Ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, αναφέρει ένας από τους νόμους του ποδοσφαίρου και ο Ζεσουάλδο Φερέιρα δεν θα μπορούσε να τον αγνοήσει, μια και ο Παναθηναϊκός στα τελευταία παιχνίδια και με αποκορύφωμα την Τούμπα αποδίδει εξαιρετικό ποδόσφαιρο.

Κάτω από τα δοκάρια παρέμεινε ο Καπίνος. Αριστερό μπακ ο Σπυρόπουλος, δεξί ο Μαρίνος και ο Μπουμσόνγκ με τον Σαριέγκι στο κέντρο της άμυνας. Κατσουράνης και Σιμάο τα αμυντικά χαφ, αριστερά ο Κουίνσι, δεξιά ο Ζέκα, ο Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο και ο Λέτο στην κορυφή της επίθεσης στο 4-4-1-1 του Πορτογάλου τεχνικού.
Οι εκλεκτοί του «Κωστέ»
Από την άλλη πλευρά, ο Νίκος Κωστένογλου μετά τις ευκαιρίες που έδωσε στις «ρεζέρβες» κόντρα στην Λοκομοτίβ, χρησιμοποίησε ότι καλύτερο είχε στην διάθεση του για το αποψινό ντέρμπι, προτιμώντας να αφήσει στον πάγκο τον Δέλλα.
Ο Αραμπατζής ξεκίνησε κάτω από την «κιτρινόμαυρη» εστία, δεξιά στην άμυνα ο Κοντοές, αριστερά ο Καράμπελος και ο Μωνωλάς με τον Κάλα δίδυμο στα στόπερ. Ο Μάκος ήταν ο «κόφτης» στον άξονα, έχοντας μπροστά του Βάργκας και Καφέ. Ο Λεονάρντο στο αριστερό «φτερό», ο Μπέλεκ στο δεξί και στην κορυφή του 4-3-3 ο Λυμπερόπουλος.
Οδοστρωτήρας με... φόρα!
Το ότι ο Παναθηναϊκός πήγαινε με... φόρα στο ντέρμπι ήταν γνωστό. Οι παίκτες του Φερέιρα, όμως, σαν... τρένο που δεν σταματά μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ, πήραν από την αρχή την πρωτοβουλία των κινήσεων και με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιώρου είχαν «καθαρίσει» το ντέρμπι! Οι «πράσινοι», έχοντας καλή κυκλοφορία της μπάλας, αυτοπεποίθηση-κάτι που δεν είχαν οι «κιτρινόμαυροι»- και φυσικά έναν... σηλενιασμένο Λέτο «έγραψαν» νωρίς το 2-0.
Ο «Σέμπα» έστησε το δικό του πάρτι στο «καυτό» ΟΑΚΑ, έστειλε την μπάλα δύο φορές στο πλεκτό(15', 30') με εξαιρετικά τελειώματα, ολοκληρώνοντας εξαιρετικές ομαδικές προσπάθειες και αξιοποιώντας τις ασίστ των Κατσουράνη και Κουίνσι.
Από την άλλη η ΑΕΚ πήγε περισσότερο το παιχνίδι στην δύναμη(πολλά σκληρά μαρκαρίσματα στον άξονα), ωστόσο... προδόθηκε από την κακή της αμυντική λειτουργία. Και στα δύο τέρματα του Λέτο υπάρχει τεράστιο κενό στην μεσαία γραμμή, ενώ στο πρώτο ο Μανωλάς χάνει τον σκόρερ του «τριφυλλιού».
Δημιουργικά, η «Ένωση» περίμενε τα πάντα από τον Βάργκας, μια και τόσο ο Μπέλεκ όσο και ο Λεονάρντο ήταν εκτός παιχνιδιού. Βέβαια, παρά την κακή της εικόνα η ΑΕΚ θα μπορούσε να μειώσει αν η κεφαλιά του Κάλα στο 37' δεν έβρισκε το δοκάρι του Καπίνο.
Πάρτι που έγινε... ντέρμπι!
Παρά το υπέρ του 2-0, ο Παναθηναϊκός αν και κατέβασε ρυθμό κατάφερε να βάλει και... κερασάκι στην τούρτα νίκης επί της ΑΕΚ και μάλιστα με το... καλησπέρα της επανάληψης. Μόλις στο 53' ο Κώστας Κατσουράνης μετά από «κούρσα» του Κουίνσι... εκτέλεσε τον Αραμπατζή, πέτυχε το 3-0 και κάπου εκεί η σεμνή τελετή φαινόταν όταν έπαιρνε οριστικά τέλος.
Το μόνο που κατάφερε αρχικά η ΑΕΚ, η οποία πήρε μέτρα στο γήπεδο και ξύπνησε όταν το ματς φαινόταν ότι γύριζε, ήταν να μειώσει εννιά λεπτά αργότερα με τον Μπέλεκ. Ο Παναθηναϊκός έχασε ευκαιρίες και για τέταρτο γκολ, δεν τις αξιοποίησε και ο Λεονάρντο στο 89' μείωσε σε 3-2, δίνοντας χαρακτήρα θρίλερ στα τελευταία λεπτά.
Τελικά, οι «πράσινοι» κράτησαν μέχρι τέλους το 3-2 και άξιο αναφοράς είναι το πάρτι που στέθηκε στην κερκίδα από 50.000 και πλέον οπαδούς του Παναθηναϊκού! Πάντως ο κόσμος είχε κάθε λόγο να μην... κρατιέται, καθώς η ομάδα τους επέστρεψε στην κορυφή, μετά από καιρό παίζει καλή μπάλα και πάει πλέον στο Φάληρο με +2 από τον Ολυμπιακό! Λογικό και επόμενο ο Ζεσουάλδο Φερέιρα να ακούει ρυθμικά το όνομα του και μάλιστα να... ανταποδίδει!
 Ασταμάτητος, με επίδοση που θα ζήλευε και ο... Σισέ! Ο Σεμπάστιαν Λέτο... πυροβολεί αδιακρίτως και με δύο γκολ σε τριάντα λεπτά «καθάρισε» το αποψινό παιχνίδι. Τόσο στο πρώτο γκολ όσο και στο δεύτερο τελειώνει ιδανικά τις φάσεις. Ο «Σέμπα» κάνει απίστευτα πράγματα, έχοντας φτάσει τα 10 γκολ σε 7 συμμετοχές στο φετινό πρωτάθλημα.
 Το απόλυτο ματς για τον Κώστα Κατσουράνη. Ο διεθνής μέσος του Παναθηναϊκού έκανε τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη του «τριφυλλιού» απέναντι στην ΑΕΚ. Εκτός από τη συνεισφορά του στην κυκλοφορία της μπάλας, βγάζει καταπληκτική κάθετη-ασίστ στο 1-0 του Λέτο και σκοράρει το 3-0 απέναντι στην παλιά του ομάδα.
Από την ΑΕΚ, διασώθηκε ο Βάρκας που δεν σταμάτησε να προσπαθεί στον άξονα και φυσικά ο Λεονάρντο που αν και άργησε να φανεί, έβαλε στο ματς και πάλι την ομάδα του, πετυχαίνοντας το 3-2.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Κοντοές. Ο Κουίνσι τον ταλαιπώρησε αφάνταστα, και μάλιστα η φάση του 3-0 ξεκίνησε από κούρσα του Γκανέζου. Σε κακό βράδυ ο μπακ της ΑΕΚ.
Η ΓΚΑΦΑ: Η ΑΕΚ απόψε προδόθηκε από την κακή της ανασταλτική λειτουργία. Και στα τρία γκολ απουσιάζει τόσο ο άξονας του κέντρου όσο και τα στόπερ.
Ο Ηλίας Σπάθας δεν αντιμετώπισε τη δύσκολη φάση και σε γενικές γραμμές έκανε καλή διαιτησία. Βέβαια, σε κάποιες περιπτώσεις... χαρίστηκε σε ορισμένα σκληρά μαρκαρίσματα, κυρίως των παικτών της ΑΕΚ. Αλάνθαστοι οι βοηθοί.
Ο Παναθηναϊκός το ήθελε περισσότερο από την ΑΕΚ και κυρίως ήξερε τον τρόπο να το πάρει. Οι «πράσινοι» αν και με τη χαλαρότητά τους έδωσαν την ευκαιρία στην ΑΕΚ να μειώσει σε 3-2, ήταν καλύτεροι, ανέβηκαν ξανά στην κορυφή και πάνε στο Φάληρο στο +2 από τον Ολυμπιακό.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνος, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Λέτο, Κουίνσι, Ζέκα(82' Μαυρίας), Μαρίνος, Σιμάο, Κατσουράνης(87' Βιτόλο), Σπυρόπουλος, Κλέιτον(69' Καραγκούνης)
ΑΕΚ: Αραμπατζής, Καφές, Κοντοές, Μανωλάς, Κάλα, Μπέλεκ, Λεονάρντο, Μάκος(68' Κάρλος), Καράμπελας(56' Λαγός, 76' Γεωργέας), Βάργκας, Λυμπερόπουλος.
Photo Gallery