ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μαρσέιγ για... κλάματα!


Η Μαρσέιγ, τρεις μέρες πριν από την αναμέτρηση της με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης» για την πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, έχασε μέσα στο «Βελοντρόμ» με 1-0 από την Ρεν για την 5η αγωνιστική του Σαμπιονά, με αποκαρδιωτική εμφάνιση και τους οπαδούς της να αποδοκιμάζουν τους παίκτες του Ντιντιέ Ντεσάν!

Η ΟΜ βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση, αγνοεί την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα και είναι στην 17η θέση με μόλις τρεις βαθμούς! Δηλαδή έρχεται στο Φάληρο με την χειρότερη δυνατή ψυχολογία για το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους».Σαν να μην έφτανε η «σφαλιάρα» από την Ρεν, η Μαρσέιγ έχασε στο 23' με τραυματισμό τον Ματιέ Βαλμπιενά! Ο διεθνής Γάλλος μεσοεπιθετικός τραυματίστηκε στο αριστερό γόνατο και την Κυριακή θα υποβληθεί σε εξετάσεις για να εξακριβωθεί το μέγεθος της ζημιάς. Ωστόσο ο Βαλμπιενά είναι εξαιρετικά αμφίβολο να παίξει με τον Ολυμπιακό καθώς είχε στο παρελθόν τραυματιστεί στο ίδιο σημείο!
Επιπλέον στο 64' έναν ακόμα βασικότατο στέλεχος των Μαρσεγέζων, ο Λούτσο Γκονζάλες έδωσε την θέση του στον Καμπορέ, έχοντας ενοχλήσεις στο μηρό του!
Η Ρεν κατάφερε να επιβληθεί παίζοντας αρκετά δυνατά στον χώρο του κέντρο και να «βραχυκυκλώσει» τους γηπεδούχους.
Στο 76' μετά από βαθιά μπαλιά του Κοστίλ, η άμυνα της Μαρσέιγ δεν έδιωξε καλά τη μπάλα και ο Κεμπό με δυνατό σουτ από τα 25 μέτρα δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μανταντά.
Μαρσέιγ για... κλάματα!
Οι οπαδοί της Μαρσέιγ άρχισαν στα τελευταία λεπτά να φωνάζουν «όλε, όλε» σε κάθε πάσα των παικτών της Ρεν ενώ αποδοκίμασαν τους παίκτες της ομάδας τους.
Η σύνθεση της Μαρσέιγ: Μανταντά, Μορέλ, Φανί, Ντιαβαρά, Αθπιλικουέτα, Λούτσο Γκονζάλες (64' Καμπορέ), Ντιαρά, Σεϊρού, Βαλμπιενά (23' Αμαλφιτάνο), Ρεμί, Τζ. Αγιού (56' Ζινιάκ)
Με Γκομίς η Λιόν, «έλαμψε» ο Κόουλ!
Ο Μπαφετιμπί Γκομίς ήταν ο ήρωας της Λιόν στη Ντιζόν καθώς με δικό του γκολ, οι «γκον» πήραν τη νίκη με 2-1 και πέρασαν προσωρινά στην κορυφή της Ligue 1.
Η Λιόν προηγήθηκε στο έκτο λεπτό με κεφαλιά του Μαξίμ Γκοναλόν ύστερα από κόρνερ του Κάλστρομ. Στο 43' ο Μπενζαμίν Κορνιέ με ένα δυνατό σουτ από μακριά ισοφάρισε σε 1-1 για τη Ντιζόν αλλά δέκα λεπτά αργότερα ο Γκομίς με κεφαλιά έγραψε το 1-2.
Στο μεταξύ η Λιλ με τον Τζο Κόουλ να εντυπωσιάζει στο ντεμπούτο του, πέρασε νικηφόρα από το «Ζοφρουά Γκισάρ» επικρατώντας της Σεντ Ετιέν με 3-1. Οι «στεφανουά» προηγήθηκαν με αυτογκόλ του Ρόζεναλ. Στο 35', ο Νερί αντίκρισε απευθείας κόκκινη κάρτα και άφησε την Σεντ Ετιέν με παίκτη λιγότερο...
Στην συνέχεια ανέλαβε δράση για τους «λιλουά» ο Εντέν Αζάρ που με δύο δικά του γκολ έδωσε το προβάδισμα με 1-2 (55', 73'). Ο Τζο Κόουλ που ήρθε δανεικός από την Λίβερπουλ πέρασε σαν αλλαγή στο 65' αντί του Παγέ και στο 86' αφού απέφυγε δύο αμυντικούς της Σεντ Ετιέν από τα δεξιά, σέρβιρε στον Λουντοβίκ Ομπράνιακ για το τελικό 1-3.
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
Σάββατο (10/09)
Αζαξιό-Βαλενσιέν 3-1
(47', 54' Σαμαριτάνο, 59' Ιλάν - 36' Ντανίικ)
Μπορντό-Εβιάν 0-0
Καέν-Τουλούζ 0-1
(90+1' Καπού)
Ντιζόν-Λιόν 1-2
(43' Κονριέ - 7' Γκοναλόν, 53' Γκομίς)
Σεντ Ετιέν-Λιλ 1-3
(8' Ρόζεναλ αυτ. - 55', 73' Αζάρ, 86' Ομπρανιάκ)
Σοσό-Λοριάν 1-1
(41' Μπουτέν - 88' Εμεχάρα)
Μαρσέιγ-Ρεν 0-1
(76' Κεμπό)
Κυριακή (11/09)
Μονπελιέ-Νις (18:00)
Νανσί-Οσέρ
Παρί-Μπρεστ (22:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου