ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Μπεργκ... εσύ σούπερ σταρ!

Τα έκανε όλα! Ένα γκολ και δύο ασίστ! Ο Μάρκους Μπεργκ ήταν ο μεγάλος ηγέτης στο άνετο πέρασμα (1-3) του Παναθηναϊκού από την Βέροια! Στον πόντο από τον Ατρόμητο οι «πράσινοι».
Η τεράστια κλάση του Μάρκους Μπεργκ!
Σε ένα από τα ομορφότερα ημίχρονα της φετινής Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στην Βέροια και τον Παναθηναϊκό, σε ένα ματς με πολύ γρήγορο ρυθμό και φάσεις μέχρι το 20', έλαμψε για ακόμη μία φορά στα ελληνικά γήπεδα το... άστρο, η κλάση, η ποδοσφαιρική ευφυΐα του Μάρκους Μπεργκ! Ο Σουηδός είναι πολυτέλεια για το «τριφύλλι» και αποδεικνύεται βαρόμετρο για την ομάδα του Γιάννη Αναστασίου! Τι άλλο θα μπορούσε να κάνει ο Σουηδός στράικερ, ο οποίος δεν είναι περιορίζεται μόνο στο να «εκτελεί». Δημιουργεί. Ασίστ έτοιμες για γκολ.
Οι «πράσινοι» μπήκαν με... τρελή φόρα στο γήπεδο και μόλις στο 2' ο Μπεργκ έπειτα από ωραία κάθετη του Κουτρουμπή, έδωσε στο... πιάτο του Κλωναρίδη το 1-0! Το γρήγορο γκολ για τους «πράσινους» ήρθε αλλά η Βέροια κατάφερε πριν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο να φέρνει το παιχνίδι στα ίδια!
Ο Λιαχούδης... φαντάστηκε ανατροπή, η «βουτιά» του Βέρτζου ήταν πειστική στην λανθασμένη έξοδο του Καπίνο(η μπάλα πήγε προς το κόρνερ) και ο Μπεν από τα έντεκα βήματα δεν λάθεψε απέναντι στον διεθνή πορτιέρο, ισοφαρίζοντας το παιχνίδι.
Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω μέχρι και το 20'. Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι κλείστηκαν στο δικό τους μισό γήπεδο, ο Παναθηναϊκός έπαιζε με όλους τους παίκτες πάνω από το δικό του μισό αλλά δεν μπορούσε να βρει χώρους για να «φτιάξει» επικίνδυνες καταστάσεις.
Η υπόθεση ήθελε ηρεμία, υπομονή και καθαρό μυαλό. Κάτι που είχε ο Παναθηναϊκό στο 35'. Έπειτα από μία καταπληκτική συνεργασία ο Ατζαγκούν έβαλε μπροστά την ομάδα του, ολοκληρώνοντας με ιδανικό πλασέ στην κίνηση μία φοβερή ομαδική προσπάθεια.
Διαγώνια μπαλιά του Νάνο από αριστερά, ιδανικό στρώσιμο της μπάλας από τον Μπεργκ με το κεφάλι και ο επερχόμενος Ατζαγκούν, κάνοντας κίνηση φ0ρ δεν δυσκολεύτηκε να νικήσει τον Καντιμοίρη και να στείλει τους «πράσινους» με το 2-1 στο ημίχρονο.
Καληνύχτα στα... σουηδικά!
Ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ξανά το γνωστό νεκρό διάστημα στο παιχνίδι του, όπως το συνηθίζει εξάλλου. Παρόλα αυτά και ενώ δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα και έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο, ανασταλτικά δεν είχε προβλήματα από την Βέροια.
Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να φτάσουν στην εστία του Καπίνο και να... δείξουν τα δόντια τους στο «τριφύλλι». Μοιραία οι γηπεδούχοι ανοίχτηκαν και ο Παναθηναϊκός τους... τιμώρησε στο 68', βάζοντας τέλος στη συζήτηση για το αποτέλεσμα της αποψινής αναμέτρησης.
Ο Νάνο με κάθετη βρήκε στον κενό χώρο τον αμαρκάριστο Μπεργκ και το... κανόνι από την Σουηδία ενεργοποιήθηκε και πάλι! Με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 3-1 και έδωσε στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης τυπικό χαρακτήρα.
«Γεμάτο» παιχνίδι από τον Μάρκους Μπεργκ που έκανε τα πάντα απόψε στη Βέροια. «Έφτιαξε» τα δύο πρώτα γκολ της ομάδας του με ασίστ «πάρε-βάλε» στον Κλωναρίδη και τον Ατζαγκούν και σημείωσε το τρίτο με πλασέ που... καθάρισε το παιχνίδι. Ο Σουηδός είναι ότι καλύτερο θα μπορούσε να βρει ο Παναθηναϊκός, ένας ποδοσφαιριστής που κάνει την διαφορά φέτος για το «τριφύλλι», είτε στέλνοντας την μπάλα στο πλεκτό, είτε... μοιράζοντας γκολ!
Έχει ανέβει τόσο πολύ τους τελευταίους μήνες που τα ανεβάσματα του... θυμίζουν κάτι από τον παιχταρά Μάρκους Μινχ που έκανε θραύση πριν μια δεκαετία με την φανέλα του Παναθηναϊκού από αριστερά. Ο Νάνο μετά την ασίστ κόντρα στον Πανιώνιο, ήταν «μέσα» στα δύο από τα τρία γκολ της ομάδας του. Στο 2-1 βγάζει διαγώνια μακρινή μπαλιά... συστημένη στο κεφάλι του Μπεργκ ενώ στο 3-1 βρήκε κάθετα τον Σουηδό, προσθέτοντας ακόμη μία τελική πάσα στο ενεργητικό του.
Τα «όπλα» του Παναθηναϊκού είναι συγκεκριμένα. Το πιο... επικίνδυνο όλων, ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός έκανε πάρτι στην άμυνα των γηπεδούχων που δεν κατάφεραν να τον περιορίσουν. Τους «έκανε» δύο ασίστ και ένα γκολ, δεν μπορούσαν με τίποτα να τον σταματήσουν οι στόπερ της Βέροιας. Μια Βέροια που πιάστηκε αδιάβαστη στο παιχνίδι του διεθνή φορ.
Η Βέροια μετά το 20' και ενώ δημιουργούσε προβλήματα στην άμυνα του Παναθηναϊκού, γύρισε πίσω, περίμενε στο μισό γήπεδο και απέκτησε παθητικό ρόλο στο παιχνίδι. Το... πλήρωσε και όταν ανοίχτηκε δέχθηκε και το τρίτο γκολ.
Ο Λιαχούδης ελέγχεται για την φάση που δίνει το πέναλτι στην Βέροια, με το οποίο ισοφαρίζει ο Μπεν. Ο Καπίνο φαίνεται πως δεν βρίσκει μπάλα αλλά δεν βρίσκει ούτε και τον Βέρτζο που κερδίζει την υπόδειξη του ρέφερι με τον τρόπο που πέφτει στο έδαφος.
Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλύτερος από την Βέροια, ιδιαίτερα... κυνικός και με τον Μάρκους Μπεργκ να κάνει «παπάδες», επιστρέφει στην Αθήνα με το «διπλό». Με τους τρεις βαθμούς που τον φέρνουν σε απόσταση αναπνοής από τον Ατρόμητο και στο -9 από τον ΠΑΟΚ και την δεύτερη θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου