέντους!Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι παρέταξε την Μίλαν με 4-3-1-2, έχοντας τον Αμπιάτι στο τέρμα, αριστερό μπακ τον Τζαμπρότα, δεξιά τον Αμπάτε και στόπερ τους Νέστα, Τιάγκο Σίλβα. Στα χαφ ήταν οι Μπόατενγκ, Φαν Μπόμελ και Νοτσερίνο, με τον Εμάνουελσον ως ελεύθερο πίσω από τους Ιμπραΐμοβιτς και Πάτο.

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι, στον αντίποδα, προτίμησε το 4-4-2 για την Ιντερ, με τον Ζούλιο Σέζαρ κάτω από τα δοκάρια, στο αριστερό άκρο της άμυνας τον Ναγκατόμο, στο δεξί τον Μαϊκόν και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Σάμουελ και Λούσιο. Ο Άλβαρες κινούνταν αριστερά στο κέντρο, ο Ζανέτι προς τα δεξιά και οι Καμπιάσο και Τιάγκο Μότα ήταν στον άξονα, με τους Μιλίτο-Πατζίνι στην επίθεση.
Το ματς άρχισε με την Ιντερ να βρίσκει δίχτυα στο 6', με κεφαλιά του Μότα μετά από εκτέλεση φάουλ. Δύο παίκτες των Νερατζούρι, όμως, ήταν οφσάιντ και σωστά υποδείχθηκε η παράβαση, με τους παίκτες του Ρανιέρι να μην διαμαρτύρονται καν. Αυτή ήταν η πρώτη φάση της Ιντερ, με την αντίστοιχη της Μίλαν να έρχεται στο 10' με ένα άστοχο σουτ του Ιμπραΐμοβιτς.

Κάπου εκεί, μετά το πρώτο 10λεπτο δηλαδή, οι Ροσονέρι πήραν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου καθώς ο Φαν Μπόμελ έκανε πολλή δουλειά, κυκλοφορούσαν πιο σωστά την μπάλα και έβρισκαν εύκολα διαδρόμους στην άμυνα των Νερατζούρι, κυρίως με τον Πάτο που έκανε σωστές κινήσεις. Από εκεί και πέρα, όμως, ο Βραζιλιάνος τα χαλούσε όλα όταν έπαιρνε την μπάλα στα πόδια του καθώς η τελική πάσα ήταν πάντα λάθος, προκαλώντας και τον εκνευρισμό του «Ιμπρα» κάποια στιγμή.
Δυνατά μαρκαρίσματα υπήρχαν εκατέρωθεν, η νευρικότητα φαινόταν και στις δύο ομάδες και τα λεπτά στο πρώτο ημίχρονο περνούσαν με την Μίλαν να έχει την πρωτοβουλία καθώς ο Φαν Μπόμελ έκανε τα πάντα. Εκοβε, κέρδιζε μπάλες, μοίραζε σωστά το παιχνίδι της ομάδας του. Η Ιντερ, την ίδια ώρα, δυσκολευόταν πάρα πολύ να κρατήσει την μπάλα στην κατοχή της, έκανε πολύ εύκολα το λάθος και δεν μπορούσε με τίποτα να πατήσει την αντίπαλη περιοχή.
Η ομάδα του Ρανιέρι, πάντως, φάνηκε να... ξυπνάει μετά το 35' και βγήκε μπροστά, χάνοντας μεγάλη ευκαιρία μάλιστα στο 39' με τον Άλβαρες να βρίσκεται μόνος προς του Αμπιάτι, μετά από σέντρα που έγινε από αριστερά, αλλά υπό την πίεση του Νοτσερίνο δεν κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Η συγκεκριμένη φάση... απαντήθηκε από τους Ροσονέρι στο 45', όταν ο Φαν Μπόμελ με τροερό πλασέ στην κίνηση έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, με τον Ζούλιο Σέζαρ να αποκρούει στην εξέλιξη της φάσης το σουτ του Εμάνουελσον!
Γκολ Μιλίτο και νικήτρια Ιντερ!
Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Μίλαν να διατηρεί την μπάλα στην κατοχή της αλλά στο ποδόσφαιρο δεν μετράει πρωτίστως αυτό αλλά το ποιος θα βάλει το γκολ. Και το έβαλε η Ιντερ! Στο 54ο λεπτό ο Ζανέτι έφυγε στην αντεπίθεση από δεξιά, άλλαξε παιχνίδι για τον Μιλίτο και αυτός εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Αμπάτε (που δεν έδιωξε την μπάλα) και με πλασέ νίκησε στο τετ α τετ τον Αμπιάτι για το 0-1!
Η ψυχολογία ήταν, πλέον, συντριπτικά υπέρ των Νερατζούρι που βγήκαν μπροστά, πατούσαν πολύ καλύτερα από τους αντιπάλους τους και απείλησαν με δεύτερο γκολ με το μακρινό σουτ του Ναγκατόμο που απέκρουσε ο Αμπιάτι. Βλέποντας την Μίλαν να μην αποδίδει όπως θα ήθελε, ο Αλέγκρι άρχισε τις αλλαγές με τον Ρομπίνιο να αντικαθιστά τον Τζαμπρότα τραβώντας αριστερό μπακ τον Εμάνουελσον. Η απάντηση του Ρανιέρι ήρθε άμεσα, με τον Κίβου αντί του Άλβαρες.
Ο αγώνας συνεχιζόταν με την Μίλαν να προσπαθεί να πιέσει αλλά να μην έχει το καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, ενώ ο Ρανιέρι έριξε στον αγώνα και τον Σνάιντερ αντί του Μιλίτο, θέλοντας έτσι να φρεσκάρει την ομάδα του και φυσικά να κρατήσει την μπάλα και να παγώσει τον ρυθμό καθώς ο Ολλανδός είναι... master σε αυτό.
Ο Πάτο χαράμιζε για την Ροσονέρι ό,τι καλό προσπαθούσαν να κάνουν μέχρι που αντικαταστάθηκε από τον Ελ Σαράβι, όπως και ο Νοτσερίνο από τον Ζέεντορφ, στην απέλπιδα προσπάθεια του Αλέγκρι να αλλάξει τα πράγματα υπέρ της Μίλαν. Με τον Ζανέτι, όμως, να πραγματοποιεί και πάλι εκπληκτική εμφάνιση και να δίνει το σύνθημα στους συμπαίκτες του, η Ιντερ -για την οποία στο 90' πέρασε στο ματς ο Φορλάν αντί του Πατζίνι- κράτησε το 0-1!
Φωτιά στο πρωτάθλημα!
Μετά από αυτή τη νίκη οι Νερατζούρι επιστρέφουν στη μάχη για το Scudetto και η συνέχεια του Campionato αναμένεται συναρπαστική καθώς μία αγωνιστική πριν το τέλος του πρώτου γύρου η Γιουβέντους είναι μπροστά με 38 βαθμούς, η Μίλαν έμεινε στους 37, η Ουντινέζε είναι στους 35, η Λάτσιο ανέβηκε στους 33 και η Ιντερ είναι πια στους 32!
Οι συνθέσεις
Μίλαν (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι):
Αμπιάτι, Αμπάτε, Νέστα, Τιάγκο Σίλβα, Τζαμπρότα (66' Ρομπίνιο), Μπόατενγκ, Φαν Μπόμελ, Νοτσερίνο (80' Ζέεντορφ), Εμάνουελσον, Πάτο (83' Ελ Σαράβι), Ιμπραΐμοβιτς.
Ιντερ (Κλαούντιο Ρανιέρι): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Ναγκατόμο, Ζανέτι, Τιάγκο Μότα, Καμπιάσο, Άλβαρες (67' Κίβου), Μιλίτο (76' Σνάιντερ), Πατζίνι (90' Φορλάν).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου