ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Σάμπα ο Ρονάλντο, Mundial η Πορτογαλία!

Με μυθική εμφάνιση και χατ τρικ στην Σουηδία (2-3) ο Κριστιάνο έστειλε μόνος του του Ιβηρες στο Mundial της Βραζιλίας. Δύο γκολ ο Ιμπρα!
Αν και η πρόκριση των Ιβήρων στο κορυφαίο ραντεβού είναι το πιο σημαντικό γεγονός, η εμφάνιση του Κριστιάνο σε αυτό το τεράστιο ματς, περνάει σε άλλο επίπεδο. Ο Πορτογάλος υπερπαίκτης έκανε τα δύο γκολ του Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς να φαίνονται λίγα και μόνος του χάρισε στο σύνολο του Πάουλο Μπέντο δεύτερη νίκη επί των Σκανδιναβών και εισιτήρια για το Mundial του 2014. Ο 28χρονος σταρ μετά το μοναδικό γκολ στο πρώτο ματς έκανε χατ τρικ και έπιασε τον Πέδρο Παουλέτα στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στην Εθνική Πορτογαλίας (47).
Η κόντρα Νο9 ανάμεσα σε Ιμπρα και Κριστιάνο ήταν πολύ ήσυχη στο πρώτο μέρος, με τους Σουηδούς να κρατάνε μπάλα και να παίζουν στο μισό τους Πορτογάλους, οι οποίοι ανέβηκαν μετά το πρώτο τέταρτο. Στο 15' ήρθε η πρώτη φάση με την επέμβαση του Ισακσον σε κεφαλιά του Αλβες μετά τη σέντρα του Μουτίνιο, όμως το πρώτο μισάωρο δεν είχε κάτι άλλο της προκοπής. Στο 32' η κεφαλιά του Ρονάλντο έφυγε άουτ, στο 35' το σουτ του CR7 εκτός περιοχής έπεσε και μπλόκαρε ο Ισακσον για να ακολουθήσουν δύο μεγάλες ευκαιρίες για την ομάδα του Μπέντο.
Στο 36' μετά τη σέντρα του Ζοάο Περέιρα ο Ρονάλντο σούταρε στην κίνηση πάνω από το οριζόντιο και στο 39' έβγαλε γλυκιά σέντρα για τον Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος με κεφαλιά μόνος του έστειλε τη μπάλα άουτ. Κάπου εκεί ξύπνησαν οι Σουηδοί και αφού ο Κριστιάνο δεν έπιασε καλά το σουτ (43') ο Ιμπραΐμοβιτς (45') έκανε δύσκολη προσπάθεια μετά την κεφαλιά του Λούστιχ για να στείλει τη μπάλα ψηλά και τις δύο ομάδες με 0-0 στα αποδυτήρια.
Το δεύτερο μέρος, ήταν ένα από τα καλύτερα που έχουμε δει ever σε ποδοσφαιρικό γήπεδο και ήταν μία καθαρή μάχη ανάμεσα στους δύο καλύτερους παίκτες στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Η δράση δεν άργησε να ξεκινήσει.
Στο 49' ο Ιμπρα κουβάλησε στην πλάτη τον Μιγκέλ Βελόσο, γύρισε στον Λάρσον όμως ο Ρουί Πατρίσιο απέκρουσε με τα πόδια και στην επόμενη φάση (51') μετά την απίστευτη πάσα του Μουτίνιο ο Ρονάλντο έφυγε -για πρώτη φορά- στο ξέφωτο και με αριστερό που δεν έχει ούτε αριστεροπόδαρος έκανε το 0-1 παγώνοντας την Σόλνα.
Στο επόμενο τέταρτο οι Σουηδοί έμειναν παγωμένοι από το γκολ του CR7, αφού ήθελαν τρία γκολ, όμως όταν έχει στην ομάδα σου τον Ιμπραΐμοβιτς μπορείς να τα περιμένεις όλα! Ο Ζλάταν προσπάθησε να κάνει μία ανατροπή από αυτές που μένουν στα βιβλία της ιστορίας και πραγματικά έφτασε πολύ κοντά.
Στο 68' μετά το κόρνερ του Κάλστρομ άφησε τον Αλβες να τον τραβάει από πάντού και με κεφαλιά έκανε το 1-1 και τέσσερα λεπτά μετά με φάουλ που δεν... είδε ποτέ ο Ρουί Πατρίσιο άφησε την Σουηδία μόλις ένα γκολ μακριά από το θαύμα (2-1). Σε εκείνο το σημείο ανέλαβε δράση ο Κριστιάνο κάνοντας επίδειξη προσωπικότητας winner και στέλνοντας το μήνυμα για το τι μπορεί να κάνει στο Mundial.
Στο 77' μετά την πάσα του Αλμέιδα εκμεταλλεύτηκε το ανέβασμα σχεδόν όλων των Σουηδών αμυντικών και με νέο τρομερό αριστερό στη γωνία έκανε το 2-2 και πριν καλά καλά προλάβουν να κάτσουν τα δίχτυα στη θέση τους τα τίναξε ξανά, αυτή τη φορά με τρελό γκάζι, προσπέραση στον Ισακσον και δυνατό τελείωμα οριζόντιο και μέσα στην κενή εστία μετά τη δεύτερη ασίστ του Ζοάο Μουτίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου