ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Εδώ είναι Πειραιάς!

Ο Ολυμπιακός... έκοψε τον βήχα του ΠΑΟΚ και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κέρδισε εύκολα με 2-1! Λίγος ο «δικέφαλος» που εκτός από το γκολ... δώρο Κοστάντσο, είχε μόνο μια μεγάλη φάση στο 95'!Με... 59% μπάλας, με 15 τελικές προσπάθειες και ένα 20λεπτο εξαιρετικό στο α' μέρος ο Ολυμπιακός πέτυχε την τρίτη νίκη σε ισάριθμα ματς και έπιασε κορυφή. Το 2-1 κρίνεται απόλυτα δίκαια, με τον ΠΑΟΚ να έχει μόλις... δυο επιθετικά λεπτά και το γκολ που πέτυχε σε αυτό το διάστημα να προέρχεται από... δώρο του Κοστάντζο.

Έτσι έπαιξαν
Με ενδεκάδα... Έμιρεϊτς ο Ολυμπιακός στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, αφού ο Παπαδόπουλος έμεινε εκτός αποστολής. Έτσι, κάτω από τα δοκάρια βρέθηκε ο Κοστάντζο, δεξιά ο Τοροσίδης, αριστερά ο Χολέμπας, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Μαρκάνο, Μέλμπεργκ. Ορμπάιθ και Φέισα τα δυο αμυντικά χαφ, μπροστά τους ο Ιμπαγάσα, ενώ η τριπλέτα της επίθεσης αποτελούνταν από τους Μιραλάς (αριστερά), Φουστέρ (δεξιά) και Τζιμπούρ.
Στον αντίποδα, ο ΠΑΟΚ παρουσιάστηκε με το γνωστό 4-2-3-1 και, τον Κρέσιτς κάτω από τα δοκάρια, Έτο, Μαλεζάς, Τσιρίλο και Λίνο στην άμυνα, Γκαρσία και Μπαλάφας τα δυο αμυντικά χαφ. Ο Φωτάκης μπροστά τους, ο Σαλπιγγίδης δεξιά, Βιεϊρίνια αριστερά και ο Αθανασιάδης στο κέντρο της επίθεσης.
Χρειάστηκε... επτά λεπτά!
Ο Βαλβέρδε εμπιστεύτηκε τον Κοστάντζο κάτω από τα δοκάρια για ακόμα ένα ματς, ωστόσο σε ακόμα ένα ματς ο Αργεντίνος τον... εξέθεσε! Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά, πήρε άνετα τον έλεγχο και οι ορεξάτοι Τζιμπούρ -Φουστέρ θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά, αν στο 5' ο Έτο δεν έδιωχνε σωτήρια και αν ένα λεπτό αργότεροι Αλγερινός και Ισπανός είχαν υπομονή. Όλα αυτά όμως μέχρι το 15' κάπου εκεί ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε το ματς, Γκαρσία και Μπαλάφας «έκλεισαν» τον Ιμπαγάσα, ο άξονας δεν έβγαζε μπαλιές και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν να πιέσουν για να εκμεταλλευτούν λάθη της άμυνας. Αυτό ήρθε στο 18' ο Βιεϊρίνια έκλεψε από τον Φέισα, όμως το σουτ του Αθανασιάδη βρήκε στον Μαρκάνο. Στο 24' ανενόχλητος ο Λίνο έκανε σέντρα, με τον Χολέμπας να σώζει, αφού έδιωξε πριν η μπάλα φτάσει στον Σαλπιγγίδη...
Τα λάθη όμως συνεχίστηκαν με τον... συνήθη ύποπτο να δίνει ακόμα «ασίστ» σε αντίπαλο. Από το κόρνερ του Γκαρσία, ο Κοστάντζο έδιωξε με μία (!!!) γροθιά, η μπάλα φυσικά έμεινε στο μισό μέτρο και από την αναμπουμπούλα ο Μπαλάφας άνοιξε το σκορ.
Μπορεί το γήπεδο να... πάγωσε, όμως οι παίκτες του Βαλβέρδε αντέδρασαν σωστά, πίεσαν τον ΠΑΟΚ, άνοιξαν τη διπλή ζώνη και από τις πτέρυγες έκαναν τη ζημιά. Με την Ξάνθη χρειάστηκαν 8 λεπτά για δυο γκολ, τώρα ήθελε μόλις... 7! Με δυο σέντρες από δεξιά (Τοροσίδης) και αριστερά (Μιραλάς), ο Τσιρίλο... έχασε τα αυγά και τα πασχάλια και οι Φουστέρ (36'), Τζιμπούρ (42') με κεφαλιές έκαναν την ολική ανατροπή.
Χωρίς πίεση το «τρίποντο»
Ο Ολυμπιακός μπήκε με το «τρίποντο» στα αποδυτήρια, όμως ο ΠΑΟΚ δεν βγήκε ποτέ με πάθος και όρεξη για να πιέσει και να απειλήσει. Μπορεί στην επανάληψη να μην είχαμε τα...67αρια κατοχής μπάλας του α' μέρους, όμως οι παίκτες του Μπόλονι δεν είχαν τις εμπνεύσεις να δημιουργήσουν. Οι γηπεδούχοι δεν ρίσκαραν βλέποντας πως ο ΠΑΟΚ δεν απειλεί και μόνο στο 53' η άμυνά τους αισθάνθηκε τους φιλοξενούμενους, όταν από τη σέντρα του Σαλπιγγίδη ο Μέλμπεργκ έδιωξε πριν ο Αθανασιάδης την σπρώξει στα δίχτυα. Ο Ολυμπιακός είχε τον έλεγχο του ματς, ο Βιεϊρίνια ήταν... εκτός αγώνα, ενώ και ο άξονας των γηπεδούχων με τα τρία αμυντικά χαφ (Μοντέστο, Μακούν στις θέσεις των Ιμπαγάσα, Φέισα) ήταν φρέσκος, δεμένος και εμπόδιζε το δημιουργικό ματς του ΠΑΟΚ. Ο Τζιμπούρ και ο Μιραλάς δεν είχαν το καθαρό μυαλό για ένα τρίτο γκολ, ενώ ούτε και ο Φουστέρ στο 89' στη μεγαλύτερη φάση του ματς δεν μπόρεσε να σκοράρει.
 Ο Ράφικ Τζιμπούρ όπως και στην Τούμπα έτσι και στο «Καραϊσκάκη» σκόραρε κόντρα στον ΠΑΟΚ ολοκληρώνοντας την ανατροπή για την ομάδα του. Μπορεί ο Αλγερινός να μην είχε το καθαρό μυαλό σε όλο το ματς για να σκοράρει περισσότερα τέρματα, ωστόσο κατάπιε πολλά χιλιόμετρα, απασχολούσε τους αντίπαλους αμυντικούς, ενώ χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως βοηθούσε και στην άμυνα όταν ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να πιέσει.
Ο Αντελίνο Βιεϊρίνια δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα του ματς, εκτός ρυθμού, αδυναμία να δημιουργήσει από τα άκρα, με πολλές λανθασμένες ενέργειες. Ο Πορτογάλος ήταν «κλεισμένος» καλά από τους αντιπάλους του, δεν είχε την εκρηκτικότητα για να διασπάσει την άμυνα των «ερυθρόλευκων».
 Ο Νταβίντ Φουστέρ πέτυχε το 2ο τέρμα του στο πρωτάθλημα και με την εξαιρετική του κεφαλιά έδωσε το σύνθημα της αντεπίθεσης. Κινητικός ο Ισπανός δημιούργησε «πονοκεφάλους» στην αντίπαλη άμυνα, ενώ αν είχε καθαρό μυαλό στο 89' θα είχε πετύχει ακόμα ένα τέρμα.
 Για ακόμα ένα ματς ο Κοστάντζο έκανε «δώρο» σε αντίπαλο με συνέπειες για την ομάδα του. Στη φάση του γκολ, έδιωξε με μια γροθιά δίνοντας ουσιαστικά... ασίστ στον ΠΑΟΚ για να ανοίξει το σκορ. Ο Αργεντίνος γεμάτος άγχος έδειξε ξανά πως δεν έχει εμπιστοσύνη στις δυνατότητές του...
 Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Κουκουλάκη, ο οποίος δεν είχε και την δύσκολη φάση πουα θα έκρινε το ματς. Μοίρασε κίτρινες για σκληρό παιχνίδι, ενώ διέκοψε το ματς στο 70' λόγω των υβριστικών συνθημάτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου