ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Γυρίζει... σπίτι του!

Ούτε αν πέσει από τον Ψηλορείτη δεν χάνει τη Σούπερ Λίγκα ο ΟΦΗ! Το 1-1 με τον Λεβαδειακό διατηρεί το +3, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε και δίνει στους Κρητικούς αβαντάζ ανόδου!

Άσχημος... πρόλογος
Ο... τελικός της Νέας Σμύρνης δεν ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις, καθώς οπαδοί του ΟΦΗ συγκρούστηκαν με οπαδούς του Πανιωνίου νωρίτερα, ενώ μόλις όλα ήταν έτοιμα για τη σέντρα, οπαδοί των Κρητικών και του Λεβαδειακού άρχισαν να... κάνουν βόλτες στον αγωνιστικό χώρο. Πάλι καλά που δεν συνέβη το παραμικρό και η αναμέτρηση ξεκίνησε με λίγα λεπτά καθυστέρηση...
Δυνατά ο Λεβαδειακός
Οι Βοιωτοί μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και πίεσαν τους αντιπάλους τους στο μισό γήπεδο. Με κινητήριο μοχλό τον Πόποβιτς οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν για το γρήγορο γκολ, όμως η πρώτη μεγάλη ευκαιρία στον αγώνα χάθηκε από τους Κρητικούς. Ο Παπουλής έκανε την προσπάθεια έξω από την περιοχή και αφού η μπάλα κόντραρε κατέληξε στον Καμπάνταη, το σουτ του οποίου από πολύ καλή θέση κόντραρε στους αντίπαλους αμυντικούς, με τον Μουλόπουλο να σώζει την ομάδα του στο 10'!
Στη συνέχεια, οι παίκτες του Νίκου Αναστόπουλου ισορρόπησαν το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να απειλούν μόνο με μακρινά σουτ. Αρχικά ο Ρόβας στο 14' και ένα λεπτό αργότερα ο Ζουρούδης απείλησαν τους δύο τερματοφύλακες, οι οποίοι εύκολα ή δύσκολα κράτησαν το μηδέν.
Ο Ουκάρ είπε... «ευχαριστώ»!
Στο 23' ο ΟΦΗ με αρκετή δόση τύχης έφτασε στο γκολ! Ο Κάλαϊτζιτς επιχείρησε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Τριποτσέρη και κατέληξε στον... ανενόχλητο Ουκάρ, ο οποίος από κοντά... σκότωσε τον Στρατηλάτη για το 1-0.
Από τη στιγμή που ο ΟΦΗ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα έδωσε χώρο στους... τυπικά φιλοξενούμενους, οι οποίοι αδυνατούσαν να πλησιάσουν την εστία του Βεζυρίδη. Ελάχιστες καλές στιγμές στα επόμενα δέκα λεπτά, με τους παίκτες του Λεβαδειακού να έχουν την υπεροχή.
Με Ζουρούδη η ισοφάριση!
Στο 36' ο Πόποβιτς βρέθηκε μέσα στην αντίπαλη περιοχή, έκανε την ντρίμπλα στον Μπούρμπο, ο οποίος άπλωσε το πόδι του και ο διαιτητής της αναμέτρησης υπέδειξε χωρίς δεύτερη σκέψη την άσπρη βούλα. Ο Ζουρούδης ανέλαβε την εκτέλεση και έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Μέχρι το τέλος του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε και καμία ομάδα δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις για το προβάδισμα στο σκορ.
Με... γκολ το δεύτερο ημίχρονο
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ, καθώς ο Λισγάρας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Βεζυρίδη, όμως το γκολ ακυρώθηκε σωστά για επιθετικό φάουλ... Οι Κρητικοί έδειχναν ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα και δεν ρίσκαραν στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, δίνοντας και πάλι χώρο στους αντιπάλους τους. Οι παίκτες του Παπακώστα είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων σε ολόκληρο το δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο, ενώ οι Κρητικοί απείλησαν μόνο με αντεπιθέσεις.
Τον... έσωσε το δοκάρι!
Οι Βοιωτοί απείλησαν σε κάποιες περιπτώσεις και έχασαν μεγάλη ευκαιρία στο 63', όταν ο Ζουρούδης με εκπληκτικό γυριστό σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Βεζυρίδη, πριν οι γηπεδούχοι απομακρύνουν. Στο 78' χάθηκε νέα ευκαιρία για τον Λεβαδειακό, όταν ο Ντιμπαλά γύρισε εξαιρετικά, έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και η μπάλα κατέληξε ελάχιστα μακριά από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Βεζυρίδη.
«Άγρια» ομορφιά στο τέλος
Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι απέκτησε... άγρια ομορφιά, με τους μεν φιλοξενούμενους να προσπαθούν για το γκολ της νίκης και τους γηπεδούχους να βρίσκουν πολλούς κενούς χώρους στην αντεπίθεση. Ο Ναπολεόνι απείλησε τελευταία φορά στο παιχνίδι για τους Βοιωτούς στο 84', ενώ ο Καμπάνταης έχασε τεράστια ευκαιρία στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μόνος απέναντι στον Στρατηλάτη... κατάφερε να στείλει την μπάλα άουτ, χωρίς αυτό να στοιχίσει τελικά στην ομάδα του.
Ο ΟΦΗ έφτασε στη νίκη και βρίσκεται με το... ενάμισι πόδι στη Σούπερ Λιγκ, ενώ από την άλλη ο Λεβαδειακός, που διαμαρτύρεται και για μη καταλογισμό πέναλτι σε ανατροπή του Ζουρούδη στο δεύτερο ημίχρονο, δεν κατέφερε στον... τελικό της χρονιάς να φτάσει στη νίκη.
Οι συνθέσεις
ΟΦΗ (Νίκος Αναστόπουλος): Βεζυρίδης, Μπούρμπος, Γαλανόπουλος, Γεωργίου, Μπουλούτ, Ρόβας (71' Ζορμπάς), Κάλαϊτζιτς (56' Κατσικογιάννης), Βερόν, Ουκάρ (80' Ζαχαράκης), Παπουλής, Καμπάνταης.
Λεβαδειακός (Γιάννης Παπακώστας): Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Τριποτσέρης, Λισγάρας, Κόλτζος, Μαχαίρας, Κοιλιάρας (64' Ντιμπαλά), Ναπολεόνι, Μπεγκόνια (79' Ταραλίδης), Πόποβιτς, Ζουρούδης.
Χωρίς ενδιαφέρον στη Φυλή
Η Δόξα αναγκάστηκε να κατέβει στο γήπεδο της Φυλής με αποστολή... έντεκα παικτών για την αναμέτρηση με τον Διαγόρα και τελικά πλήρωσε τις πολλές απουσίες της... Οι δύο ομάδες είχαν από ένα ημίχρονο, με τον Διαγόρα να μπαίνει πολύ δυνατά στο πρώτο, να παίρνει το προβάδισμα μόλις στο 11' με κεφαλιά του Αυγενικού και να ελέγχει το παιχνίδι μέχρι το 30', όταν οι «μαυραετοί» ανέβασαν ρυθμό και είχαν τις ευκαιρίες για να σκοράρουν.
Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι ρόλοι αντιστράφηκαν και οι Δραμινοί ήταν εκείνοι που πίεσαν από το ξεκίνημα. Ο Σιάκκας τραυματίστηκε στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου και δεν μπόρεσε να συνεχίσει... Έστω κι έτσι, όμως, στο 51' ήρθε η ισοφάριση με τον Τσιμπλίδη να πετυχαίνει το τρίτο του γκολ στους τελευταίους δύο αγώνες με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Χλωρού και να κάνει το 1-1. Στο 80' η Δόξα έμεινε και με εννέα παίκτες λόγω αποβολής του Κάπελ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, παρ’ όλα αυτά κατέφερε να διατηρήσει το 1-1 και να πάρει τον βαθμό. Ο Διαγόρας από την άλλη πήρε τον παρθενικό του βαθμό στη διαδικασία των πλέι οφ.
Οι συνθέσεις
Δόξα Δράμας (Μιχάλης Γρηγορίου): Τοπαλίδης, Γελαδάρης, Σιάκκας, Χλωρός, N. Τσιμπλίδης, Τρελλοπουλος, Στεργιανός, Αμανατίδης, Κουμπρόγλου, Καπέλ, Ρ. Τσιμπλιδης.
Διαγόρας (Γιάννης Τσιβρινής): Χειμωνέττος, Πεσταυράκης, Αυγενικού, Μπαούρης, Κενενούνης (85' Φασάκης), Φράγκος, Χατζηκοσμάς, Χατζηπετρος, Μαλλιάκας, Καρπαθάκης, Πουλόπουλος.
Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες)
1. ΟΦΗ 12
2. Λεβαδειακός 9
3. Δόξα Δράμας 5
4. Διαγόρας 1
Επόμενη αγωνιστική (30/07)
Λεβαδειακός-Διαγόρας
ΟΦΗ-Δόξα Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου