ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 19 Ιανουαρίου 2014

Απόδραση με Γούτα!

Ο Γούτας στα... χασομέρια του αγώνα ισοφάρισε σε 2-2 για την Ξάνθη στο Ηράκλειο τον Εργοτέλη που είχε προηγηθεί με 2-0 με δύο γκολ του Αναστασάκου!  
Ο Εργοτέλης που βρέθηκε να προηγείται με 2-0 της Ξάνθης παρουσίασε τάσεις... αυτοκτονίας, τις οποίες αξιοποίησε η Ξάνθη ισοφαρίζοντας τον αγώνα σε 2-2 στο 94'! Με βάση την εικόνα των δύο ομάδων οι Κρητικοί άξιζαν να πάρουν τη νίκη, όμως στο τέλος η άμυνά τους αδράνησαν και δέχθηκαν την ισοφάριση.
Έτσι έπαιξαν
Η διάταξη του Εργοτέλη ήταν η εξής: Ο Αθανασίου κάτω από τα δοκάρια, οι Τζανακάκης και Αζίζ τα δύο μπακ, ο Σαρρής με τον Μεχία στο κέντρο της άμυνας, στον άξονα οι Καρντόζο και Ρομάνο, επιτελικός ο Χαντί, στα δύο άκρα οι Βερπακόφσκις και Μπαντιμπαγκά και στην κορυφή ο Αναστασάκος.
Στον αντίποδα ο σχηματισμός της Ξάνθης: Τσέμα κάτω από τα γκολπόστ, οι Μπέρτος και Μπαξεβανίδης οι ακραίοι αμυντικοί, ο Βάλλας με τον Γούτα το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Ντε Γκούζμαν με τον Βασιλακάκη στο κέντρο, στις πτέρυγες οι Τριάδης και Σολτάνι και ο Μάνταλος πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Σολάρι.
Δοκάρι η Ξάνθη και 2-0 ο... Εργοτέλης
Η Ξάνθη ήταν εκείνη που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και την πρώτη μεγάλη φάση στην αναμέτρηση του Παγκρητίου. Μόλις στο 8' ο Αθανασίου έπειτα από εκτέλεση κόρνερ έκανε μία τραγική έξοδο με τον επερχόμενο Μάνταλο να σουτάρει με δύναμη τραντάζοντας το δοκάρι.
Μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά ο Εργοτέλης χτύπησε στην αντεπίθεση. Στο 10' έπειτα από δυνατό σουτ του Μπαντιμπαγκά ο Τσέμα έδιωξε προσωρινά την μπάλα, ο Βερπακόφσκις πήρε το... ριμπάουντ και πάσαρε στον Αναστασάκο που απέναντι σε κενή εστία απλά έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.
Σαν να μην έφτανε αυτό ήρθε και δεύτερη ψυχρολουσία για την Ξάνθη οκτώ λεπτά μετά. Οι Ακρίτες πιάστηκαν πάλι στον... ύπνο σε κόντρα επίθεση. Μετά από κάθετη στον Μπαντιμπαγκά εκείνος γύρισε την μπάλα στον Αναστασάκο, που σκόραρε ξανά σε άδειο τέρμα για το 2-0 με τους Κρητικούς να παίρνουν για τα καλά το πάνω χέρι, αποδίδοντας παράλληλα καλό ποδόσφαιρο.
Αντέδρασαν και μείωσαν οι Ακρίτες
Η Ξάνθη δεν το έβαλε κάτω παρά το 2-0 εις βάρος της με συνέπεια να μειώσει το σκορ σε 2-1 στο 23'. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Γούτας τροφοδότησε με κεφαλιά τον Σολάρι που με ένα δυνατό σουτ από πολύ κοντά μείωσε για τους φιλοξενούμενους σε μία φάση που η άμυνα του Εργοτέλη ήταν... αλλού για αλλού. Το θετικό πάντως ήταν πως στο πρώτο μέρος παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο με φάσεις και τρία γκολ.
Έπεσε ο ρυθμός, χωρίς φάσεις το ματς
Όσο καλό ποδόσφαιρο παίχθηκε στο πρώτο μέρος τόσο κακό ήταν το Β' 45λεπτο. Δεν είχε ρυθμό, δεν υπήρξαν κλασικές φάσεις ενώ τα νεύρα, οι δυνατές μονομαχίες, οι κάρτες και οι διακοπές διαδέχονταν η μία την άλλη. Οι δύο ομάδες προσπάθησαν να αποδώσουν όσο πιο καλά γινόταν και να σκοράρουν, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Έβαλε και Γκαρσία ο Μάουρερ
Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν το χαρτί που τράβηξε από τον πάγκο για τα τελευταία 15 λεπτά του αγώνα ο Ράινερ Μάουρερ. Ο Γερμανός τεχνικός πόνταρε στην εμπειρία και την ποιότητά του προκειμένου τουλάχιστον να πάρει την ισοπαλία. Από την άλλη ο Εργοτέλης είχε τον Μπαντιμπαγκά που συνέχισε να ταλαιπωρεί την άμυνα της Ξάνθης και να βγάζει φάσεις για γκολ.
Λυτρωτής ο Γούτας στις καθυστερήσεις
Στο 94' ο Γούτας, ένας στόπερ, έμελλε να δώσει τον βαθμό της ισοπαλίας στην ομάδα του. Ο Κάλβο σέντραρε, ο συμπαίκτης του πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τους Μεχία και Σαρρή διαμορφώνοντας το τελικό 2-2 και αφήνοντας σαφέστατα μία πικρή γεύση στον Εργοτέλη.
Ο Μπαντιμπαγκά με τον Γούτα. Ο πρώτος ήταν μέσα και στις δύο φάσεις των γκολ του Εργοτέλη. Άκρως θετική εικόνα από έναν παίκτη με πολλή ενέργεια στην επίθεση που είχε και αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρει και ο ίδιος. Ο Γούτας από την άλλη ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής για την ομάδα του βάζοντας γκολ με κεφαλιά και κάνοντας το τελικό 2-2.
Από τον Εργοτέλη προβλήματα είχε η άμυνα της ομάδας, που στο τέλος της στοίχισαν ακριβά. Ως προς την Ξάνθη η μεσοεπιθετική της γραμμής δεν... τράβηξε όσο και όταν έπρεπε. Η σωτηρία ήρθε από έναν αμυντικό.
Ο σκόρερ Αναστασάκος ξεχώρισε από τους Κρητικούς με τα δύο τέρματα που σημείωσε. Για την Ξάνθη προσπάθησαν οι Μάνταλος και Σολάρι ενώ καλός ήταν και ο Κάλβο.
Ανήκει σίγουρα σε Μεχία και Σαρρή. Στην φάση της ισοφάρισης χάνουν τον Γούτα που βρίσκει δίχτυα με κεφαλιά. Το τελικό 2-2 το... χρεώνονται.
Ο ρέφερι Παππάς μαζί με τους βοηθούς του έχουν υποπέσει σε λάθη, χωρίς όμως να έχουν επηρεάσει την ροή του αγώνα. Σχετικά καλή η εικόνα της διαιτησίας.
Ο Εργοτέλης έβγαλε μόνος του τα μάτια του στο παιχνίδι με την Ξάνθη. Αν και βρέθηκε να προηγείται με 2-0 και πραγματοποίησε ένα καλό 30λεπτο στο Α' μέρος στο τέλος δεν πήρε αυτό που τόσο ήθελε αλλά και είχε ανάγκη. Οι Κρητικοί ήταν μεν καλύτεροι σε ένα σημαντικό διάστημα του αγώνα, όμως η Ξάνθη χτύπησε σε καίρια σημεία και απέσπασε το 2-2. Τραγική και μοιραία η αντίδραση των Μεχία και Σαρρή στο τέλος. Τους νικάει στον αέρα ο Γούτας και ισοφαρίζει τον αγώνα. Συνολικά πάντως σύμφωνα με την εικόνα των δύο ομάδων οι γηπεδούχοι άξιζαν τη νίκη καθώς είχαν φάσεις και στην επανάληψη. Ο Εργοτέλης πλέον αγνοεί τη νίκη 2 μήνες.
Εργοτέλης: Αθανασίου (63' Καβουσάκης), Τζανακάκης, Αζίζ, Σαρρής, Μεχία, Καρντόζο, Ρομάνο, Βερπακόφσκις (69' Διαμαντάκος), Χαντί, Αναστασάκος (88' Κοζορώνης) και Μπαντιμπανγκά.
Ξάνθη: Τσέμα, Μπέρτος, Ντε Γκούζμαν, Τριάδης (79' Σουάρες), Σολτάνι, Βασιλακάκης (75' Γκαρσία), Γούτας, Μπαξεβανίδης, Μάνταλος (59' Κάλβο), Βάλλας και Σολάρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου