ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Ευρωπαϊκό πάρτι στο Βόλο

Ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με 1-0 της ΑΕΚ και ουσιαστικά εξασφάλισε τη συμμετοχή του στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα την επόμενη χρονιά!
Οι "ερυθρόλευκοι" με... ήττα στην Τούμπα, ότι και αν κάνει η "Ένωση" με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο άδειο λόγω τιμωρίας "Σπύρος Λούης" δεν της επιτρέπει να αναρριχηθεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα των play off και να του στερήσει το... όνειρο!
Η ΑΕΚ ήταν άξια της μοίρας της. Παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερη δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν (και δημιούργησε) και σε μία φάση που έδειχνε να έχει το πάνω χέρι, την πήρε η... κάτω βόλτα!

Τα αρχικά πλάναΟ Μάκης Κατσαβάκης παρέταξε την ομάδα του με 4-2-3-1. Ο Γιακούποβιτς ήταν κάτω από την εστία του Ολυμπιακού Βόλου, έχοντας μπροστά του αμυντική τετράδα τους Σέλεζι, Ντολεζάι, Σανκαρέ και Ζαραδούκα (από τα δεξιά προς τα αριστερά). Μητρόπουλος και Αλβάρεζ ήταν οι δύο αμυντικοί χαφ των «ερυθρολεύκων», ενώ τη μεσοεπιθετική τριάδα αποτελούσαν οι Μπρέσκα (δεξιά), Ρόκας (κέντρο) και Μόνχε (αριστερά). Μόνος του στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μαρτίν.
Από την άλλη ο Μανόλο Χιμένεθ για ένα ακόμα παιχνίδι «κατέβασε» την ΑΕΚ με σύστημα 4-4-2 και διάταξη «ρόμβου». Ο Σάχα ανέλαβε ξανά να υπερασπιστεί την εστία της «Ένωσης», με τους Μανωλά και Δέλλα στο κέντρο της άμυνάς του και τους Γεωργέα και Καράμπελα στα δύο άκρα της (δεξιά και αριστερά αντίστοιχα). Ο Ντιόπ ήταν στη βάση του «ρόμβου», ο Μίτσελ μπροστά και δεξιά του, ο Λαγός μπροστά και αριστερά του και ο Γκερέιρο στην κορυφή. Σκόκο και Μπαχά συνέθεσαν το επιθετικό δίδυμο του «δικεφάλου».
Μοιρασμένο το πρώτο ημίχρονοΤο πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να θέλουν να δείξουν ότι δεν έχουν διάθεση να γευτούν την πίκρα της ήττας, η οποία ενδεχομένως να ήταν και. καταδικαστική (σ. σ.  αναλόγως του αποτελέσματος στο ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΟΚ).
Οι γηπεδούχοι που ξεκίνησαν πιο. φουριόζοι έχασαν δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα λεπτό (4') με πρωταγωνιστή τον Μόνχε. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι που όσο κυλούσε ο χρόνος ανέβαζαν την απόδοσή τους «απάντησαν» με δύο σουτ του Νάτσο Σκόκο (20' και 26') και μία κεφαλιά του Ντιόπ (26').
Μανωλάς (35') και Σκόκο (40'), έχασαν δύο ακόμα καλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ, ο Μαρτίν (42') δεν μπόρεσε να απειλήσει την εστία του Σάχα και ο Μπαχά στο 45' απλά επιβεβαίωσε τον τίτλο του. χασογκόλη που του έχει απονεμηθεί. Εξάλλου δεν είναι τυχαίο πως ακόμα δεν έχει σκοράρει στο πρωτάθλημα ούτε στα play off (σ. σ. εξαίρεση το γκολ που πέτυχε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος).
Η ΑΕΚ την υπεροχή ο Ολυμπιακός το γκολ
Το β' σαρανταπεντάλεπτο ξεκίνησε με την ΑΕΚ να αναλαμβάνει από τα πρώτα δευτερόλεπτα την πρωτοβουλία των κινήσεων και να χάνει αλλεπάλληλες ευκαιρίες για να σκοράρει. Ο Σκόκο στο 47' και ο Μπαχά στο  51' δεν κατάφεραν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα του Γιακούποβιτς και να βάλουν την ΑΕΚ στη θέση του οδηγού.
Τους προαναφερόμενους μιμήθηκαν και οι Ντιόπ (66'), Έντερ (68' και 72') Γκερέιρο (68' και 69') και ενδιάμεσα ο Δέλλας (70') σε ευκαιρίες που είναι μισό γκολ!  Μετά τον καταιγισμό φάσεων που έκαναν οι «κιτρινόμαυροι» ήρθε το γκολ του. Παναθηναϊκού στο «Σπύρος Λούης» (περίπου 15' πριν τη λήξη του αγώνα). Ο Μανόλο Χιμένεθ ενημέρωσε τους παίκτες του και τους ζήτησε να ηρεμήσουν, αλλά αυτό αποδείχθηκε μπούμερανγκ για την ΑΕΚ.
Οι «κιτρινόμαυροι» οπισθοχώρησαν έδωσαν χώρους στους γηπεδούχους που αναθάρρησαν. Αρχικά απείλησαν με κεφαλιά του Μόνχε στο 83' και στο επόμενο λεπτό ο Ντολεζάι «εκτέλεσε» την «Ένωση» με κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι. Στα υπόλοιπα 12' που ακολούθησαν μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του Μεσσήνιου Κωνσταντινέα, η ΑΕΚ δεν κατάφερε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Γιακούποβιτς και κλώτσησε στον κάδο των αχρήστων την προσπάθεια που έκανε στα προηγούμενα ματς για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στα play off...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου