ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Φαβορί η Τσέλσι!

Η Παρί κράτησε το αήττητο για 33ο σερί ευρωπαϊκό αγώνα όμως η Τσέλσι με το 1-1 κρατά στα χέρια της τις πιθανότητες της πρόκρισης στα προημιτελικά.
Οι Μπλε τα πήγαν καλύτερα από το περσινό 3-1 στο «Παρκ Ντε Πρενς» και χάρη στο γκολ του Ιβάνοβιτς έχουν τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «8» του Champions League. Η Παρί ξύπνησε με το γκολ του Καβάνι στο ξεκίνημα της επανάληψης, ήταν καλύτερη σε όλο το δεύτερο μέρος και -παρότι η Τσέλσι έχει το πάνω χέρι- η ποιότητά της δεν επιτρέπει σε κανέναν να την ξεγράψει. Οι Παριζιάνοι διατήρησαν το αήττητο 33 αγώνων στην έδρα τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις (22 νίκες, 11 ισοπαλίες), αλλά ο Μουρίνιο (μόλις μία ήττα σε 16 ματς κόντρα σε γαλλικές ομάδες) έκανε τη δουλειά με το εκτός έδρας γκολ.
Εχοντας πάρει το μάθημά του από την περσινή τριάρα στο «Παρκ Ντε Πρενς» ο Special One ήταν πολύ προσεκτικός και είχε ως πρώτο μέλημα να σταματήσει το παιχνίδι των Παριζιάνων. Στο 11' ο Κουρτουά έδειξε ότι είναι σε καλή κατάσταση βγάζοντας τις κεφαλιές των Ματουιντί και Ιμπραΐμοβιτς για να ακολουθήσει ένα νεκρό διάστημα χωρίς φάσεις στο οποίο όσο η ώρα περνούσε, οι Λονδρέζοι πατούσαν όλο και καλύτερα.
Η επόμενη φάση ήταν πάντως για την Παρί με τον Κουρτουά στο 34' να αποκρούει δύσκολα την κεφαλιά του Καβάνι μετά το κόρνερ του Λαβέτσι, όμως αυτή που σκόραρε ήταν η Τσέλσι. Δύο λεπτά αργότερα, σημειώθηκε το πιο... αμυντικό γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης. Ο Τέρι έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Κέιχιλ τακουνάκι κλάσης... Ιμπραΐμοβιτς και ο Ιβάνοβιτς με κεφαλιά στον ανάποδο βηματισμό του Σιρίγκου το 0-1! Στο 45' το φάουλ του Ζλάταν έφυγε ψηλά.
Περισσότερα σε λίγο...
Παρί Σεν Ζερμέν (Λοράν Μπλαν): Σιρίγκου, Φαν Ντερ Βιλ, Σίλβα, Μαρκίνιος, Νταβίντ Λουίζ, Μάξουελ, Βεράτι, Ματουιντί, Λαβέτσι (81' Παστόρε), Καβάνι, Ιμπραΐμοβιτς.
Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Ραμίρες, Μάτιτς, Γουίλιαν (79' Κουαδράδο), Φάμπρεγας (83' Οσκαρ), Αζάρ, Ντιέγο Κόστα (81' Ρεμί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου