ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

3η αγ.: Διπλό το κακό για την Μπαρτσελόνα

Η Μπαρτσελόνα νόμισε πως θα περάσει με ευκολία το εμπόδιο της Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά τελικά υπέστη νωρίς την πρώτη της απώλεια στην Πριμέρα Ντιβιζιόν μετά το 2-2 του Ανοέτα.Ο Πεπ Γουαρδιόλα άφησε στον πάγκο τους Μέσι, Ινιέστα, Βίγια, ωστόσο είδε την ομάδα του να προηγείται νωρίς με 0-2. Το σκορ άνοιξε ο Τσάβι στο 9’ και πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι Βάσκοι ο Φάμπρεγας έκανε το 0-2. Οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν επιβάλλει το ρυθμό τους, αλλά τα κακά μαντάτα άρχισαν από νωρίς. Στο 31’ ο Αλέξις Σάντσες αποχώρησε με μυϊκό τραυματισμό και οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για απουσία 6-8 εβδομάδων.

Στην επανάληψη το σκηνικό άρχισε να ανατρέπεται από το 57’, όταν ο Αγκιρέτσε μείωσε σε 1-2. Η πειραματική (σ.σ λόγω απουσιών) άμυνα των Φοντάς και Μπουσκέτς στο κέντρο αυτής στοίχισε στους Καταλανούς, οι οποίοι ισοφαρίστηκαν δύο λεπτά μετά. Οι γηπεδούχοι δικαιούνται μάλιστα να φωνάζουν και για ένα χέρι του Μπουσκέτς, το οποίο θα μπορούσε να του αποφέρει τη δεύτερη κίτρινη κάρτα.
Ο Γουαρδιόλα έριξε στον αγώνα τον Μέσι, αλλά αυτή που πλησίασε στο γκολ ήταν η Σοσιεδάδ, με τον Άλβες να σώζει την Μπάρτσα στο τέλος του αγώνα. Το τελικό 2-2 κοστίζει δύο χαμένους βαθμούς στους «μπλαουγκράνα», οι οποίοι πέρυσι είχαν χάσει στο «Ανοέτα», αλλά σε ένα αδιάφορο παιχνίδι. Έτσι δεν μπόρεσε να χαρεί το ρεκόρ του ο Βίκτορ Βαλντές, ο οποίος έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές τερματοφύλακας στην ιστορία της Μπαρτσελόνα.
Μεγάλο ντέρμπι στο "Ελ Μαδριγάλ" με τη Βιγιαρεάλ και τη Σεβίλη να αναδεικνύονται ισόπαλες με 2-2. Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Νεγρέδο στο 23’ και ενώ δύο λεπτά νωρίτερα η Βιγιαρεάλ είχε μείνει με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του τερματοφύλακα, Ντιέγκο Λόπεθ. Κατάφεραν, ωστόσο να ισοφαρίσουν με πέναλτι του Ρόσι και στο 62’ να βρεθούν μπροστά με δράστη τον Μάρκο Ρούμπεν. Οι Ανδαλουσιάνοι πίεσαν και τελικά δικαιώθηκαν στο φινάλε, όταν και ισοφάρισαν με τον Αλέξις (86’).
To πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής
Σάββατο 10/09
Σοθιεδάδ - Μπαρτσελόνα 2-2
(59' Αγκιρέτσε, 61' Γκρίζμαν - 9' Τσάβι, 11' Φάμπρεγκας
Βιγιαρεάλ - Σεβίλλη 2-2
(35' πέν. Ρόσι, 73' Μάρκο Ρούμπεν / 24' Νεγρέδο, 86' Αλέξις)
Ρεάλ Μαδρίτης - Χετάφε (21:00)
Βαλένθια - Ατλέτικο (23:00)
Κυριακή 11/09
Μπέτις - Μαγιόρκα (13:00)
Σανταντέρ - Λεβάντε (17:00)
Οσασούνα - Χιχόν (19:00)
Ράγιο Βαγιεκάνο - Σαραγόσα
Εσπανιόλ - Μπιλμπάο (23:00)
Δευτέρα 12/09
Μάλαγα - Γρανάδα (22:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου