ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Τράβηξε... Περόνε, έσκασε νίκη!

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Superleague πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης κόντρα στον ΠΑΟΚ (1-0) με γκολάρα του Περόνε. Πέμπτο ματς χωρίς νίκη ο Δικέφαλος. Τεράστια νίκη κόντρα σε έναν δυνατό αντίπαλο πήρε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος μέχρι τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ δεν είχε καταφέρει να κερδίσει και είχε σκοράρει μόλις δύο φορές. Οι παίκτες του υπηρεσιακού προπονητή Στάικου Βεργέτη έβγαλαν άπλετο πάθος στο γήπεδο, εκμεταλλεύτηκαν τις απουσίες του Δικεφάλου και πήραν τρεις υπερπολύτιμους βαθμούς. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης πέτυχε ο Εμάνουελ Περόνε στο 44' με εξαιρετική κεφαλιά-ψαράκι, ενώ ο ΠΑΟΚ είχε δοκάρι με τον Λεονάρντο στο δεύτερο ημίχρονο.

Δυνατά μπήκε στο ματς ο Αστέρας και μόλις στο 2' απείλησε με την εκτέλεση φάουλ του Τσαμπούρη, όμως ο Χαλκιάς απέκρουσε. Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον ρυθμό των πρώτων λεπτών και στη συνέχεια, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το κέντρο και να φτάνει εύκολα μέχρι την περιοχή του Χάκομπο. Παρά το γεγονός αυτό, ο Δικέφαλος αδυνατούσε να μετατρέψει τις μπάλες που κέρδιζε στο κέντρο σε ευκαιρίες και με εξαίρεση ατομικές προσπάθειες κυρίως από Βιεϊρίνια, Σαλπιγγίδη και Φωτάκη δεν παρουσίασε κάτι αξιόλογο. Στο 28' ο Σαλπιγγίδης δεν έκανε καλά το κοντρόλ και έχασε την μπάλα και στο 30' ο Φωτάκης δεν έκανε καλά την προβολή μετά τη σέντρα του Λεονάρντο από αριστερά. Αυτές ήταν οι δύο καλύτερες φάσεις του ΠΑΟΚ στο πρώτο μέρος μαζί με ένα σουτ του Αρίας στο 19'.
Από εκείνο το σημείο και μετά, ο Αστέρας ανέβηκε ξανά και προειδοποίησε δύο φορές και μάλιστα με τον ίδιο τρόπο πριν κάνει το «μπαμ». Στο 34' η κεφαλιά του Ουσέρο πέρασε άουτ ύστερα από σέντρα από δεξιά, ενώ στο 43' μετά τη σέντρα του Χουανίτο από αριστερά ο Μάρτινς με τρομερό άλμα και κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κέντρο της εστίας του ΠΑΟΚ και την αγκαλιά του Χαλκιά. Στο επόμενο λεπτό το σκορ άνοιξε καθώς οι γηπεδούχοι στο καλύτερο κομμάτι τους στον αγώνα κατάφεραν να πετύχουν γκολ, όταν έπειτα από σέντρα από δεξιά του Τσαμπούρη, ο Περόνε με κεφαλιά-ψαράκι έστειλε την μπάλα στη γωνία και ενώ είχε περάσει από τον Τσιρίλο (1-0).
Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η άμυνα του ΠΑΟΚ έδειχνε σε κακή κατάσταση, ενώ ο Μπόλονι πέρασε σε διπλή τολμηρή αλλαγή. Έβγαλε Σαλπιγγίδη-Γεωργιάδη και έβαλε Παπάζογλου-Γιάννου. Ο Έλληνας επιθετικός βρέθηκε ένα λεπτό μετά κοντά στο γκολ με τον Χάκομπο να αποκρούει, ενώ ο Βεργέτης απάντησε με την είσοδο του Άλβαρες στο κέντρο στο 60'. Ο ΠΑΟΚ τα πήγε καλά και έπαιρνε μέτρα σταδιακά, ενώ προς το τέλος μετέφερε το ματς στο μισό γήπεδο. Εκτός από τη λόμπα του Περόνε, οι γηπεδούχοι δεν απείλησαν ουσιαστικά και έμειναν συγκεντρωμένοι στα αμυντικά τους καθήκοντα, ενώ ο Δικέφαλος είχε στο 74' δύο πολύ καλές ευκαιρίες για να κάνει γκολ.
Πρώτα ήταν ο Λεονάρντο, ο οποίος από πλεονεκτική θέση δεν μπόρεσε να νικήσει με κεφαλιά τον Χάκομπο, αφού έστειλε την μπάλα άουτ, ενώ στη συνέχεια ο Γιάννου έκρυψε την μπάλα και την έδωσε στον Βιεϊρίνια, ο οποίος με αριστερό σουτ την έστειλε λίγο πάνω από την εστία! Τελικά το 0-0 έμελλε να μείνει μέχρι το τέλος και να αφήσει τον ΠΑΟΚ χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα από τις 25 Σεπτεμβρίου και το 3-0 με την ΑΕΚ, αφού ο Λεονάρντο στο 88' έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του πολύ καλού και σταθερού σε όλο το ματς Χάκομπο.
 Εμάνουελ Περόνε. Μεγάλο γκολ έβαλε ο Αργεντινός, ο οποίος κινήθηκε στην πλάτη του Τσιρίλο και ολοκλήρωσε εξαιρετικά τη φάση. Ο Αργεντινός, ο οποίος χάρισε σπουδαία πρώτη νίκη στον Αστέρα, στην επανάληψη λίγο έλειψε να βάλει απίθανο γκολ, όμως τη λόμπα από το κέντρο έδιωξε με γροθιά ο Χαλκιάς.
 Το βάθος του ΠΑΟΚ. Από τον Δικέφαλο έλλειπαν οι Αθανασιάδης, Ίβιτς, Γκαρσία, Τσουκαλάς, Έτο, Λίνο και Κοντρέρας και το σύνολο που παρέταξε ο Μπόλονι δεν μπόρεσε να σταθεί όπως πρέπει. Αν και στο μεγαλύτερο κομμάτι οι Θεσσαλονικείς είχαν δικό τους το κέντρο, δεν μπορούσαν να έχουν σωστές επιλογές στην επίθεση, όπως και ισορροπημένη ανάπτυξη από τα μπακ.
 Όπως τόνισε και ο ίδιος, με μία εβδομάδα δουλειάς δεν μπορούσε να αλλάξει πολλά πράγματα, όμως έκανε τον Αστέρα να παίξει με πάθος. Ο Στάικος Βεργέτης συνέδεσε το όνομά του με μια μεγάλη νίκη, η οποία ήρθε σε ένα σημείο που ο σύλλογος της Τρίπολης την είχε απόλυτη ανάγκη σε όλα τα επίπεδα.
 Δεν πλήρωσε τις γκάφες η άμυνα του ΠΑΟΚ. Ο Μαλεζάς είχε δύο φορές κακή συννενόηση με τον Χαλκιά στην επανάληψη, όμως ευτυχώς για τον Δικέφαλο, ο Αστέρας δεν τις εκμεταλλεύτηκε.
 Καλά τα πήγε στον αγώνα ο Αρετόπουλος, ο οποίος απέφυγε τα λάθη και δεν έδειξε τη βούλα σε σε πτώση του Ροζέριο μετά το μαρκάρισμα του Τσιρίλο στα πρώτα λεπτά του αγώνα.
Δεν μπόρεσε να διατηρήσει την καλή φόρμα της Ευρώπης ο ΠΑΟΚ και έχοντας πολλές απουσίες δεν κατάφερε να πάρει ούτε την ισοπαλία στην Τρίπολη. Ο Λάζλο Μπόλονι έδειξε διάθεση να επηρεάσει την εξέλιξη του ματς από τον πάγκο, όμως το πάθος των παικτών των γηπεδούχων και λίγο η τύχη έπαιξαν ρόλο για να γνωρίσει την ήττα και να φτάσει το σερί χωρίς νίκη στους πέντε αγώνες.
 Οι συνθέσεις
Αστέρας Τρίπολης (Στάικος Βεργέτης): Χάκομπο, Τσαμπούρης, Κωστούλας, Μπαρτολίνι, Φορμίκα, Ουσερο, Χουανίτο, Μάρτινς, Βιθέντε (69' Μπρέσκα), Ρούμπεν (60' Αλβαρες), Περόνε (82' Μπκασέτας).
ΠΑΟΚ (Λάζλο Μπόλονι): Χαλκιάς, Σνάουτσνερ, Λεονάρντο, Τσιρίλο, Μαλεζάς, Αρίας, Λαζάρ (68' Σπαντάσιο), Φωτάκης, Βιεϊρίνια, Γεωργιάδης (57' Γιάννου), Σαλπιγγίδης (57' Παπάζογλου).
Διαιτητής: Αρετόπουλος
Βοηθοί: Τάτσης, Πάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου