ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

«Έβρεξε» γκολ στην Άμφισσα!

Η πρόκριση για τον Ολυμπιακό είχε... καθαρίσει από το πρώτο ματς κι ένα κράμα βασικών, αναπληρωματικών και νέων έκαναν... χορταστικό το παιχνίδι με τον Φωκικό!   
Έτσι άρχισαν τον αγώνα
Η διάταξη του γηπεδούχου Φωκικού στο 4-3-3 του Γιώργου Κούτση ήταν η εξής: ο Λατζάνο γκολκίπερ, ο Πεχλιβανόπουλος δεξί μπακ, ο Καλαγκάνης αριστερό, οι Πολυχρονάκης και Αλλά οι δύο στόπερ, στον άξονα οι Σκαρίμπας, Θέος και Αλβάρεζ, στο δεξί άκρο της επίθεσης ο Ράντι, στο αριστερό ο Φράγκος και κορυφή ο Τζέκος. Ο τελευταίος άλλαζε συχνά θέση με τον Φράγκο.
Για τον Ολυμπιακό κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μέγιερι και στην άμυνα από τα δεξιά προς τα αριστερά οι Σαλίνο, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μεντζανί και Βούρος. Για τον Πραξιτέλη Βούρο ήταν η παρθενική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα ως αριστερός μπακ. Στον άξονα έπαιζαν οι Ντινγκά και Γιαταμπαρέ, μπροστά τους ως επιτελικό χαφ ο Φουστέρ, οι Βάις και Ολαϊτάν στα χαφ και μοναδικός προωθημένος ο Σέποβιτς.
1-0 ο Φωκικός και μετά... καταιγίδα!
Ο Φωκικός μπήκε ορεξάτος στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ, γεγονός που του στοίχισε όμως πολύ. Στο 8ο λεπτό έπειτα από λάθος κοντρόλ από τον Αβραάμ Παπαδόπουλο που έχασε την μπάλα στον άξονα, ο Τζέκος έκανε πολύ ωραία κάθετη στον Φράγκο σε κενό χώρο με τον τελευταίο να σουτάρει από κοντά και να νικάει τον Μέγιερι για το 1-0.
Η μίνι... ψυχρολουσία δεν πτόησε τους ερυθρόλευκους που σε μία αντεπίθεση διαρκείας έβαλαν στην συνέχεια τέσσερα γκολ. Το πρώτο εξ αυτών μπήκε με διαγώνιο σουτ του Φουστέρ στο 16ο λεπτό έπειτα από συνεργασία με τον Σέποβιτς. Ο Σέρβος πήγε να του περάσει την μπάλα χωρίς να τα καταφέρει, όμως ο Ισπανός την έκλεψε και σκόραρε για το 1-1.
Στο 23' ο Βάις πέρασε 2 αντιπάλους του, έκανε το 1-2 με τον Σέποβιτς και αφού πήρε την μπάλα από τον Σέρβο με πλασέ έκανε το 2-1 για την ομάδα του. Στο 25' Ο Φουστέρ έδωσε με πολύ ωραίο τρόπο την μπάλα στον Ολαϊτάν που την πέρασε πάνω από τον γκολκίπερ του Φωκικού κάνοντας το 1-3.
Στο 33' ο Ντινγκά έβαλε το πιο ωραίο από τα γκολ του Ολυμπιακού για το 1-4 στην Άμφισσα. Ο Κονγκολέζος έκλεψε την μπάλα και με εξαιρετικό σκαφτό σουτ κρέμασε τον αντίπαλο γκολκίπερ ανοίγοντας τον δικό του λογαριασμό.
Αλλαγές ο Μίτσελ, στο 4-3 ο Φωκικός!
Με το ξεκίνημα του αγώνα ο Μίτσελ προχώρησε σε αλλαγές βάζοντας στο ματς τους νεαρούς Σαλιάκα και Παπασάββα στον αγώνα. Ο πρώτος πέρασε ως αριστερό χαφ και ο δεύτερος τοποθετήθηκε στον άξονα. Και για τους δύο πιτσιρικάδες ήταν το ντεμπούτο τους με την πρώτη ομάδα.
Ο Φωκικός που έδειξε καλά στοιχεία από την αρχή της αναμέτρησης κατάφερε να προξενήσει και άλλα προβλήματα στην αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού, σκοράροντας άλλες δύο φορές. Στο 51' έγινε στον Ράντι έγινε μία βαθιά και ψηλοκρεμαστή μπαλιά που με ωραίο τρόπο έβαλε το γκολ στην πλάτη της ερυθρόλευκυς άμυνας μειώνοντας το σκορ.
Ο Φωκικός έβαλε και άλλο γκολ στο στο 76' με πολύ ωραίο σουτ από τον Άλβαρεζ. Με αυτόν τον τρόπο μείωσε σε 4-3 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών καθότι στόχος του ήταν μία όσο το δυνατόν πιο αξιοπρεπή παρουσία στην αναμέτρηση.
Γκολ στο ντεμπούτο του ο Παπασάββας και 3-5
Στο 86' ο Ολυμπιακός σημείωσε ένα ακόμα όμορφο τέρμα με τον πιτσιρικά Παπασάββα να συνδυάζει την παρθενική του εμφάνιση με γκολ. Γύρισε ωραία το σώμα του, έκανε το σουτ και διαμόρφωσε το τελικό 3-5 για τους Πειραιώτες που έχοντας βάλει συνολικά 10 γκολ στον Φωκικό συνεχίζουν στο Κύπελλο. Καθ' όλα αξιόλογη βέβαια η προσπάθεια του Φωκικού που σκόραρε 4 τέρματα σε δύο ματς. Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης λοιπόν δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι ερυθρόλευκοι πήραν την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου.
Σε έναν αγώνα όπου ο Μίτσελ έβαλε τρεις παίκτες από την ομάδα Νέων και έκανε γενικότερα αρκετές αλλαγές ο Ολυμπιακός αν και δεν είχε κίνητρο μετά το 5-1 του Καραϊσκάκη έβαλε 5 γκολ στον Φωκικό, επικρατώντας με 5-3. Σημείο αναφοράς ήταν το δίχως άλλο ο MVP του Ολυμπιακού Φουστέρ με 1 γκολ και ασίστ ενώ το πιο θετικό πρόσημο από τους πιτσιρικάδες είχε ο Παπασάββας που σκόραρε κιόλας. Βέβαια όλοι οι ποδοσφαιριστές από τους Νέους προσπάθησαν αρκετά και πήγαν γενικότερα ιδιαίτερα καλά. Οι Βάις, Ολαϊτάν και Ντινγκά που βρήκαν δίχτυα επίσης βρέθηκαν σε αρκετά καλή ημέρα ενώ ο Σέρβος Σέποβιτς ήταν κινητικός και βοήθησε επιθετικά και δημιουργικά, έχοντας συμμετοχή σε γκολ. Εκεί που εντοπίστηκε το πρόβλημα για τον Ολυμπιακό ήταν στο τέρμα του και την άμυνά του. Ο Μέγιερι δεν δείχνει να είναι σε καλή κατάσταση ενώ το γεγονός πως τα πρόσωπα στην αμυντική διάταξη έπαιζαν για πρώτη φορά μαζί δεν βοήθησε τους φιλοξενούμενους. Κατά τα άλλα για τους Πειραιώτες ήταν ένα καλό τεστ και μία δυνατή προπόνηση ενόψει Παναθηναϊκού. Ο Φωκικός πάντως ήταν αξιόμαχος με βάση την διαφορά δυναμικότητας των δύο αντιπάλων και πάλεψε αρκετά και στο Φάληρο και στην έδρα του. Από την ομάδα της Άμφισσας ξεχώρισαν οι Φράγκος, Ράντι και Τζέκος.
ΦΩΚΙΚΟΣ: Λανζάνο, Πεχλιβανόπουλος, Καλαγκάνης, Πολυχρονάκης, Αλλά, Σκαρίμπας (69' Ζαχαρόπουλος), Τζέκος, Θέος (76' Γεωργουσόπουλος), Αλβάρεζ (89' Κυριάκης), Ράντι και Φράγκος.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Σαλίνο (63' Παπάζογλου), Βούρος, Μεντζανί, Παπαδόπουλος, Ντινγκά (46' Σαλιάκας), Γιαταμπαρέ, Βάις, Φουστέρ (46' Παπασάββας), Ολαϊτάν και Σέποβιτς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου