ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Λάζνικ ο... εμπρηστής!

Ο Λάζνικ με γκολ και ασίστ (σε Αραβίδη) οδήγησε τον Πανιώνιο σε μεγάλη νίκη (2-0) επί του ΠΑΟΚ κι έβαλε... φωτιά στην μάχη για την 2η θέση!
Τα πράγματα στο ποδόσφαιρο είναι απλά. Όση κατοχή και να έχεις, όσες ευκαιρίες και να δημιουργήσεις και να χάσεις, αν δεν στείλεις την μπάλα στα δίχτυα δεν μπορείς να ελπίζεις. Σήμερα στη Νέα Σμύρνη ο ΠΑΟΚ προσπάθησε, είχε ρυθμό, δημιούργησε ευκαιρίες, αλλά δεν σκόραρε. Στον αντίποδα ο καταπληκτικός Πανιώνιος και αυτός με την σειρά του είχε καλό ρυθμό και το κυριότερο είχε δύο παίκτες τους Αραβίδη και Λάζνικ που μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Αυτά τα δύο γκολ του έδωσαν και την μεγάλη νίκη (2-0). Μια νίκη που τον ανεβάζουν στην 8η θέση με 24 βαθμούς.
Τον πάει πίσω και για πλέι οφ
Όσον αφορά τον «δικέφαλο του βορρά», από την αρχή της χρονιάς έπαιζε με την φωτιά, βλέποντας τους αντιπάλους του να βάζουν πρώτοι γκολ και σήμερα κάηκε. Με 11 βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό ήταν σαν να είπε αντίο στο πρωτάθλημα, ενώ πλέον αυτή η ήττα μπορεί να του στοιχίσει και στα πλέι οφ και στους βαθμούς με τους οποίους θα μπει στην... μάχη για την δεύτερη θέση. Βέβαια ακόμα είναι πολύ νωρίς, όμως η αλήθεια είναι πως η σημερινή ήττα ήταν εξαιρετικά άσχημη για την ομάδα του Χουμπ Στέφενς.
Γκολ με το καλημέρα!
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους γηπεδούχους, οι οποίοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ μόλις στο 6', σε μια φάση που πρωταγωνιστές ήταν οι αρνητικοί πρωταγωνιστές του ματς με τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο. Ο λόγος για τους Λάζνικ και Αραβίδη που στο προηγούμενο ματς είχαν διαφωνία για το ποιος θα εκτελούσε το πέναλτι, με τον Αυστριακό να παίρνει τη μπάλα και να την στέλνει στο δοκάρι του Καπίνο. Σήμερα ο Λάζνικ εκτέλεσε πολύ ωραία ένα φάουλ με τον Αραβίδη να τρυπώνει στην για ακόμα μία φορά κάκιστη άμυνα του ΠΑΟΚ και με προβολή να κάνει το 1-0.
Πάνω-κάτω και μεγάλες ευκαιρίες...
Από εκείνο το λεπτό και μέχρι το τέλος του ημιχρόνου η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τις δύο ομάδες να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες. Η μεγαλύτερη για τον ΠΑΟΚ ήταν στο 12' όταν ο Αθανασιάδης με γυριστό πήγε να βάλει το γκολ της αγωνιστικής, όμως ο εντυπωσιακός Ανέστης κατάφερε να διώξει και με την βοήθεια του δοκαριού να βγει η μπάλα κόρνερ. Η μεγαλύτερη για τον Πανιώνιο χάθηκε με τον Κολοβό στο 23' με τον Γλύκο να διώχνει εξαιρετικά.
Όταν χάνεις ευκαιρίες, το δέχεσαι...
Στο δεύτερο ημίχρονο επιβεβαιώθηκε για ακόμα μία φορά ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου που θέλει την ομάδα που χάνει ευκαιρίες να δέχεται γκολ. Ο ΠΑΟΚ με τον Στέφενς να βάζει στο παιχνίδι τον Μάρτενς, μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη, έχασε μοναδικές ευκαιρίες με τους Στοχ, Σπυρόπουλο (κυρίως) και Κίτσιου, αλλά είδε στο 61' τον Πανιώνιο να κάνει το 2-0. Δράστης ο Λάζνικ που από δημιουργός έγινε εκτελεστής και με εξαιρετικό φάουλ διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Ο Πανιώνιος κράτησε άνετα στην άμυνα και στο τέλος πανηγύρισε μια σπουδαία νίκη.
Το είδαν μαζί...
Εκτός από τους ποδοσφαιριστές την παράσταση έκλεψαν και οι φίλαθλοι. Παρά την απαγόρευση που υπήρξε από την αστυνομία, στη Νέα Σμύρνη βρέθηκαν πάνω από 300 φίλοι του ΠΑΟΚ χωρίς διακριτικά, οι οποίοι είδαν μαζί με τους οπαδούς του Πανιωνίου το ματς και τραγούδησαν πολλές φορές κοινά συνθήματα, σε μια ξεχωριστή εικόνα για την ελληνική και όχι μόνο πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου