ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Στα... σαγόνια του Σουάρες!

Ο Λουίς Σουάρες «δάγκωσε» δις και η Μπαρτσελόνα πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης με το 2-1 επί της Σίτι στο Μάντσεστερ.
Στο Νησί τον λατρεύουν και τον... κράζουν αντίστοιχα. Τις δαγκωματιές του εκεί τις σχολίασαν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στον κόσμο. Οπότε εκτός από τον Μέσι και τη Μπαρτσελόνα γενικά, η επιστροφή του Λουίς Σουάρες ήταν που απασχόλησε τους Αγγλους. Και ο Ουρουγουανός φρόντισε να δικαιώσει για το ενδιαφέρον. Σε ένα ματς σχεδόν deja vu με το αντίστοιχο περσινό ζευγάρωμα με τη Σίτι στους «16» (σ.σ.: ίδιο σκορ και αποβολή), το νέο αστέρι των Καταλανών έβαλε δύο γκολ και τους οδήγησε στο 2-1 και στη μισή ανάσα από τα προημιτελικά του Champions League.
Ο Ουρουγουανός αφού απείλησε με καλό σουτ στο 12', δέχτηκε δύο... δωράκια και φρόντισε να τα αξιοποιήσει στο έπακρο. Αρχικά ήταν το λάθος διώξιμο με το κεφάλι του Κομπανί και ο Σουάρες που άρπαξε την ευκαιρία, σούταρε με τη μία στην απέναντι δεξιά γωνία για το 0-1.  Στο 30' και αφού ο Μέσι ξεκίνησε ένα σλάλομ, περνώντας 3-4 αντιπάλους, έδωσε πάσα στον Ζόρντι Αλμπα και εκείνος με τη σειρά του έβγαλε την παράλληλη πάρε-βάλε, με τον Λατίνο matador να πετάγεται και με κοντινή προβολή να στέλνει τη μπάλα στο αριστερό δοκάρι και μέσα. Ετσι έγινε ο πρώτος για τη Μπάρτσα στην ιστορία της στο Champions League που σκοράρει δύο φορές στα πρώτα 30 λεπτά εκτός έδρας!
Οι Καταλανοί άγγιξαν και το 3-0, αλλά η τρελή λόμπα του Ντάνι Αλβες στον Χαρτ, σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Η Σίτι πάλι που ήταν τρομερά μπλοκαρισμένη και δεν μπορούσε να παίξει τίποτα, έκανε το πρώτο κανονικό σουτ της στο 45' με τον Νασρί. Γενικότερα στο Α΄μέρος οι φιλοξενούμενοι ήταν σούπερ ορεξάτοι, ενώ οι Πολίτες με τους Σίλβα, Αγουέρο, Τζέκο να μην μαρκάρουν, έμοιαζαν κομμένοι στα δύο.
Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη φούρια και ταυτόχρονα οι Καταλανοί πιο χαλαροί. Αυτό σταδιακά έφερε ευκαιρίες προς την εστία του Τερ Στέγκεν. Στο 49' Τζέκο ολομόναχος έκανε χλιαρή κεφαλιά και στο 54' ο Αγουέρο αφού πέρασε τον Μασεράνο, πλάσαρε από το ημικύκλιο, αλλά η μπάλα έξυσε το αριστερό δοκάρι. Στο 69' λοιπόν ήρθε η δικαίωση των προσπαθειών τους. Ο Σίλβα έστρωσε με τρομερό τακουνάκι και ο Αγουέρο που νίκησε στο σπριντ δύο αντιπάλους, πήρε το κοντρόλ και σκόραρε με δυνατό πλασέ.
Εκεί όμως που το ματς πήγε να πάρει φωτιά, ήρθε η δεύτερη κίτρινη-αποβολή του Κλισί που χτύπησε τον Ντάνι Αλβες, για να σβήσει τις ελπίδες των Πολιτών. Από εκεί και μέχρι το τέλος το παιχνίδι έγινε αδιάφορο. Στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων όμως ο Σαμπαλέτα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μέσι. Ο Αργεντινός όμως είδε τον Χαρτ να αποκρούει το πέναλτι (το 5ο από τα 10 τελευταία του που χάνει. Συνολικά έχει αστοχήσει σε 13 από τα 59 στην καριέρα του), ενώ στην επαναφορά επέλεξε να κάνει μία άστοχη κεφαλιά ψαράκι.
Το 1-3 θα ήταν άκρως καταδικαστικό για τη Σίτι. Και το τελικό 1-2 όμως καθιστά σούπερ δύσκολη την ανατροπή του. Η Μπαρτσελόνα έχει πάρει καθαρό προβάδισμα πρόκρισης της για 8η διαδοχική χρονιά στα προημιτελικά. Εκεί όπου εκτός του Κλισί, δεν θα παίξει ούτε ο Σανιά που θα είναι επίσης τιμωρημένος.
* Από τις 342 φορές που έχει έρθει στην Ευρώπη το πρώτο ματς 1-2, τις 319 έχει προκριθεί η ομάδα που το έκανε (93%)!
Μάντσεστερ Σίτι (Μάνουελ Πελεγκρίνι): Χαρτ, Κομπανί, Ντεμικέλις, Κλισί, Σαμπαλέτα, Φερνάντο, Μίλνερ, Νασρί (62' Φερναντίνιο), Σίλβα (78' Σανιά), Αγουέρο, Τζέκο (68' Μπονί)
Μπαρτσελόνα (Λουίς Ενρίκε): Τερ Στέγκεν, Μασεράνο, Πικέ, Ντάνι Αλβες (74' Αντριάνο), Ζόρντι Αλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς (71' Ματιέ), Ινιέστα, Νεϊμάρ (80' Πέδρο), Μέσι, Λουίς Σουάρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου