ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015

Χ-ωρίς ρίσκο

Σαχτάρ και Μπάγερν ταλαιπώρησαν την μπάλα και έμειναν φυσιολογικά στο 0-0, με τους Βαυαρούς να παίζουν με 10 από το 65' (δεύτερη κίτρινη στον Τσάμπι Αλόνσο).
 Κανένας δεν πρόκειται να θυμάται αυτό το ματς. Λίγες ώρες είναι αρκετές για να ξεχαστεί ένα παιχνίδι με πολλά νεύρα, λίγες φάσεις και πολλή σκοπιμότητα στη μεγαλύτερη διάρκεια. Η Μπάγερν ήταν πιο επιθετική στο πρώτο μέρος, μετά την αποβολή του Τσάμπι Αλόνσο (65') επιδίωξε στην ουσία το 0-0, με την Σαχτάρ να απογοητεύει και να μην παίρνει κανένα ρίσκο.
Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα, απείλησαν μόλις στο 2' με τον Σβάινσταϊγκερ και στο 10' με τον Μίλερ, όμως η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η τακτική των γηπεδούχων να παίξουν στην αντεπίθεση δεν τους βγήκε, με τους Βαυαρούς να έχουν την κατοχή και να αποφεύγουν τα λάθη. Κάποια στιγμή το ματς αγρίεψε, τα σκληρά μαρκαρίσματα ακολουθούσαν το ένα μετά το άλλο, με τον Μίλερ να χάνει την σημαντικότερη ευκαιρία στο 31' και τον Ριμπερί να απειλεί τελευταίος στο 43' στο πρώτο μέρος, που βρήκε το σκορ στο 0-0.
Όποια ελπίδα για καλύτερο θέαμα στην επανάληψη διαψεύστηκε πολύ γρήγορα. Μία κεφαλιά του Μίλερ στο 49' και... τίποτα. Παιχνίδι κέντρου, με τους παίκτες του Λουτσέσκου να μπαίνουν καλύτερα, όμως να μην μπορούν να απειλήσουν τον Νόιερ. Στο 65' ο Τσάμπι Αλόνσο αντίκρισε δεύτερη κίτρινη και η ελπίδα για κάτι διαφορετικό γεννήθηκε. Μάταια, όμως, καθώς οι Ουκρανοί δεν ρίσκαραν, οι φιλοξενούμενοι έκαναν το αυτονόητο και το παιχνίδι κυλούσε χωρίς τίποτα το ιδιαίτερο. Τα νεύρα σε κάποια στιγμή έκαναν και πάλι την εμφάνισή τους και τίποτα δεν άλλαξε. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νόιερ χρειάστηκε να επέμβει μόλις μία φορά στο 26' και το 0-0 ήρθε πολύ φυσιολογικά...
Σαχτάρ (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Πιατόβ, Σρνα, Κούτσερ, Ρακίτσκι, Σέβτσουκ, Φρεντ, Φερνάντο, Ντάγκλας Κόστα (78' Μάρλος), Τεϊσέιρα, Τάισον (84' Γουέλινγκτον Νεμ), Λουίζ Αντριάνο (89' Γκλάντκι)
Μπάγερν (Πεπ Γκουαρδιόλα): Νόιερ, Ραφίνια, Μπόατενγκ, Αλάμπα, Τσάμπι Αλόνσο, Μπερνάτ, Σβάινσταϊγκερ, Ριμπερί, Ρόμπεν, Γκέτσε (75' Λεβαντόφσκι), Μίλερ (70' Μπαντστούμπερ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου