ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

«Επανάσταση» πρόκρισης η Γαλλία!

Η Γαλλία έγινε η πρώτη που ανατρέπει σε μπαράζ το 0-2 και με νίκη 3-0 επί της Ουκρανίας πάει στην Βραζιλία! 
Η κακή εμφάνιση στην Ουκρανία είχε απογοητεύσει τους Γάλλους. Μέχρι σήμερα καμία ομάδα σε μπαράζ πρόκρισης σε μεγάλη διοργάνωση δεν είχε καταφέρει να πάρει την πρόκριση μετά από ήττα 2-0 στον πρώτο αγώνα, όμως οι Τρικολόρ έγραψαν ιστορία! Οι αλλαγές του Ντεσάμπ έπιασαν τόπο, η Γαλλία επιβλήθηκε 3-0 της Ουκρανίας και θα δώσει το παρών στα τελικά της Βραζιλίας!
Η παρουσία του Βαλμπουένα στα δεξιά στη θέση του Ρεμί και του Μπενζεμά στην κορυφή της επίθεσης στη θέση του Ζιρού έδωσαν ταχύτητα και... φτερά στους Γάλλους, που μπήκαν δυνατά και πίεσαν από το ξεκίνημα. Ο Βαλμπουένα ανάγκασε τον Πιατόβ σε δύσκολη απόκρουση στο 3', πριν οι κεφαλιές των Πογκμπά (8') και Μπενζεμά (10') περάσουν άουτ. Οι γηπεδούχοι έπαιξαν σε γρήγορο τέμπο, έκλεισαν τους Ουκρανούς στα καρέ τους, όμως οι τελευταίοι κατάφεραν να ισορροπήσουν μετά το 15'.
Οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να στηρίξουν όλη τους την τακτική στην άμυνα και τελικά το πλήρωσαν στο 22'. Μετά από φάουλ του Βαλμπουένα και φάση διαρκείας, ο Ριμπερί έκανε το σουτ, ο Πιατόβ, που ήταν ο κορυφαίος της Ουκρανίας, έβγαλε δύσκολα και ο Σακό από κοντά έκανε το 1-0 με το πρώτο του γκολ για την Γαλλία!
Η εικόνα δεν άλλαξε στη συνέχεια, με τους παίκτες του Φομένκο να μην μπορούν να κρατήσουν μπάλα και απλά να αμύνονται. Μετά τη νέα ευκαιρία του Πογκμπά (26') ο Μπενζεμά βρήκε δίχτυα στο 30', όμως το γκολ του ακυρώθηκε λανθασμένα για οφσάιντ.

Ο Βαλμπουένα ανάγκασε σε νέα δύσκολη απόκρουση τον Πιατόβ (31') και στο 34' το πρώτο λάθος διορθώθηκε με δεύτερο. Ξανά μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Πιατόβ, ο Βαλμπουένα έστρωσε με το στήθος στον Μπενζεμά, ο οποίος από καθαρή θέση οφσάιντ έκανε το 2-0!

Η μοναδική καλή στιγμή για την Ουκρανία χάθηκε στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Ντεμπουσί έσωσε σχεδόν πάνω στην γραμμή μετά το σουτ του Ζοζούλια.
Η επανάληψη ξεκίνησε με εφιαλτικό τρόπο για τους Ουκρανούς, καθώς μόλις στο 47' ο Χατσερίντι αντίκρισε δεύτερη κίτρινη για φάουλ στον Ριμπερί. Παρόλα αυτά, σε αντίθεση με το πρώτο μέρος οι φιλοξενούμενοι απείλησαν νωρίς, με το σουτ του Μπέζους στο 49' να περνάει λίγο άουτ.
Όπως ήταν φυσικό οι Γάλλοι είχαν τον έλεγχο, Καμπάγ (54', 71') και Μπενζεμά (58') έχασαν σημαντικές ευκαιρίες και το 3-0 ήρθε στο 72', όταν ξανά μετά από φάση διαρκείας ο Γκούσεβ σκόραρε εναντίον της ομάδας του... Ο Ριμπερί έκανε το σουτ, ο Πιάτιοβ έβγαλε, ο Πογκμπά έστρωσε στον Καμπάγ και από το σουτ του τελευταίο ο άσος της Ντιναμό Κιέβου «έθαψε» τις ελπίδες της ομάδας του για πρόκριση στο Μουντιάλ.
Στο τελευταίο δεκάλεπτο η είσοδος του Ζιρού έδωσε νέα πνοή στην επίθεση της Γαλλίας, με τον επιθετικό της Άρσεναλ να φτάνει μία ανάσα από το 4-0 στο 86', όταν ο Πιάτοβ έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του. Οι παίκτες του Ντεσάμπ δεν έδωσαν καν την ευκαιρία στους αντιπάλους τους να βγουν στην επίθεση, για να διεκδικήσουν το γκολ της πρόκρισης, με την καλύτερη ευκαιρία της Ουκρανίας να έρχεται στις καθυστερήσεις, όταν στο 90+3' ο Γιορίς μπλόκαρε εύκολα το μακρινό σουτ του Ρακίτσκι, με το 3-0 να μένει μέχρι το τέλος.
Γαλλία (Ντιντιέ Ντεσάμπ): Γιορίς, Εβρά, Σακό, Βαράν, Ντεμπουσί (78' Σανιά), Καμπάγ, Πογκμπά, Ματουιντί, Βαλμπουένα, Ριμπερί, Μπενζεμά (82' Ζιρού)
Ουκρανία (Μιχαΐλ Φομένκο): Πιατόβ, Μάντζιουκ, Χατσερίντι, Ρακίτσκι, Σεβσούκ, Μπέζους (64' Γκούσεβ), Ρόταν, Έντμαρ, Κονοπλιάνκα, Γιαρμολένκο, Ζοζούλια (76' Σελεζνιόβ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου