ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

«Φορτσάτος» στο ντέρμπι!

Με γκολ του Μπεργκ ο Παναθηναϊκός κέρδισε και στο κύπελλο τον Εργοτέλη, πήρε την πρόκριση και πλέον... σκέφτεται Ολυμπιακό!  
Ύπνος στα μέτρα του Παναθηναϊκού...
Λάθος πάσες, καμία κίνηση χωρίς την μπάλα, αδυναμία για δημιουργία φάσεων και μία «θα τα πούμε στο δεύτερο ημίχρονο» αντιμετώπιση της αναμέτρησης. Αυτό ήταν το σκηνικό που έστησαν Εργοτέλης και Παναθηναϊκός στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο, στο οποίο... κακοποιήθηκε το ποδόσφαιρο, καθώς καμία από τις δύο ομάδες δεν έδειξε το παραμικρό μέσα στο γήπεδο, με εξαίρεση ένα ωραίο σουτ του Κλωναρίδη στο 25'.
Το παιχνίδι κύλησε ιδανικά στα μέτρα του «τριφυλλιού» που είχε το... μαξιλαράκι του 2-1 από την Λεωφόρο, άρα και το προβάδισμα για την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου. Η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου έπαιξε ξανά με 4-4-2 ρόμβο(Μπεργκ-Κλωναρίδης) αλλά ήταν ακόμη χειρότερος σαν ομάδα σε σχέση με το παιχνίδι του Σαββάτου.
Από την άλλη, ο Εργοτέλης που έψαχνε την ανατροπή και ένα γκολ, προτίμησε ένα σκληρό παιχνίδι, δεν είχε λύσεις για να... ανοίξει την καλά οργανωμένη άμυνα του Παναθηναϊκού, που όσες φορές χρειάστηκε πρόλαβε τον δραστήριο Διαμαντάκο.
Με «σφραγίδα» Μπεργκ!
Μπορεί το δεύτερο ημίχρονο να αναμενόταν με πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά η κλάση και η εκτελεστική δεινότητα του Μάρκους Μπεργκ έβαλε τέλος στη σεμνή τελετή μόλις στο 48'! Ο Σουηδός επιθετικός βρήκε για ακόμη μία φορά δίχτυα στη φετινή αγωνιστική περίοδο, άνοιξε το σκορ και... έκλεισε την υπόθεση πρόκριση από πολύ νωρίς.
Έτσι κι αλλιώς, οι Κρητικοί δεν είχαν τον τρόπο να απειλήσουν και επί της ουσίας παρέδωσαν πνεύμα μετά το 70' και παρά το ρίσκο που πήρε ο Πετράκης με την είσοδο των Αναστασάκου, Βερμπακόφκσις και παίζοντας με επτά δημιουργικούς ποδοσφαιριστές.
Το «τριφύλλι» ήταν εκείνο, μάλιστα, που θα μπορούσε να σκοράρει ακόμη μία φορά αλλά ο Μπεργκ δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις καλές στιγμές που είχε.
Το πιο «γεμάτο», σωστό, δίχως το παραμικρό λάθος παιχνίδι του με το «τριφύλλι». Ο Σπύρος Ρισβάνης ήταν αλάνθαστος στο κέντρο της άμυνας των «πρασίνων», ήρεμος και με καίριες παρεμβάσεις. Πολύ καλό παιχνίδι από τον νεαρό στόπερ.]
Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός επιθετικός... καθάρισε την πρόκριση για την ομάδα του, δείχνοντας ξανά το ένστικτο του «killer» στην φάση του 48'. Πήρε σωστή θέση μετά το κόρνερ του Πράνιτς, σηκώθηκε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Εργοτέλη, σκοράροντας ακόμη ένα κρίσιμο γκολ με την πράσινη φανέλα.
Έχοντας να «γυρίσει» το 2-1 της Λεωφόρου θα περίμενε κανείς από τον Εργοτέλη να μπει στο γήπεδο και να δείξει πως το θέλει. Να ψάξει την πρόκριση. Δεν το έκανε ή μάλλον το έκανε με λάθος τρόπο. Με νεύρα, με σκληρά φάουλ, χωρίς ηρεμία στο παιχνίδι και κάτι μακρινά σουτ του Πελέ, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός από την ομάδα της Κρήτης που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων.
Αν και μιλάμε για μία καλά δουλεμένη ομάδα, ο Εργοτέλης δεν είχε... plan b απέναντι στον Παναθηναϊκό, ώστε να απειλήσει την εστία του Κοτσόλη. Μακρινά σουτ, όλο και πιο μακρινά σουτ, τα περισσότερα πολύ άστοχα.
Μια χαρά διαιτησία από τον Κομίνη και τους βοηθούς του. Ο ρέφερι της αναμέτρησης σωστά μετρά το γκολ του Μπεργκ, καθώς δεν υπάρχει κανένα επιθετικό φάουλ αλλά μόνο... θέατρο του Σαρρή που έχει χάσει τον στράικερ του Παναθηναϊκού.
Ο Παναθηναϊκός άνετα και ωραία, έκανε τα απαραίτητα στο Ηράκλειο, πήρε το δεύτερο «διπλό» μέσα σε λίγες μέρες και πάει φορτσάτος στο μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έχοντας πάρει και το εισιτήριο για την φάση των «16» του Κυπέλλου. Παράλληλα «έφτιαξε» και την ψυχολογία του, μετά την ήττα από τον Πανθρακικό στη Λεωφόρο, δείχνοντας χαρακτήρα στα δύσκολα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου