ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Πεντάρα με... κέρδος τον Στοχ!

Ο ΠΑΟΚ με... περίπατο κόντρα στον Ηρακλή (5-1) πέρασε στους «8» του Κυπέλλου, με τον Στοχ να επιστρέφει στις καλές εμφανίσεις και στα γκολ! Σκόρερ κι ο Μάρτενς! Με Απόλλων στα προημιτελικά! 
Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στον επαναληπτικό με τον Ηρακλή στην Τούμπα καθώς επιβλήθηκε με 5-1. Οι γηπεδούχοι ως συνήθως βρέθηκαν πίσω στο σκορ και κατάφεραν μετά από την πίεση του κόσμου να πετύχει στο ημίχρονο την ανατροπή με τα γκολ των Κλάους και Στοχ. Στην επανάληψη ο Σλοβάκος που είχε να βρει δίχτυα μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε πανηγυρικά την πρόκρισή του στην επόμενη φάση με τον Απόλλων Σμύρνη με άλλα δύο τέρματα με τους Ολίσε και Μάρτενς.
Ο ΠΑΟΚ ενόψει του αγώνα με την Βέροια στην Τούμπα θα έχει δύο σημαντικές απουσίες καθώς ο Τζαβέλλας αποβλήθηκε σήμερα, ενώ ο Βίτορ τραυματίστηκε. Ενδεχομένως ο Μαντούρο να παίξει δίπλα στον Κατσουράνη στην άμυνα. Στα αξιοσημείωτα το πολύ καλό παιχνίδι του Κάτσε και η καλή αντιμετώπιση του κόσμου προς το πρόσωπό του.
Ο Χουμπ Στέφενς ξεκίνησε το παιχνίδι με το αγαπημένο του πλέον 4-2-3-1 και τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Κίτσιου, αριστερά ο Λίνο και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Τζαβέλλας και Βίτορ. Αμυντικά χαφ οι Κάτσε και Μαντούρο, ενώ στις πτέρυγες οι Λούκας και Στόχ. Στον άξονα ο Μάρτενς και στην επίθεση ο Αθανασιάδης.
Χωρίς Όγιος στον πάγκο
Ο Γκιγέρμο Όγιος που δεν έκατσε στον πάγκο του Ηρακλή λόγω μιας βεβαίωσης που δεν ήρθε από το σύνδεσμο προπονητών Αργεντινής παρέταξε σε σχηματισμό 4-2-3-1 τον Κηπουρό κάτω από τα δοκάρια. Δεξιά ο Ιντζόγλου και αριστερά ο Κοντοδήμος, ενώ στο κέντρο της άμυνας οι Παπαστεριανός και Λίμα. Αμυντικά χαφ οι Μπάμπα και Πουρτουλίδης, ενώ στις πτέρυγες οι Ονουάτσι και Τσιλιανίδης. Στον άξονα ο Τάι και στην κορυφή της επίθεσης ο Ζάχορα.
Πέτυχε γκολ και τους άγχωσε
Ο ΠΑΟΚ για ένα ακόμα παιχνίδι από λάθος στην άμυνα του βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 4ο λεπτό. Μετά από εξαιρετικό συνδυασμό των Τσιλιαννίδη και Ονουάτσι που έκρυψαν την μπάλα αυτή έφτασε στον Πορτουλίδη και με εξαιρετικό πλασέ έκανε το 0-1, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Πάντως το γκολ του Ηρακλή ήταν οφσαιτ το οποίο ο δεύτερος επόπτης Δημόπουλος δεν το έδωσε. Οι «κυανόλευκοι» που μπήκαν στο παιχνίδι με πάθος έδειχναν να πατάνε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο.
«Παίξτε μπάλα»
Οι γηπεδούχοι αγχώθηκαν κάνοντας το ένα λάθος μετά το άλλο. Μάλιστα λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο του αγώνα οι φίλαθλοι αποδοκίμασαν τις προσπάθειες των παικτών του Στέφενς φωνάζοντας το σύνθημα «ΠΑΟΚ παίξει την μπάλα της ζωή σου…». Μέσα σε όλα ο Βίτορ τραυματίστηκε με την θέση του να παίρνει ο Κατσουράνης.
1-0 με Κλάους
Το μηχανάκι που λέγεται Κάτσε και τόσο έλλειψε από τον ΠΑΟΚ έκλεψε την μπάλα στο χώρο της περιοχής του Ηρακλής παίζοντας ωραία με τον Αθανασιάδη. Ο Αλβανός μέσος έκανε το σουτ με τον Κηπουρό να μην διώχνει καλά και τον Αθανασιάδη με προβολή να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα.
2-1 με Στοχ
Η ισοφάριση έφερε πανικό και λάθη στον Ηρακλή και πίεση μεγαλύτερη από τον ΠΑΟΚ. Σ’ ένα από αυτά στο 22’ ο Ονουάτσι χωρίς να βλέπει ποιος είναι που αποφάσισε να γυρίσει την μπάλα στον Κηπουρό με τον Στόχ να παρεμβαίνει και απέναντι από τον τερματοφύλακα του Ηρακλή έκανε το 2-1. Ο Σλοβάκος βρήκε δίχτυα μετά το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό.
Έλειψε ο Κάτσε
Ο ΠΑΟΚ στις καθυστερήσεις θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ αν ο Ιντζόγλου δεν έδιωχνε πάνω στην γραμμή. Ο Λούκας από τα δεξιά έκανε την πάσα στον Κίτσιου, ο Κηπουρός πρόλαβε και έδιωξε με το ριμπάουντ να το παίρνει ο Κάτσε. Ο Αλβανός με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα όμως ο Ιντζόγλου έδιωξε την μπάλα με κεφαλιά πάνω στην γραμμή.
Και δεύτερο γκολ ο Στόχ
Στην επανάληψη ο Ηρακλής είχε την κατοχή της μπάλας και από τα δεξιά προσπαθούσε να βγάλει ανάπτυξη στο παιχνίδι του. Όμως ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πέτυχε τρίτο γκολ από νέο λάθος της «κυανόλευκης» άμυνας. Στο 55’ ο Αθανασιάδης έβγαλε μόνο του τον Στόχ με την εστία του Ηρακλή και με πανέξυπνο πλασέ κάτω από τα πόδια του Κηπουρού έκανε το 3-1, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στην υπόθεση πρόκριση.
Τα χαμένα τετ α τετ
Μετά το τρίτο γκολ του ΠΑΟΚ ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά με τους γηπεδούχους να κάνουν συντήρηση δυνάμεων λόγω των υποχρεώσεων για το Πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής βρήκε την ευκαιρία να βγει μπροστά εκμεταλλευόμενος και τα λάθη της άμυνας του Δικέφαλου. Στο 65’ μετά από τραγικό λάθος του Τζαβέλλα ο Τσιλιαννίδης απέναντι από τον Γλύκο δεν μπόρεσε να τον νικήσει τον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ. Στο 69’ μετά από λάθος του Κατσουράνη ο Ζάχουρα απέναντι από τον Γλύκο ούτε και τώρα
Δοκάρι με Νίνη
Ο ΠΑΟΚ στο 80’ από στημένη φάση απείλησε την εστία του Κηπουρού. Ο Μάρτενς εκτέλεσε το κόρνερ με τον Νίνη να κάνει την κεφαλιά και τον Κηπουρό να διώχνει με την βοήθεια του δοκαριού.
Γκολ ο Ολίσε και 4-1
Ο Δικέφαλος πέτυχε και τέταρτο τέρμα με τον Ολίσε ύστερα από εξαιρετική πάσα του Στοχ. Ο Λιβεριανός επιθετικός με το μυτάκι πλάσαρε τον Κηπουρό για το 4-1.
Μάρτενς και 5-1
Το κερασάκι στην τούρτα μπήκε από τον Μάρτενς στις καθυστερήσεις του αγώνα με τον Βέλγο να ανοίγει λογαριασμό με την φανέλα του ΠΑΟΚ ύστερα από ωραία πάσα του Ολίσε.
ΠΑΟΚ (Χουμπ Στέφενς): Γλύκος, Κίτσιου, Λίνο, Τζαβέλλας, Βίτορ (21' λ.τ. Κατσουράνης), Μαντούρο, Κάτσε, Μάρτενς, Λούκας (78' Νίνης), Στοχ, Αθανασιάδης (68' Ολίσε)
Ηρακλής (Γκιγιέρμο Ογιος): Κηπουρός, Λίμα, Κοντοδήμος, Πουρτουλίδης, Ιντζόγλου, Ζάχορα, Μπαμπά, Παπαστεριανός, Τσιλιανίδης (72' Χιονίδης), Ονουάτσι (46' Ματσούκας), Τάι (46' Σιατραβάνης)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου