ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Αφεντικό η Τότεναμ στο Βόρειο Λονδίνο!


Με άμυνα που θυμίζει «παιδική χαρά» δεν πάει πουθενά... Σε ένα ακόμα ματς η Αρσεναλ είχε ένα κάρο προβλήματα στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα να τα εκμεταλλευτεί η Τότεναμ στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου και να πανηγυρίσει μία άκρως σημαντική νίκη με 2-1 στην προσπάθεια που θα κάνει τη φετινή σεζόν για να επανέλθει στο Champions League.
Στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν», λοιπόν, οι «κανονιέρηδες» ηττήθηκαν με 2-1 από την Τότεναμ όχι επειδή ήταν κατώτεροι, αλλά επειδή αμυντικά είναι για γέλια... Πραγματικά τα μετόπισθεν είναι μεγάλη τρύπα για την αντίπαλο του Ολυμπιακού στους ομίλους του Champions League και αυτή του ΠΑΟΚ στο Europa League φρόντισε να το εκμεταλλευτεί.
Στο 40' ο Ράφαελ φαν Ντερ Φάαρτ έδωσε το προβάδισμα στην Τότεναμ για να έρθει στο 51' ο Ράμσεϊ να ισοφαρίσει. Με τόσα κενά στα μετόπισθεν, όμως, η Αρσεναλ δεν μπορούσε να πάει πουθενά... Η Τότεναμ έφθανε με χαρακτηριστική ευκολία στην αντίπαλη εστία και στο 73' ο μπακ, Γουόκερ με σουτ, το οποίο «έπνιξε» ο Σέζνι διαμόρφωσε το τελικό 2-1 υπέρ της ομάδας του Χάρι Ρέντκναπ που πήρε ένα τρίποντο, το οποίο άξιζε.
Αφεντικό η Τότεναμ στο Βόρειο Λονδίνο!
ΤΟΤΕΝΑΜ: Φρίντελ, Κινγκ, Ασού-Εκοτό, Γουόλκερ, Καμπούλ, Πάρκερ (90' Τσορλούκα), Μόντριτς, Μπέιλ, Φαν ντερ Φάαρτ (64' Σάντρο), Αντεμπαγιόρ (85' Λίβερμορ), Ντεφόε.
ΑΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά (62' Τζένκινσον), Γκιμπς, Μέρτεσακερ, Κοκελίν, Σονγκ, Αρτέτα, Ράμσεϊ, Γουόλκοτ (72' Μπεναγιούν), Ζερβινιό (76' Αρσάβιν), Φαν Πέρσι.
Χατ-τρικ ο Λάμπαρντ
Πολλοί ήταν αυτοί που έλεγαν πως οι μέρες του Φρανκ Λάμπαρντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» είναι μετρημένες μετά το περιστατικό του προηγούμενου Σαββάτου όταν ο 33χρόνος μέσος αποχώρησε από τον πάγκο των αναπληρωματικών προτού τελειώσει το παιχνίδι. Ωστόσο ο Λάμπαρντ έδωσε τις δικές του απαντήσεις στο «Reebok» αφού σημείωσε χατ-τρικ και οδήγησε την Τσέλσι σε εντυπωσιακή νίκη επί της Μπόλτον με 5-1.
Ο Ντάνιελ Στάριντζ που πέρυσι αγωνίστηκε ως δανεικός στη Μπόλτον, άνοιξε το σκορ στα 90 δευτερόλεπτα ενώ ο Λάμπαρντ μετά από έξοχο συνδυασμό διπλασίασε στο 15' τα τέρματα της ομάδας του Βίλας Μπόας.
Στην συνέχεια δύο λάθη του γκολκίπερ των Γουόντερερς Ανταμ Μπόγκνταν επέτρεψαν στους Στάριντζ και Λάμπαρντ να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ σε 4-0 πριν το τέλος του ημιχρόνου.
Ο Ντέντρικ Μπογιάτα μείωσε για την Μπόλτον στο 46' αλλά στο 59' ο Λάμπαρντ με το τρίτο του γκολ στο παιχνίδι διαμόρφωσε το τελικό 5-1. Η Τσέλσι ξαναπέρασε στην 3η θέση ενώ η Μπόλτον παρέμεινε ουραγός.
«Εξάσφαιρη» η Φούλαμ!
Την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Φούλαμ και μάλιστα με το εμφατικό 6-0 επί της Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς στο «Κρέιβεν Κότατζ».
Ο φορμαρισμένος Αντι Τζόνσον, μετά τα δύο τέρματα που σημείωσε στην Δανία απέναντι στην Οντένσε την Πέμπτη, σημείωσε χατ-τρικ και έκλεψε την παράσταση στην άνετη επικράτηση της ομάδας του Μάρτιν Γιολ η οποία βγήκε εκτός της επικίνδυνης ζώνης. Μάλιστα ο 30χρόνος στράικερ έγινε ο πρώτος παίκτης της Φούλαμ που πέτυχε χατ-τρικ στην Premier League.
Στο Σουόνσι, η τοπική ομάδα νίκησε με 2-0 την Στόουκ. Ο Σκοτ Σινκλέρ με εύστοχο πέναλτι στο όγδοο λεπτό άνοιξε το σκορ για τους Ουαλούς ενώ ο Ντάνι Γκρέαμ με ωραίο ψηλοκρεμαστό πλασέ, πέντε λεπτά πριν το φινάλε πέτυχε το 2-0.
ΦΟΥΛΑΜ – ΚΠΡ 6-0 (2΄, 38, 59' Τζόνσον, 20' πεν. Μέρφι, 65' Ντέμπσεϊ, 74' Ζαμόρα)
ΣΟΥΟΝΣΙ – ΣΤΟΟΥΚ 2-0 (9' πεν. Σινκλέρ, 85' Γκρέαμ)
ΜΠΟΛΤΟΝ – ΤΣΕΛΣΙ 1-5 (46' Μπογιάτα – 2΄, 26' Στάριντζ, 15', 27, 59' Λάμπαρντ)
ΤΟΤΕΝΑΜ - ΑΡΣΕΝΑΛ 2-1 (40' Φαν ντερ Φάαρτ, 73' Γουόκερ - 51' Ράμσεϊ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου