ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Κλέιτον... on ice!


Η φαρσοκωμωδία ολοκληρώθηκε με θρίαμβο για τον Παναθηναϊκό...
Επειτα από ένα πολύ καλό ματς, που ξεκίνησε με τις χειρότερες των συνθηκών και είχε για πρωταγωνιστές τον Σπάθα, τον… πάγο και τους δυο τερματοφύλακες, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από τα Γιάννινα επικρατώντας με 1-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στους Ζωσιμάδες!Σκόρερ ο Κλέιτον στο 85', ο οποίος μ' ένα εκπληκτικό «ψαλιδάκι» σαν να ήταν... χορευτής του dancing on ice κατάφερε να νικήσει τον Κηπουρό και να γράψει το τελικό 1-0 μέσα σε έξαλλα πανηγύρια για τους «πράσινους».
Αυτή ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό, τουλάχιστον έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι και με δεδομένα τα προβλήματα που υπήρχαν, πριν από την έναρξη του αγώνα.

Δεν έπρεπε να το ξεκινήσει...
Το ματς ξεκίνησε με 40λεπτη καθυστέρηση με τον Ηλία Σπάθα να ρισκάρει παρά τον πάγο σε ορισμένα σημεία του γηπέδου και να ξεκινάει το ματς, θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των παικτών των δυο ομάδων.
Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κάποιος παίκτης, καθώς οι... γλίστρες έδιναν κι έπαιρναν, ωστόσο, άπαντες βγήκαν αλώβητοι από το... παγοδρόμιο των «Ζωσιμάδων».
Αλχημείες από Αγγελο, Φερέιρα
Ο Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΣ με ανορθόδοξο σχήμα. Κατέβασε τον Κηπουρό στο τέρμα αριστερά τον Σκαρντοβέλι, δεξιά τον Πάντο, στο κέντρο της άμυνας τους Κώτσιο, Πατσατζόγλου, Βίλα, Ζαραδούκα αμυντικά χαφ, τριάδα μπροστά τους, τους Σκούφαλη, Ντε Βινσέντι, Μπεσέρα και προωθημένο τον Γεωργίου.
Ο Φερέιρα από την πλευρά του έκανε… άνω-κάτω την τράπουλα! Στο τέρμα ξεκίνησε τον Καρνέζη που ήταν εξαιρετικός, στο αριστερά τον Ιωαννίδη, δεξιά τον Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας που αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα, αμυντικά χαφ τους Σιμάο, Βιτόλο, τριάδα μπροστά τους, τους Μαυρία, Κλέιτον (σ.σ: κορυφαίος μαζί με τον Καρνέζη), Κουίνσι και προωθημένο τον Τοτσέ.
«Ντου» από τον Λέτο!
Στο 13' του αγώνα, ο Λέτο εν εξάλλω πήγε στον πάγκο του ΠΑΣ και ζητούσε από τους συναδέλφους του να συναινέσουν στην διακοπή του ματς, με αποτέλεσμα να υπάρξει ένταση και να διοκοπεί το ματς για επτά λεπτά. Ολος ο πάγκος του Παναθηναϊκού μπήκε μέσα και ζητούσε από τον Σπάθα να διακόψει το παιχνίδι, λόγω του πάγου που καθιστούσε επικίνδυνο τον αγωνιστικό χώρο!
Τελικά, έπειτα από τις διαβουλεύσεις κι αφού ο Σπάθας κατάφερε να επιβάλει την τάξη, αποβλήθηκε ο Δημήτρης Νιαρχάκος (σ.σ.: αρχηγός ποδοσφαιρικούθ τμήματος) από πλευράς Ηπειρωτών κι ο βοηθός του Φερέιρα, Γκόμεζ, από πλευράς «πράσινων». Κίτρινη κάρτα είδε ο Λέτο κι ο Σπυρόπουλος γιατί εισήλθαν στο γήπεδο χωρίς άδεια.
Καλύτερος ο ΠΑΣ στο α' ημίχρονο, κακή η «πράσινη» άμυνα
Ο ΠΑΣ Γιάννινα ξεκίνησε πολύ δυνατά το ματς κι αν και δεν είχε κλασικό φορ (σ.σ.: έπαιξε ο Γεωργίου) έβγαλε τέσσερις φάσεις για γκολ! Ωστόσο, βρήκε απέναντί του έναν απροσπέλαστο Καρνέζη, που κατέβασε ρολά κι έβγαζε τα τετ α τετ λες και ήταν «γιόμες» από την αντίπαλη άμυνα!
Ο κίπερ των «πράσινων» έβγαλε τα... κάστανα από τη φωτιά, καθώς η άμυνα του Παναθηναϊκού βρέθηκε σε πολύ κακή μέρα. Μπιάρσμιρ και Κατσουράνης δεν κατάφεραν να «δέσουν» κι έτσι οι Ηπειρώτες έβγαζαν φάσεις όποτε ήθελαν.
Μέχρι και το 30' ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος, όμως στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε κι έβγαλε μια-δυο φάσεις, με τον Κηπουρό να σταματάει σε τετ α τετ τον Τοτσέ. Ωστόσο, οι Ηπειρώτες ανέβασαν και πάλι την απόδοσή τους κι απείλησαν ξανά ως το φινάλε του ημιχρόνου, που τέλειωσε με επτά λεπτά καθυστέρηση χωρίς να βρουν ωστόσο, δίχτυα.
Πάνω-κάτω η μπάλα στην επανάληψη
Ο ρυθμός στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν πολύ καλός και οι φάσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, με τον Καρνέζη να έχει και πάλι εξαιρετικές τοποθετήσεις, ενώ κι ο Κηπουρός είπε με εντυπωσιακό τρόπο «όχι» σε πολύ καλό σουτ του Κουίνσι στο 54'.
Ο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Μαρίνο αντί του Μαυρία στο 46' και τον Λέτο αντί του Βιτόλο στο 61' με τον Κλέιτον να τραβιέται πιο πίσω στην τριάδα των χαφ και τον Αργεντινό να περνάει πιο μπροστά. Από την πλευρά του ο Αναστασιάδης έβγαλε τον Βίλα, που είχε καλή απόδοση κι έβαλε τον Τζάνη στο 58' για να ισχυροποιήσει το κέντρο του.
Από το 65' και μετά ο ρυθμός του ματς έπεσε κάπως, ενώ ο Σκούφαλης έχασε μια καλή ευκαιρία στο 70' έπειτα από «τσαφ» του Καρνέζη και καλή πάσα του Γεωργίου.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός ανέβασε την απόδοσή του κι αφού ο Ζαραδούκας έσωσε στη γραμμή ένα σουτ του Τοτσέ, ήρθε ο Κλέιτον να πάρει «ριμπάουντ» από νέα μεγάλη απόκρουση του Κηπουρού σε σουτ του Τοτσέ που απώλεσε καλές ευκαιρίες και στο 85' με γυριστό σουτ να χαρίσει μια υπερπολύτιμη νίκη στην ομάδα του!
ΣΚΟΡΕΡ: 85' Κλέιτον
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σπάθας (Πειραιά)
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 27' Πάντος, 66' Ντε Βισέντι - 12' Κλέιτον, 20' Σπυρόπουλος, 20' Λέτο, 31' Σιμάο
ΚΟΚΚΙΝΕΣ:
ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Κηπουρός, Πάντος, Κώτσιος, Βάντερσον, Πατσατζόγλου, Ζαραδούκας (87' Μπακαγιόκο), Ντε Βισέντι, Γεωργίου (90' Μιχαήλ), Μπεσέρα, Σκούφαλης, Βίλα (58' Τζάνης).
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καρνέζης, Βύντρα, Μπιάρσμιρ, Κατσουράνης, Ιωαννίδης, Σιμάο, Βιτόλο (61' Λέτο), Κουίνσι (78' Φουρλάνος), Μαυρίας (46' Μαρίνος), Κλέιτον, Τοτσέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου