ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Απορρίφθηκαν οι εφέσεις ΟΦΗ και Τρικάλων, xάνουν το δικαίωμα διεκδίκησης της ανόδου

Με ψήφους 2-1 απορρίφθηκαν οι εφέσεις του ΟΦΗ και των Τρικάλων από τη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ. Λεβαδειακός, Δόξα Δράμας, Πανθρακικός και Βέροια θα συμμετάσχουν στα πλέι οφ ανόδου στη Super League.
Υπέρ της αδειοδότησης του ΟΦΗ και του ΑΟΤ ψήφισε ο πρόεδρος της Επιτροπής, Δημήτρης Γυφτάκης, ενώ κατά τα μέλη Σμαϊλης και Πάλλης.

Η απόφαση αυτή στερεί από τον ΟΦΗ, ο οποίος τερμάτισε τρίτος πίσω από τους απευθείας προβιβαζόμενους Παναιτωλικό και ΠΑΣ Γιάννινα, αλλά και από τα Τρίκαλα που είχαν εξασφαλίσει αγωνιστικά θέση στα πλέι οφ, το δικαίωμα να διεκδικήσουν την άνοδο στη Super League. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρωτόδικα είχε γίνει δεκτός ο φάκελος των Τρικάλων, ο οποίος όμως παραπέμφθηκε κατόπιν για επανεξέταση στην επιτροπή εφέσεων, με αποτέλεσμα να απορριφθεί τελικά.
Αντιθέτως, έγιναν δεκτές ομόφωνα (με ψήφους 3-0) οι εφέσεις των ΠΑΕ Δόξα Δράμας και Πανθρακικός, οι φάκελοι των οποίων είχαν πρωτόδικα απορριφθεί.

Πλέον, στα πλέι οφ για την άνοδο στη Super League (είτε για μία είτε για δύο θέσεις, ανάλογα με την οριστική απόφαση για τον αντικαταστάτη του Ηρακλή) θα συμμετάσχουν κατά σειρά ο Λεβαδειακός, η Δόξα Δράμας, ο Πανθρακικός και η Βέροια. Οι δύο τελευταίες ομάδες κατέλαβαν την όγδοη και ένατη θέση αντίστοιχα στη βαθμολογική κατάταξη της κανονικής περιόδου της Football League, αλλά επωφελούνται από τη μη αδειοδότηση του ΟΦΗ και του ΑΟΤ. Η ΠΑΕ Βέροια όπως και η ΠΑΕ Λεβαδειακός είχαν αδειοδοτηθεί εξ αρχής από την πρωτοβάθμια επιτροπή αδειοδοτήσεων.
Με τα νέα δεδομένα, η βαθμολογία εκκίνησης των πλέι οφ διαμορφώνεται ως εξής:
Λεβαδειακός 4 βαθμοί
Δόξα Δράμας 2
Πανθρακικός 1
Βέροια 0

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου