ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Ξανά χαμένη, ξανά αδικημένη!

Η Λίβερπουλ έχασε και το ντέρμπι με την Τσέλσι που έκανε την ανατροπή(2-1), όμως, ο Γουεμπ δεν της έδωσε πεντακάθαρο πέναλτι στον Σουάρες για την ισοφάριση! 
Η Τσέλσι ήταν η μεγάλη νικήτρια του ντέρμπι στο «Στάμφορντ Μπριτζ» αφού παρότι βρέθηκε να χάνει στο 4' πήρε το ματς με 2-1 σε βάρος της Λίβερπουλ και βρίσκεται στο -2 από την πρωτοπόρο Αρσεναλ. Τα Χριστούγεννα βρήκαν τους Reds στο Νο1, η πρωτοχρονιά τους βρίσκει εκτός 4άδας, όμως -όπως και στον αγώνα με την Σίτι- έχουν παράπονα από τη διαιτησία, αυτή τη φορά για πέναλτι που δεν δόθηκε στον Σουάρες, σε μία δύσκολη φάση. Μετά το πέρας του μισού της σεζόν, η Λίβερπουλ έπεσε στο -6 από την πρώτη θέση και η ίδια είναι στην 5η (μόλις +2 από την Γιουνάιτεντ).
Νωρίς νωρίς άνοιξε το σκορ η Λίβερπουλ με τον Αγκερ να πλασάρει στην κενή εστία στο 4' μετά από εκτέλεση φάουλ και κεφαλιά του Σουάρες που βρήκε στον Ιβάνοβιτς (0-1). Από εκείνο το σημείο μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους η Τσέλσι έσφιξε στα χέρια της τα ηνία του αγώνα και με μεγάλη πίεση είδε αποτέλεσμα. Στο 12' ο Μινιολέ απογειώθηκε και έκανε μία από τις επεμβάσεις της χρονιάς σε σουτ του Λάμπαρντ, όμως δεν μπόρεσε να πετύχει το ίδιο πέντε λεπτά αργότερα όταν ο Αζάρ με τεχνικό σουτ από το όριο της περιοχής -μετά από πάσα του Οσκαρ που δεν πέρασε- έγραψε το 1-1.
Η ομάδα του Μουρίνιο ήταν σαφώς καλύτερη και αφού είχε καταφέρει να εξουδετερώσει τον Σουάρες, έφτασε στην ανατροπή στο 34'. Μετά από προσπάθεια από τα δεξιά, ο Οσκαρ βρήκε βρήκε χώρο να γυρίσει μέσα στην περιοχή και ο Ετό με προβολή μπροστά από τον Σκρτελ έκανε το 2-1 παρά την προσπάθεια του Μινιολέ. Στο 42' έχασε την καλύτερη ευκαιρία της στα πρώτα 45 λεπτά η Λίβερπουλ, με τον Τσεχ να κατεβάζει το σουτ του Αλεν εντός περιοχής και από πλάγια θέση.
Στο δεύτερο μέρος η εικόνα ήταν διαφορετική. Η Τσέλσι έμεινε οργανωμένη στην άμυνα και δεν πήρε ποτέ ξανά το παραμικρό ρίσκο και η Λίβερπουλ είχε κατοχή και έπαιξε πιο μπροστά, όμως δυσκολευόταν να φτιάξει φάσεις. Στο 52' οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι (στη συμβολή) με κεφαλιά του Σακό μετά από ωραία μπαλιά του Χέντερσον, όμως η Τσέλσι απάντησε μόλις ένα λεπτό μετά. Μετά το κλέψιμο του Νταβίντ Λουίζ (αγωνίστηκε ως κεντρικός μέσος) ο Αζάρ έδωσε στον Ετό, όμως ο Καμερουνέζος νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Μινιολέ!
Παρά το ότι είχε μεταφέρει για τα καλά το ματς στο αντίπαλο μισό, η Λίβερπουλ δεν μπορούσε να κάνει καθαρή φάση και απείλησε με τα σουτ των Σουάρες (58') και Γκλεν Τζόνσον (74') με τον Τσεχ να είναι εκεί που πρέπει και στις δύο περιπτώσεις. Η φάση για την οποία δημιουργήθηκε μεγάλη… φασαρία έγινε στο 83' όταν ο Σουάρες όντας εντός περιοχής προσπάθησε να κυνηγήσει τον Αθπιλικουέτα, όμως ο Ετό εκτός φάσης τον ανέτρεψε. Στο 89' οι Μπλε θα μπορούσαν να έχουν κάνει το 3-1 όμως ο Τόρες αφού πέρασε σαν σταματημένους δύο αντιπάλους σούταρε με το αριστερό, όμως νικήθηκε από τον Μινιολέ.
Τσέλσι (Ζοσέ Μουρίνιο): Τσεχ, Τέρι, Κέιχιλ, Ιβάνοβιτς (30' Ασλεϊ Κόουλ), Νταβίντ Λουίζ, Αθπιλικουέτα, Λάμπαρντ (46' Μίκελ), Γουίλιαν, Αζάρ, Οσκαρ, Ετό (86' Τόρες).
Λίβερπουλ (Μπρένταν Ρότζερς): Μινιολέ, Γκλεν Τζόνσον (84' Ιάγο Ασπας), Αγκερ, Σκρτελ, Σακό (90' Τουρέ), Λούκας, Αλεν (60' Σμιθ), Χέντερσον, Κουτίνιο, Στέρλινγκ, Σουάρες.
Διαιτητής: Χάουαρντ Γουέμπ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου