ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2015

Ρεάλ, μείνε ήσυχη!

 
Κάτι τα «δώρα» αντιπάλων και διαιτητή, κάτι ο Κριστιάνο που δεν... αστοχεί με τίποτα (χατ-τρικ), η Ρεάλ Μαδρίτης ξεκίνησε υποδειγματικά με το 4-0 απέναντι στη Σαχτάρ. Άνετα η Παρί με Μάλμε (2-0).
Με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει χατ-τρικ (δύο πέναλτι, το ένα… ανύπαρκτο) και να γίνεται ξανά πρώτος σκόρερ στην ιστορία του Champions League, η Ρεάλ Μαδρίτης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ κι ως εκ τούτου ξεκίνησε με τεσσάρα (4-0) τη φετινή της περιπέτεια. Αγωνία για την κατάσταση του Μπέιλ, ο οποίος αποχώρησε με τραυματισμό.
Ιδανικά μπήκε στον θεσμό και η Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία με τη σειρά της επικράτησε εύκολα 2-0 της Μάλμε, με τον Ντι Μαρία να ανοίγει λογαριασμό (ήταν μάλιστα και το πρώτο φετινό γκολ της διοργάνωσης) και τον Καβάνι να επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε… δαιμονιώδη κατάσταση.
Ρεάλ Μαδρίτης – Σαχτάρ Ντόνετσκ 4-0
(30’ Μπενζεμά, 55’ πεν., 63’ πεν., 81’ Ρονάλντο)
Λίγο, πολύ όλοι γνώριζαν πως η Ρεάλ Μαδρίτης θα κέρδιζε. Και μπορεί να τα βρήκε μπαστούνια στο πρώτο ημίωρο, μπορεί να είδε τον Μπέιλ να αποχωρεί με τραυματισμό, μπορεί να μην έβρισκε τη λύση στο γόρδιο δεσμό της άμυνας της Σαχτάρ, ωστόσο ξεδίπλωσε υπέροχα το... δώρο της αντιπάλου της. Με τον τερματοφύλακα των Ουκρανών να «μπερδεύεται» με τον αμυντικό του, η μπάλα στρώθηκε στον Μπενζεμά και στο 30' άνοιξε το σκορ από κοντά. Αφού έγινε αυτό, τα υπόλοιπα πλέον ήταν εύκολα.. Και ο διαιτητής το έκανε πανεύκολο στο 55'. Ανακαλύπτοντας πέναλτι στην... πλάτη του Σρνα, ο Κριστιάνο δεν έχασε την ευκαιρία από την άσπρη βούλα να χριστεί σκόρερ. Και έκανε ακριβώς το ίδιο, οκτώ λεπτά αργότερα, αυξάνοντας το δείκτη του σκορ. Και τον δικό του και της ομάδας του. Ε, είχε 32 χατ-τρικ μέχρι σήμερα με την φανέλα της Ρεάλ. Είπε στο 81' να επωφεληθεί την ασθενή απόκρουση του Πιάτοφ και με κοντινή κεφαλιά να πετύχει ακόμη ένα, διαμορφώνοντας το τελικό 4-0 της βασίλισσας μέσα στο Μπερναμπέου.
Παρί Σεν Ζερμέν – Μάλμε 2-0
(4’ Ντι Μαρία, 61’ Καβάνι)
Μπορεί να μην έχει την βαριά φανέλα άλλων, ωστόσο έχει «μεγαλώσει» στην Ευρώπη. Και ομάδες… τύπου Μάλμε (με κάθε συμπάθεια), η Παρί Σεν Ζερμέν ξέρει να τις «καθαρίζει». Πόσω μάλλον μέσα στην έδρα της… Ο Ντι Μαρία δεν άργησε να «πυροβολήσει». Χρειάστηκε για την ακρίβεια 4’, προκειμένου να σκοράρει με εξαιρετικό τελείωμα και να ανοίξει από νωρίς το σκορ για τους πρωτευουσιάνους. Φοβερές συγκινήσεις δεν υπήρχαν, οι Σουηδοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν κι απλώς οι γηπεδούχοι έψαχναν ακόμα ένα γκολ για να… τελειώσει η κατάσταση. Με τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να πασάρει εντυπωσιακά και τον Καβάνι να μην σταματά να σκοράρει, η ομάδα του Μπλαν έγραψε άνετα το 2-0 και κάπου εκεί τα πάντα… έληξαν. 
Η βαθμολογία του πρώτου ομίλου
1 Ρεάλ Μαδρίτης 3 (4-0)
2. Παρί Σεν Ζερμέν 3 (2-0)
3. Μάλμε 0 (0-2)
4. Σαχτάρ Ντόνετσκ 0 (0-4)
Η επόμενη αγωνιστική (30/9)
Σαχτάρ Ντόνετσκ-Παρί Σεν Ζερμέν (21:45)
Μάλμε-Ρεάλ Μαδρίτης (21:45)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου