ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Μουντιαλικός Κριστιάνο!

Ο Ρονάλντο ήταν ο νικητής στην πρώτη κόντρα με τον Ιμπρα αφού με δικό του γκολ η Πορτογαλία πήρε προβάδισμα πρόκρισης (1-0) στο Mundial κόντρα στην Σουηδία. 
Σε ένα ματς το οποίο τράβηξε τα βλέμματα όλου του πλανήτη, Κριστιάνο Ρονάλντο και Πορτογαλία ήταν αυτοί που πανηγύρισαν στον πρώτο αγώνα μπαράζ με αντίπαλο την παρέα του Ζλάταν. Ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης μπορεί να μπλοκαρίστηκε στο πρώτο μέρος, όμως στο 82' με κεφαλιά-ψαράκι χάρισε τη νίκη στους Ιβηρες έχουν πλέον τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στο μεγάλο ραντεβού της Βραζιλίας. Ο CR7 είχε και δοκάρι αμέσως μετά το γκολ, ενώ ο Ιμπρα πήρε ελάχιστες μπάλες και μοιραία σίγησε.
Οι Πορτογάλοι μπήκαν πολύ δυνατά στο ηλεκτρισμένο «Ντα Λουζ» και μόλις στο 5' ο Ζοάο Μουτίνιο πέρασε τον Ισακσον, όμως βρέθηκε πολύ πλάγια αριστερά και δεν μπόρεσε να πλασάρει εντός εστίας. Οι Σουηδοί απάντησαν στην επόμενη φάση με τον Λούστιχ να κάνει τη σέντρα από δεξιά και τον Ελμάντερ να στέλνει τη μπάλα άουτ με προβολή.
Αφού δεν έπαθαν ζημιά στα πρώτα λεπτά, οι Σκανδιναβοί ανέβηκαν και με πολύ σφιχτή τακτική και δέκα παίκτες πίσω από τη σέντρα έκαναν εξαιρετικά δύσκολη την ανάπτυξη των Πορτογάλων. Ο Ρονάλντο είχε φάουλ στο τείχος (16') και στη συνέχεια οι Ιβηρες βομβάρδισαν με σέντρες την αντίπαλη περιοχή, όμως όλες ήταν παιχνιδάκι για τους πανύψηλους Σουηδούς, που απέκρουσαν όλες τις μπάλες ελέγχοντας πλήρως την κατάσταση.
Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι ήταν εκείνοι που δημιούργησαν την καλύτερη φάση στο πρώτο μέρος. Στο 20' ο Ιμπραΐμοβιτς άφησε τη μπάλα για τον Σεμπάστιαν Λάρσον, ο οποίος έκανε το αριστερό σουτ από το όριο της περιοχής, όμως Ρουί Πατρίσιο αντέδρασε σωστά με εξαιρετική επέμβαση! Δύο λεπτά μετά, η Σουηδία είχε νέα καλή φάση, όμως το φάουλ του Κάλστρομ πέρασε λίγο έξω από το παραθυράκι.
Οσον η ώρα περνούσε, οι φιλοξενούμενοι είχαν περισσότερη σιγουριά στις κινήσεις τους και όντας απόλυτοι κυρίαρχοι στον αέρα κατάφεραν να μην δεχθούν καμία καθαρή φάση. Στο 39' η ομάδα του Πάουλο Μπέντο πήρε την πρώτη της κεφαλιά με τον Ρονάλντο, όμως η μπάλα πήγε στα χέρια του Ισακσον, όπως συνέβη και στο 45' με αυτή του Πέπε, με το πρώτο μέρος να βγαίνει με 0-0.
Αν και στα πρώτα 45 οι Πορτογάλοι κάθε άλλο παρά έπεισαν με την απόδοσή τους και τον τρόπο που προσπάθησαν να απειλήσουν. Μπήκαν με λύσσα (και) στην επανάληψη με σκοπό να τεστάρουν τις αντοχές των Σκανδιναβών στην άμυνα. Οι φιλοξενούμενοι μετά την αποτελεσματική τεκτική του πρώτου μέρους δεν έδειξαν καμία διάθεση να παίξουν μπροστά και η ομάδα του Μπέντο έβγαινε μπροστά όλο και με περισσότερους παίκτες. Ρονάλντο και Νάνι άλλαξαν πλευρές στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους.
Η εικόνα δεν είχε πολλές διαφορές με το πρώτο μέρος, με τις τραγικές σέντρες να συνεχίζονται και τους Σουηδούς να νιώθουν άνετα. Μετά το 60' οι γηπεδούχοι είχαν ξέσπασμα με σουτ του Μεϊρέλες (60'), φάση με τον Ζοάο Περέιρα (62') και κεφαλιά του Πόστιγκα (63') και ο Μπέντο να άλλαξε φορ (66') για να γεμίσει την περιοχή με ένα δυνατό κορμί, με τον Ούγκο Αλμέιδα να μπαίνει.
Στο 69' το αριστερό του Νάνι μπλόκαρε ο Ισακσον τη στιγμή που οι Σουηδοί έπαιζαν με πολύ πάθος και δεν ρίσκαραν καθόλου με τις μπάλες να φεύγουν στην εξέδρα χωρίς δεύτερη σκέψη, όμως η κλάση του Ρονάλντο ήταν αυτή που μίλησε στο τέλος. Ο 28χρονος αφού είχε αλλάξει όλες τις πλευρές για να βρει τρόπο να κάνει τη ζημιά, την έκανε στο 82' κινούμενος ως κλασικός φορ με κεφαλιά-ψαράκι μετά την υπέροχη σέντρα του Μιγκέλ Βελόσο.
Τρία λεπτά μετά ο Κριστιάνο θα μπορούσε να τελειώσει ουσιαστικά την πρόκριση όμως με νέα κεφαλιά, τράνταξε το δοκάρι, με το 1-0 να μένει μέχρι το τέλος και να φέρνει πιο κοντά στη σάμπα στους Πορτογάλους.
Πορτογαλία (Πάουλο Μπέντο): Ρουί Πατρίσιο, Μπρούνο Αλβες, Πέπε, Ζοάο Περέιρα, Κοεντράο, Βελόσο, Μουτίνιο, Μεϊρέλες (79' Ζοσουέ), Νάνι, Ρονάλντο, Πόστιγκα (66' Ούγκο Αλμέιδα).
Σουηδία (Ερικ Χάμρεν): Ισακσον, Αντονσον, Λούστιχ, Νίλσον, Μάρτιν Ολσον, Ελμ (72' Βέρνμπλουμ), Κάλστρομ (78' Σβένσον), Λάρσον, Κατσανίκλιτς, Ελμάντερ (88' Γκερντ), Ιμπραΐμοβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου