ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Μικρό προβάδισμα για τη Γιουβέντους

Μικρό προβάδισμα για την πρόκριση στις οκτώ καλύτερες ομάδες του Champions League, πήρε η Γιουβέντους μετά τη νίκη της με 2-1 επί της Ντόρτμουντ στο Τορίνο. ΟΙ Γερμανοί πάντως κατάφεραν να σημειώσουν ένα γκολ και πλέον με τον επαναληπτικό να διεξάγεται στην έδρα τους, έχουν κάθε λόγο να ελπίζουν.
Οσον αφορά την εικόνα του ματς, είχε καλό ρυθμό και στα δύο ημίχρονο με αμφότερες τις ομάδες να κυνηγούν το γκολ, αλλά τους φιλοξενούμενους να έχουν την κατοχή (45%-55%) με το μέρος τους.
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 13' ο Κάρλος Τέβες. Η Γιούβε έφυε στην αντεπίθεση με τον Μοράτα, ο τελευταίος σούταρε με τον Βαϊντενφέλερ να μην καταφέρνει να μπλοκάρει και τον Αργεντινό επιθετικό να την στέλνει στα δίχτυα σε κενό τέρμα.
Η απάντηση της Μπορούσια ήταν άμεση, καθώς στο 18 κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Μάρκο Ρόις να εκμεταλλεύεται τραγικός λάθος του Κιελίνι που γλίστρησε. Ο επιθετικός των Γερμανών επωφελήθηκε και δεν είχε πρόβλημα να νικήσει τον Μπουφόν στο μεταξύ τους τετ α τετ!
Λίγο αργότερα στο 32' ο Κλοπ υποχρεώθηκε σε αναγκαστική αλλαγή, καθώς ο Πίτστσεκ τραυματίστηκε με αποτέλεσμα να τον αποσύρει. Πέντε λεπτά πιο μετά, η ατυχία «χτύπησε» και τη Γιουβέντους, καθώς στο 37' τραυματίστηκε και ο Πίρλο. Η κακοτυχία δεν σταμάτησε ούτε, αφού ο Παπασταθόπουλος υπέστη μυϊκό τραυματισμό και έτσι αντικαταστάθηκε με την έναρξη του δεύτερου μέρους!
Πριν το τέλος του ημιχρόνου όμως, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν και πάλι το προβάδισμα, καθώς στο 43' ο Μοράτα έκανε το 2-1, μετά από συρτή σέντρα του Πογκμπά από τα αριστερά.
Στο δεύτερο μέρος δεν είχαμε γκολ, όμως είχαμε σημαντικές ευκαιρίες για τους «μπιανκονέρι». Στο 71', σουτ του Τέβες από το ημικύκλιο πέρασε μόλις άουτ, ενώ στο 77' νέο σουτ του Αργεντινού έδιωξε δύσκολα με γροθιές ο «κίπερ» της Ντόρτμουντ.
Στο 86' η «μεγάλη κυρία» είχε ίσως την κορυφαία στιγμή της, όταν διαγώνιο σουτ του Περέιρα πέρασε λίγο άουτ!
ΣΚΟΡΕΡ: 13' Τέβες, 42' Μοράτα – 18' Ρόις
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 48' Βιδάλ, 79' Περέιρα
ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Μπουφόν, Λίχτσταϊνερ, Μπονούτσι, Κιελίνι, Εβρά, Πίρλο (37' Ρομπέρτο Περέιρα), Πογκμπά, Μαρκίζιο, Βιντάλ (86' Παντοΐν), Τέβες (89' Κομάν), Μοράτα.
ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Βάιντενφελερ, Πίστσεκ (32' Γκίντερ), Παπασταθόπουλος (46' Κιρχ), Χούμελς, Σμέλτσερ, Γκιουντογάν, Σαχίν, Μχιταριάν, Ροις, Ομπαμεγιάνγκ, Ιμόμπιλε (76' Μπλαστσικόβσκι)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου