ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Ο «Τσε Γκεβάρα» των 102 εκατομμυρίων!


«Είμαι ποδοσφαιριστής της Σίτι». Τέσσερις λέξεις αρκούσαν για να επιβεβαιώσουν το αναμενόμενο. Ο Σέρχιο Αγουέρο επέλεξε το Twitter του για να «σπάσει» τη σιωπή της Μάντσεστερ Σίτι. Αυτό που παρέλειψε να εξηγήσει, δίχως να είναι υποχρεωμένος, είναι η τιμή να αποτελεί τη νέα πιο ακριβή μεταγραφή της αραβικής Σίτι και δεύτερη στη Βρετανία, πίσω απ' αυτήν του (άλλοτε συμπαίκτη του στην Ατλέτικο) Φερνάντο Τόρες στην Τσέλσι.
Ο «Κουν» αποκτήθηκε έναντι 43 εκατ. ευρώ, ενώ στο πενταετές συμβόλαιό του προβλέπεται αμοιβή περισσότερων από 230.000 ευρώ την εβδομάδα. Μια γρήγορα πράξη εμφανίζει το νούμερο των 59 εκατομμυρίων! Το σύνολο; Εκατόν δύο εκατομμύρια ευρώ! «Είμαι ο ''Τσε Γκεβάρα'' του σύγχρονου ποδοσφαίρου» έσπευσε να δηλώσει ο «Κουν». Ισως το παλιό παρωνύμιό του να είναι και ξεπερασμένο. Νέα ήθη, νέα έθιμα, νέα παρατσούκλια...
Οπως και να έχει, ο αντικαταστάτης του Κάρλος Τέβες βρέθηκε! Και η ιστορία των δύο ποδοσφαιριστών μοιάζει αλληλένδετη.Το φιλικό για τα εγκαίνια του «Εμιρεϊτς» ανάμεσα στη Βραζιλία και την Αργεντινή (3-0 για την ιστορία) είχε τελικά μεγαλύτερη σημειολογία στις λεπτομέρειες παρά στο τελικό αποτέλεσμα. Ο 18χρονος Αγουέρο θα πατούσε για πρώτη φορά αγγλικό γρασίδι, περνώντας ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο.
Η ταμπέλα σηκώθηκε και δίπλα στο νούμερο του «Κουν» υπήρχε αυτό του Τέβες! Κάτι ανάλογο μοιάζει να έγινε και χθες στο Μάντσεστερ. Αυτό που απομένει είναι το νούμερο της φανέλας του πρώην επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης. Γιατί η αποκαθήλωση ενός εφήμερου ειδώλου όπως είναι οι ποδοσφαιριστές ίσως να επιβάλει να αποκτήσει το «32». Αυτό που φορούσε ο Τέβες.
Γκρεγκόριο Μανθάνο
«Εδρασε χωρίς τρόπους»
Κάθε προπονητής που είναι υποχρεωμένος να σχεδιάσει την ομάδα του δίχως έστω και έναν από τους αστέρες του, είναι ικανός να ξεστομίσει τα πάντα!
Πάρτε για παράδειγμα τον Γκρεγκόριο Μανθάνο. Η απώλεια του Αγουέρο έκανε τον Ισπανό προπονητή της Ατλέτικο Μαδρίτης να ξεσπάσει για τη συμπεριφορά του (πρώην πια) ποδοσφαιριστή του. Παρά την αμοιβή που θα καταλήξει στα ταμεία της ομάδας.
«Ο ''Κουν'' έπρεπε να το χειριστεί περισσότερο επαγγελματικά. Πιο προσεκτικά, με περισσότερη ανθρωπιά και καλύτερους τρόπους» ήταν τα λόγια του Μανθάνο.
Φανταστείτε τι έχει να πει όταν ο Αγουέρο κάνει το επίσημο ντεμπούτο του, πιθανότατα στο τουρνουά του Δουβλίνου, το Σαββατοκύριακο.
Οι προηγούμενοι... Αγουέρο
Η αναζήτηση ενός καλού επιθετικού μπορεί να «στοιχειώσει» κάθε ομάδα. Ο άνθρωπος που θα έχει επαφή με τα δίχτυα είναι συνήθως δυσεύρετος και γι' αυτό όσοι τον βρίσκουν, τον ανταμείβουν αδρά. Στην περίπτωση της Μάντσεστερ Σίτι η ανταμοιβή έρχεται πριν. Με τα αποτελέσματα να είναι δυσανάλογα της πανάκριβης «ταμπέλας» που κουβαλάει ο καθένας. Ιδού ποιοι ήταν οι άλλοι... Αγουέρο της Σίτι.
1. Τυπικά ανήκει ακόμα στο δυναμικό της Σίτι. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι δεν θα αγωνιστεί ξανά στα Ιστλαντς και πιθανότατα αυτό θα γίνει. Στην εποχή του σεΐχη Μανσούρ ήταν η πιο αποτελεσματική μεταγραφή, κοστίζοντας 36 εκατομμύρια ευρώ. Οι επιδόσεις του; Μέτρησε 63 εμφανίσεις και σημείωσε 43 γκολ.
2. Προβληματικός, εκκεντρικός, πανάκριβος. Κάπως έτσι χαρακτηρίζεται ο νεαρός Ιταλός επιθετικός. Για χάρη του σπαταλήθηκαν 20,5 εκατομμύρια ευρώ και η ανταπόδοσή του μοιάζει μηδαμινή. Εκτός από τα χρόνια προβλήματά του, ο «Σούπερ Μάριο» αγωνίστηκε 17 φορές με τους «πολίτες», μετρώντας μόλις έξι γκολ.
3. Η ευκολία με την οποία σημείωνε γκολ στην Μπουντεσλίγκα με τη Βόλφσμπουργκ δεν εμφανίστηκε και στα αγγλικά γήπεδα. Ο Βόσνιος επιθετικός κόστισε 28,5 εκατομμύρια ευρώ και όσο και αν προσπάθησε δεν πέτυχε διψήφιο αριθμό τερμάτων (6). Μόλις δύο απ' αυτά σημειώθηκαν στην Πρέμιερ Λιγκ....
4. Κανείς ποτέ δεν κατάλαβε γιατί η Σίτι έδωσε 28,5 εκατομμύρια ευρώ στην Αρσεναλ για χάρη του ψηλόλιγνου επιθετικού από το Τόγκο. Οχι πως ο Αντεμπαγιόρ δεν... παρέδωσε. Απλά η αγγλική ομάδα αποφάσισε οτι δεν χωράει στο ρόστερ της και τον θεωρεί ξένο σώμα. Οσο αγωνίστηκε (34 εμφ.) η προσφορά του ήταν εξαιρετική (15 γκολ).
5. Η πρώτη ηχηρή μεταγραφή του σεΐχη Μανσούρ. Η οποία έγινε -μάλλον- για να...γίνει. Ακόμη και ο ίδιος ο Ρομπίνιο δεν κατάλαβε πού πήγε, κάνοντας λόγο για την ικανοποίησή του που έγινε μέλος της Τσέλσι! Τα 37 εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν για τον Βραζιλιάνο αποτέλεσαν ρεκόρ Βρετανίας. Οχι όμως και οι επιδόσεις του (41 εμφανίσεις, 14 γκολ).
6. Κάποτε ο Παραγουανός ήταν ο βασιλιάς του Μπλάκμπερν. Αλλά σύντομα βαρέθηκε τον μικρό του «θρόνο» και ζήτησε κάτι μεγαλύτερο. Η Μάντσεστερ Σίτι ήταν... πρωτάρα και πλήρωσε για να τον αποκτήσει 20,5 εκατομμύρια ευρώ. Η Μπλάκμπερν φυσικά δεν αρνήθηκε. Και κάπου εκεί οι... βασιλικοί τρόποι του Ρόκε ξεχάστηκαν! Είκοσι εμφανίσεις και τρία γκολ το σύντομο βιογραφικό του. Πλέον, εκτελεί ατομικές προπονήσεις με τους ανεπιθύμητους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου