Με 3-4-3 η Μπάρτσα!
Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παρέταξε την ομάδα με σύστημα 3-4-3, καθώς έπρεπε να αντιμετωπίσει τις πολλές απουσίες. Έτσι, ο Βαλδές έκατσε κάτω από τα δοκάρια, σε ρόλο λίπμερο έπαιξε ο Μπουσκέτς, ο οποίος είχε δίπλα του τους Αμπιντάλ και Μασκεράνο. Λίγο μπροστά ήταν ο Κεϊτά, ενώ μπροστά του στον άξονα της μεσαίας γραμμής αγωνίστηκαν οι Τιάγκο, Φάμπρεγκας και Ινιέστα. Τέλος, η επιθετική τριπλέτα της Μπαρτσελόνα αποτελούνταν από τους Μέσι, Πέδρο και Σάντσες, με τους Βίγια και Τσάβι να μένουν στον πάγκο.
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να είναι ορεξάτοι και να τρέχουν... ασταμάτητα! Η πίεση των παικτών του Γουαρδιόλα ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα το παιχνίδι να παίζεται στο μισό γήπεδο και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν ευκαιρίες για αντεπίθεση, κάτι που δεν τους επέτρεψαν οι αντίπαλοί τους
Το πρώτο σουτ στην αναμέτρηση έγινε στο 6', με τον Σάντσες να δοκιμάζει την τύχη του από το ύψος της μεγάλης περιοχής, την μπάλα να κοντράρει και να καταλήγει στην αγκαλιά του Λόπεθ. Στο 10' ο Φάμπρεγκας πήρε την μπαλιά από τον Χιλιανό, όμως βρέθηκε πλάγια, ο Λόπεθ είχε κλείσει σωστά την γωνία του και έβγαλε σε κόρνερ. Στο 17' ήταν η σειρά του Μέσι να επιχειρήσει να νικήσει τον Ισπανό τερματοφύλακα.
Ο Αργεντίνος σταρ έκανε το σουτ από δύσκολη γωνία μέσα από την περιοχή, όμως για ακόμη μία φορά ο τερματοφύλακας της Βιγιαρεάλ έβγαλε σε κόρνερ. Από την εκτέλεση του κόρνερ προήλθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία της Μπάρτσα μέχρι εκείνο το σημείο, καθώς ο Μπουσκέτς έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα, αφού βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του Λόπεθ, κατάληξε άουτ.
Ο Τιάγκο το πρώτο εντός έδρας γκολ
Στο 25', όμως, η πίεση των μπλαουγκράνα απέδωσε καρπούς με τον Τιάγκο να ανοίγει το σκορ. Ο νεαρός μέσος έκανε την κούρσα, οι αμυντικοί της Βιγιαρεάλ τον... κοιτούσαν και ανάμεσα από τέσσερις αντιπάλους έκανε πολύ ωραίο συρτό σουτ για να νικήσει τον Λόπεθ και να κάνει το 1-0!
Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους μετά το γκολ και παραλίγο να... απαντήσουν άμεσα! Το πρώτο σουτ στον αγώνα για την ομάδα του Γαρίδο το έκανε ο Ρόσι στο 27', με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά της εστίας του Βαλδές. Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν ρυθμό και δυσκόλεψαν πολύ την Μπαρτσελόνα, κερδίζοντας μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Στο 38' ο Ρόσι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Βαλδές, όμως νωρίτερα είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ και η φάση ήταν ως μη γενόμενη.
Ντεμπούτο στην Πριμέρα με γκολ για Φάμπρεγκας
Και ενώ η Βιγιαρεάλ είχε ισορροπήσει το παιχνίδι και είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της, οι γηπεδούχοι «χτύπησαν» στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου για το 2-0! Οι μπλαουγκράνα άλλαξαν πολύ ωραία την μπάλα στη μεσαία γραμμή, ο Τιάγκο έδωσε στον Μέσι, ο Αργεντίνος έβγαλε την μπαλιά στον κενό χώρο για τον Φάμπρεγκας και ο μέσος της Μπαρτσελόνα πέτυχε το παρθενικό του γκολ στην Πριμέρα Ντιβιζιόν, αφού πρώτα πέρασε και τον Λόπεθ!
Έσπασε το... ρόδι ο Σάντσες!
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για την Μπαρτσελόνα, με τον Σάντσες να πετυχαίνει το πρώτο του γκολ με τους μπλαουγκράνα στο 47'! Ο Τιάγκο έβγαλε την μπαλιά στον κενό χώρο, ο Χιλιανός έφυγε ταχύτατα στην επίθεση και πλάσαρε ιδανικά τον Λόπεθ για το 3-0. Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε, καθώς η Βιγιαρεάλ δεν επανήλθε ποτέ στο παιχνίδι...Πέντε λεπτά αργότερα ο Ινιέστα έβγαλε την πάσα στον Μέσι πίσω από την πλάτη της άμυνας, ο Αργεντίνος πέρασε για ακόμη μία φορά τον Λόπεθ και από πλάγια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του, για να γίνει ο πρώτος στην ιστορία του συλλόγου που φτάνει τα 100 γκολ στο Καμπ Νόου!
Ο ένας και μοναδικός... Μέσι!
Από εκεί και πέρα το παιχνίδι μέχρι το 60' ήταν μονόλογος της Μπαρτσελόνα, ενώ στη συνέχεια οι παίκτες του Γκουαρδιόλα κατέβασαν ρυθμό. Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν σε δύο περιπτώσεις να αυξήσουν το σκορ, ενώ η πρώτη καλή στιγμή για την Βιγιαρεάλ στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε στο 71', με τον Ρόσι να κάνει καλό σουτ και την μπάλα να περνάει άουτ. Στο 74' Μέσι και Τιάγκο έπαιξαν εκπληκτικά το 1-2, ο Ισπανός έβγαλε εκπληκτική πάσα στον Αργεντίνο, ο οποίος από κοντά δεν δυσκολεύτηκε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να κάνει το 5-0!
Δεύτερη ασίστ ο Τιάγκο!
Οι γηπεδούχοι ήταν ασταμάτητοι στη συνέχεια και έχασαν και άλλες ευκαιρίες με τους Βίγια, που είχε περάσει στο παιχνίδι στη θέση του Πέδρο, τον Μέσι και τον Τιάγκο, ενώ από την άλλη η μοναδική ευκαιρία μέχρι προήλθε από μακρινό σουτ του Καμούνιας στο 86' και ανάγκασε τον Βαλδές σε δύσκολη απόκρουση! Έτσι, με τον διαιτητή να σφυρίζει τη λήξη πριν καν συμπληρωθούν τα 90 λεπτά, η Μπαρτσελόνα ξεκίνησε εντυπωσιακά το νέο πρωτάθλημα, διαλύοντας την Βιγιαρεάλ με 5-0!
Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής (η 1η αγωνιστική είχε αναβληθεί εξαιτίας απεργίας των ποδοσφαιριστών)
Σάββατο (27/08)

Σπόρτινγκ Χιχόν-Σοσιεδάδ 1-2
(68' πέν. τε λας Κουέβας - 34', 65' Αγκιρέτσε)
Βαλένθια-Ράθινγκ Σανταντέρ 4-3
(1', 88', 90' Σολδάδο, 58' Ραμί  – 7' αυτογκόλ  Σολδάδο, 14' Ακόστα, 56' Αντριάν)
Γρανάδα-Μπέτις 0-1
(87' Ρουμπέν Κάστρο)
Κυριακή (28/08)
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ράγιο Βαγιεκάνο 1-1
(55' Ιτουράσπε – 61' Μοβίγια)
Ατλέτικο Μαδρίτης-Οσασούνα 0-0
Μαγιόρκα-Εσπανιόλ 1-0

(61' Ντε Γκουζμάν)
Χετάφε-Λεβάντε 1-1
(62' Μίκου – 77' Χουανλού)
Σαραγόσα-Ρεάλ Μαδρίτης 0-6
(24', 71', 87' Κριστιάνο Ρονάλντο, 28' Μαρσέλο, 61' Τσάμπι Αλόνσο, 82' Κακά)
Σεβίλλη-Μάλαγα 2-1
(2', 26' Νεγρέδο - 81' Καθόρλα)
Δευτέρα (28/08)
Μπαρτσελόνα-Βιγιαρεάλ 5-0
(25' Τιάγκο, 45' Φάμπρεγκας, 47' Σάντσες, 52', 74' Μέσι)
ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΟΜΑΔΑ ΒΑΘΜ. ΓΚΟΛ

1. Ρεάλ Μαδρίτης 3 6-0
2. Μπαρτσελόνα 3 5-0
3. Βαλένθια 3 4-3
4. Ρεάλ Σοσιεδάδ 3 2-1
5. Σεβίλλη 3 2-1
6. Μαγιόρκα 3 1-0
7. Μπέτις 3 1-0
8. Αθλέτικ Μπιλμπάο 1 1-1
9. Χετάφε 1 1-1
10. Λεβάντε 1 1-1
11. Ράγιο Βαγιεκάνο 1 1-1
12. Ατλέτικο Μαδρίτης 1 0-0
13. Οσασούνα 1 0-0
14. Ράθινγκ Σανταντέρ 0 3-4
15. Μάλαγα 0 1-2
16. Σπόρτινγκ Χιχόν 0 1-2
17. Εσπανιόλ 0 0-1
18. Γρανάδα 0 0-1
19. Βιγιαρεάλ 0 0-5
20. Σαραγόσα 0 0-6
ΣΚΟΡΕΡ
ΠΑΙΚΤΗΣ ΟΜΑΔΑ ΓΚΟΛ

1. Ρομπέρτο Σολδάδο Βαλένθια 3
-. Κριστιάνο Ρονάλντο Ρεάλ Μαδρίτης 3
3. Ιμανόλ Αγκιρέτσε Ρεάλ Σοσιεδάδ 2
-. Λιονέλ Μέσι Μπαρτσελόνα 2
4. Ρουμπέν Κάστρο Μπέτις 1
-. Λαουτάρο Ακόστα Ράθινγκ Σανταντέρ 1
-. Χουναλού Λεβάντε 1
-. Αντίλ Ραμί Βαλένθια 1
-. Μίκου Χετάφε 1
-. Μαρσέλο Ρεάλ Μαδρίτης 1
-. Μιγκέλ ντε λας Κουέβας Σπόρτινγκ Χιχόν 1
-. Σεσκ Φάμπρεγκας Μπαρτσελόνα 1
-. Τιάγκο Αλκάνταρα Μπαρτσελόνα 1
-. Αλέξις Σάντσες Μπαρτσελόνα 1
ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
Βαλένθια-Ατλέτικο Μαδρίτης
Οσασούνα-Σπόρτινγκ Χιχόν
Ρεάλ Σοσιεδάδ-Μπαρτσελόνα
Βιγιαρεάλ-Σεβίλλη
Μάλαγα-Γρανάδα
Μπέτις-Μαγιόρκα
Εσπανιόλ-Αθλέτικ Μπιλμπάο
Ράγιο Βαγιεκάνο-Σαραγόσα
Ρεάλ Μαδρίτης-Χετάφε
Ράθινγκ Σανταντέρ-Λεβάντε