ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014

Μπάρτσα μαγεία... όλα στην Ολλανδία!

Ο Μέσι πέτυχε χατ τρικ, η Μπαρτσελόνα μάγεψε στο ΓΣΠ (4-0) και ο ΑΠΟΕΛ είναι έτοιμος να τα δώσει όλα στο Αμστερνταμ για την κατάκτηση της 3ης θέσης.  
Με κεκτημένη ταχύτητα από την Πριμέρα, ο Μέσι έσπασε ακόμα ένα ρεκόρ, έφτασε τα 74 στο Τσάμπιονς Λιγκ και η Μπαρτσελόνα πέρασε... αέρας από το ΓΣΠ. Ο Αργεντίνος, που για πρώτη φορά στην καριέρα του στους Καταλανούς άρχισε ως αρχηγός στη διοργάνωση, πέτυχε χατ τρικ και οι Καταλανοί επικράτησαν εύκολα 4-0. Ετσι, στο Καμπ Νου θα παίξουν την πρωτιά του ομίλου κόντρα στην Παρί! 
Η Μπαρτσελόνα μπήκε πολύ δυνατά στο ματς, ήταν ορεξάτη και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης... Αν και παρουσιάστηκε καλά στημένος, ο ΑΠΟΕΛ δεν μπόρεσε να αντέξει περισσότερα από 27 λεπτά. Η κατοχή ήταν στο... 65% για τη Μπάρτσα και ο Πάρντο μπόρεσε να σώσει την εστία του μόνο σε δυο περιπτώσεις, σε τετ α τετ με τον Μέσι στο 2' και σε αυτό με τον Σουάρες στο 17'. 
Ο Ουρουγουανός ήταν αποφασισμένος να σκοράρει και στο 27' άνοιξε λογαριασμό με τη νέα του ομάδα. Ετοιμος να γράψει τη δική του ιστορία ήταν και ο Μέσι, ο οποίος στο 37' σκόραρε και πέρασε τον Ραούλ στον πίνακα των σκόρερ του Τσάμπιονς Λιγκ. 
Ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορούσε να αντιδράσει, η Μπαρτσελόνα ήταν απόλυτη κυρίαρχος και όταν ανέβαζε ρυθμό κατάφερνε να απειλήσει. Ο Πέδρο στο 52' έχασε τεράστια ευκαιρία για ένα τρίτο γκολ, όχι όμως και ο Μέσι! Ο Αργεντίνος στο 58' πέτυχε το 3-0 φτάνοντας τα 73 γκολ! Η ομάδα του Γιώργου Δώνη προσπάθησε να σημειώσει το γκολ της τιμής, αλλά ο Ντε Βινσέντι στη μοναδική καλή ευκαιρία των Κυπριων δεν μπόρεσε να σκοράρει. 
Αν και με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Ραφίνια, η Μπαρτσελόνα συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο, με τον Σουάρες να είναι μόνιμη απειλή, αλλά να του λείπει η ουσία. Ο Ουρουγουανός βρέθηκε δυο φορές σε θέση βολής, αλλά τόσο στο 66' όσο και στο 72' δεν μπόρεσε να σκοράρει. Ο θρίαμβος της Μπάρτσα και το μαγικό βράδυ του Μέσι, ολοκληρώθηκαν στο 87' με τον Αργεντίνο να πετυχαίνει χατ τρικ. Ρεκόρ πάντως έκανε και ο Τσάβι, ο οποίος έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που φτάνει τις 120 συμμετοχές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 
Ο ΑΠΟΕΛ θα τα παίξει όλα στο Αμστερνταμ, εκεί που θέλει μόνο νίκη κόντρα στον Αγιαξ, ώστε να πάρει την 3η θέση. Η αποστολή του γίνεται δυσκολότερη από τη στιγμή που θα απουσιάσει ο εξαιρετικός Γκιγιέρμε που αποβλήθηκε. Οσο για τους Καταλανούς, στην τελευταία στροφή θα υποδεχθούν την Παρί, στόχος μόνο το τρίποντο, αλλά εκτός θα είναι οι Αλβες, Ραφίνια. 
ΑΠΟΕΛ: Πάρντο, Σέρτζιο, Γκιλιέρμε, Καρλάο, Αντωνιάδης, Μοράις, Βινίσιους (73' Τζεμπούρ), Γκόμες, Αλωνεύτης (46' Εφραίμ), Σέρινταν, Μαντούκα (62' Ντε Βινσέντι).
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Πικέ, Μπάρτρα, Άλμπα (62' Αντριάνο), Μασεράνο, Ράκιτιτς (62' Τσάβι), Ραφίνια, Πέδρο, Σουάρες (76' Μπουσκέτς), Μέσι.
Βαθμολογία
1. Παρί 5  13 (9-4)
2. Μπαρτσελόνα 5  12 (12-4)
3. Αγιαξ  5  2 (4-10)
4. ΑΠΟΕΛ 5  1 (1-8)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου