ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

Κόκκινοι Διάβολοι όπως παλιά!

Η Γιουνάιτεντ είναι εδώ! Η Μάντσεστερ θυμήθηκε τον καλό της εαυτό, πέτυχε διπλό σε ντέρμπι έπειτα από... δυο χρόνια και με το 2-1 επί της Αρσεναλ πάτησε τετράδα.
Η Αρσεναλ είχε τις φάσεις, την υποροχή, όχι όμως και την ουσία! Η Γιουνάιτεντ των πολλών απουσιών, χωρίς να πείσει επιθετικά, πήρε μεγάλο διπλό στο Λονδίνο (2-1) και βρέθηκε στην 4η θέση. Ηταν η πρώτη εκτός έδρας νίκη φέτος και η πρώτη σε... ντέρμπι έπειτα από 23 μήνες! Στην 7η θέση οι «κανονιέρηδες» που έκαναν δυο αναγκαστικές αλλαγές, αλλά είδαν τον Ζιρού να επιστρέφει με γκολάρα.
Η Αρσεναλ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, πήρε τον έλεγχο με το καλημέρα και πίεζε ψηλά. Η Γιουνάιτεντ αδυνατούσε να κρατήσει τη μπάλα και το πρώτο μισάωρο ήταν πολύ δύσκολο. Στο 14' ο Γουίλσιρ, ο οποίος έφτασε τις 200 συμμετοχές με την Αρσεναλ έχασε πολύ μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ, ωστόσο στο τετ α τετ έστειλε τη μπάλα στον Ντε Χέα. Οι Λονδρέζοι είχαν το πάνω χέρι, όχι όμως και την ουσία, με τον Γουέλμπεκ να έχει όρεξη, αλλά τρεις φορές που βρέθηκε στην εστία της Μάντσεστερ δεν βρήκε στόχο. Η ομάδα του Φαν Χάαλ «ξύπνησε» μετά το 30' κι ενώ ο Ολλανδός είχε χάσει ήδη με τραυματισμό τον Σο. Ο Ντι Μαρία ανέβασε την απόδοσή του και «παρέσυρε» την ομάδα του. Στο 35' είχε καλή ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το πλασέ του κατέληξε άουτ. Στο 38' με επέλαση έβγαλε στον Ρούνεϊ, αλλά ο Τσέιμπερς με σωτήρια προβολή κράτησε το μηδέν. Βέβαια, μεγάλος πρωταγωνιστής του α' μέρους ήταν ο Ντε Χέα, ο οποίος στο 45' νίκησε ξανά τον Γουέλμπεκ. 
Ο φορ της Αρσεναλ, ήθελε, αλλά δεν μπορούσε να δώσει απαντήσεις στον Φαν Χάαλ. Ο λόγος ήταν και η εξαιρετική παρουσία του Ισπανού γκολκίπερ, ο οποίος τον κέρδισε και στο 48'. Τα σοκ για τους γηπεδούχους διαδοχικά, στο 55' τραυματίστηκε ο Γουίλσιρ και ένα λεπτό αργότερα ήρθε το γκολ. Στη σέντρα του Γιανγκ, Γκιμπς και Σέζνι συγκρούστηκαν, ο Βαλέντσια έκανε το σουτ και ο Γκιμπς την... έστειλε στα δίχτυα. Στην ίδια φάση ο Βενγκέρ είδε τον Πολωνό γκολκίπερ να τραυματίζεται στα πλευρά και να αποχωρεί. 
Η Αρσεναλ προσπάθησε να απειλήσει και στο 62' είχε ακόμα μια καλή φάση, αλλά την κεφαλιά του Σάντσες έβγαλε εντυπωσιακά ο Ντε Χέα. ο Βενγκέρ έβαλε στο ματς τον Ζιρού και στο 77' ο Γάλλος στην πρώτη του επαφή λίγο έλειψε να σκοράρει, αλλά η κεφαλιά του κατέληξε άουτ. Η Αρσεναλ πολιόρκησε την άμυνα της Μάντσεστερ, ο Καθόρλα έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει και στην αντεπίθεση (85') ο Ρούνεϊ πέτυχε το 2-0. Ο Φελαϊνί ξεκίνησε την φάση, ο Ντι Μαρία έδωσε πάσα πάρε βάλε και ο διεθνής δεν δυσκολεύθηκε να σκοράρει. Τα οχτώ λεπτά καθυστερήσεις έδωσαν μια... ευκαιρία στην Αρσεναλ, η οποία αφού γλίτωσε στο 93' στο απίστευτο τετ α τετ του Ντι Μαρία, κατάφερε να μειώσει. Στο 94' ο Ζιρού με μια απίστευτη γκολάρα πέτυχε το 2-1, βάζοντας έτσι όλη την ομάδα του στην εστία της Μάντσεστερ. Οι παίκτες του Φαν Χάαλ δεν τα έχασαν και κράτησαν ένα μεγάλο διπλό!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου