ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2013

Βρέξει, χιονίσει ο Θρύλος θα... περάσει!

Στην... λίμνη του «Ντα Λουζ» ο Ολυμπιακός προδόθηκε από μια έξοδο του Ρομπέρτο (1-1), όμως με εμφανίσεις σαν αυτή με την Μπενφίκα έχει τον... πρώτο λόγο για πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ! 
Όρθιος στην... λάσπη ο Ολυμπιακός, πήρε βαθμό... πρόκρισης στο Ντα Λουζ, αφού με νίκη στον Πειραιά κάνει τεράστιο βήμα για τους «16». Εξαιρετική εμφάνιση, άψογα διαβασμένος, έφερε σε πολύ δύσκολη τη Μπενφίκα και το 1-1 του δίνει το δικαίωμα να ελπίζει από τώρα για την επόμενη φάση. Ενα λάθος του Ρομπέρτο έφερε την ισοπαλία μέσα στον βούρκο, η οποία ήταν και η πρώτη στη διοργάνωση έπειτα το 2009 στην έδρα της Αλκμααρ (0-0). Πολύ καλοί οι Πειραιώτες, ο Τσόρι με το υπέροχο γκολ δικαίωσε τον Μίτσελ, ενώ όλοι οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν... μηνύματα στους Πορτογάλους για τον επαναληπτικό.
Έτσι έπαιξε
Η έκπληξη που έκρυβε ο ο Μίτσελ ήταν ο Τσόρι Ντομίνγκες, ο οποίος μετά το εξαιρετικό του ματς στην Κρήτη πήρε θέση στον άξονα του Ολυμπιακού, με τον Σαβιόλα να μένει εκτός σχήματος. Ρομπέρτο γκολκίπερ, δεξί μπακ ο Σαλίνο, Μανωλάς και Σιόβας τα δύο στόπερ, αριστερό μπακ ο Χολέμπας, στον άξονα οι Σάμαρης και Μανιάτης, επιτελικός ο Τσόρι , στα δύο φτερά οι Φουστέρ και Βάις και φορ ο Μήτρογλου.
Άψογα διαβασμένος στο Ντα Λουζ
Η Μπενφίκα προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Ολυμπιακό, μπήκε με τον αέρα της γηπεδούχου, ωστόσο ο Ρομπέρτο τον... έκοψε, με την εξαιρετική του επέμβαση στη φαουλάρα του Καρντόσο μόλις στο 3'. Οι «αετοί» πίεσαν, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» εξαιρετικά στημένοι στο ματς, είχαν κλείσει διαδρόμους και έβγαιναν εύκολα στην αντεπίθεση. Μάλιστα, στο 6' ο Φουστέρ έβγαλε τον Μήτρογλου σε θέση βολής, αλλά ο διεθνής φορ δεν βρήκε στόχο. Οι «ερυθρόλευκοι» ήλεγχαν το ματς, ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός και στο 9' ακόμα μια ωραία σέντρα, αλλά πάλι ο Μήτρογλου δεν μπόρεσε να σκοράρει.
Ο Μίτσελ είχε διαβάσει πολύ καλά τη Μπενφίκα, η οποία «εγκλωβισμένη» δεν μπορούσε να απειλήσει. Εξαιρετικό ματς στον άξονα από την τριπλέτα Τσόρι-Σάμαρη- Μανιάτη, επιστροφές σωστές των Σαλίνο, Χολέμπας και ο Ολυμπιακός δεν αντιμετώπισε το παραμικρό πρόβλημα. Μάλιστα, όποτε έβρισκε ευκαιρία έκανε αισθητή την παρουσία του, όπως στο 24' τη σουτάρα του Μήτρογλου έδιωξε ο Αρτούρ.
Χόρεψε στη βροχή ο Τσόρι!
Οι Πειραιώτες άντεχαν στην βροχή και οι Πορτογάλοι εκνευρισμένοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν μπάλα και να απειλήσουν. Ο Ολυμπιακός διάβαζε κάθε φάση της Μπενφίκα, έτσι και στο 29' από το λάθος της μεσαίας γραμμής άρχισε η φάση του. Αψογη ενέργεια του Μήτρογλου, τακουνάκι στον Τσόρι, και ο Αργεντίνος με... χορευτική ενέργεια πέτυχε το 1-0! Το τέρμα δεν... ξύπνησε τη Μπενφίκα, και οι «ερυθρόλευκοι» κρατούσαν εύκολα το υπέρ τους σκορ. Οσον αφορά την κατοχή, ήταν μοιρασμένη (51%-49%), με τη Μπενφίκα να έχει την καλύτερή της φάση στο 45' όταν η κεφαλιά του Τζον κατέληξε άουτ.
Λασπομαχίες...
Το σκηνικό στην επανάληψη θύμιζε... λιμνοθάλασσα, με τους παίκτες να πέφτουν στη λάσπη, με τον Μαγιένκο όμως να μένει απτόητος στον αγωνιστικό χώρο και να μην διακόπτει το ματς. Το οπτικό πεδίο... θολό, το εξαιρετικό Ντα Λουζ... βούρκος, αλλά ο Ολυμπιακός στεκόταν όρθιος, αντίθετα με τους Πορτογάλους που έπεφταν διαρκώς και ζητούσαν πέναλτι. Οι ερυθρόλευκοι κρατούσαν, ο Μίτσελ έβγαλε τον «ακατάλληλο» για τέτοιο τερέν Βάις και πέρασε τον Εντινγκά, με τους φιλοξενούμενους να ρίχνουν το βάρος στη δύναμη. Μάλιστα, οι ερυθρόλευκοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα σε αντιαθλητικό μαρκάρισμα του Πέρες στον Χολέμπας, με τον παίκτη της Μπενφίκα να δέχεται κίτρινη.
Ο βούρκος πάντως στέρησε το γκολ από τον Ολυμπιακό στο 59' όταν το πλασέ του Φουστέρ υπό... φυσιολογικές συνθήκες θα κατέληγε εύκολα στα δίχτυα, αλλά σε αυτό το τερέν δεν μπήκε ποτέ, με τον Μήτρογλου να μην μπορεί να την σπρώξει. Στην αντεπίθεση προσπάθησε να απειλήσει και η Μπενφίκα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Ο Μίτσελ στο 69' σε ακόμα μια έξυπνη ενέργεια πέρασε τον Γιαταμπαρέ στη θέση του Φουστέρ και οι Πειραιώτες είχαν δύναμη και φρεσκάδα. Οι γηπεδούχοι πίεζαν, αλλά στο 81' ο Ολυμπιακός βρέθηκε κοντά στο δεύτερο τέρμα, αλλά από τη σέντρα του Γιαταμπαρέ, ο Μήτρογλου σημείωσε γκολ, αλλά ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.
Ένα λάθος, ένα γκολ...
Ωστόσο, η παλικαρίσια εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν είχε το happy end που θα ήθελε, αφού στο 84' η κακή έξοδος του Ρομπέρτο, η αδράνεια του Σιόβα έδωσε την ευκαιρία στον Καρντόσο να ισοφαρίσει! Bέβαια, ο φακός δείχνει τον Μάτιτς να βγάζει την μπάλα άουτ, με τον βοηθό και τον διαιτητή να δείχνουν κόρνερ. Αυτό το στημένο ήταν και το... μοιραίο.
Ο... Μίτσελ. Ο τεχνικός του Ολυμπιακού διάβασε πολύ καλά το παιχνίδι, έστησε εξαιρετικά την ομάδα του και απέσπασε ένα θετικό αποτέλεσμα. Πολύ καλό κοουτσάρισμα από τον Ισπανό προπονητή.
Ο Τσόρι Ντομίνγκες σε δεύτερο διαδοχικό ματς τα πήγε εξαιρετικά και έδειξε πως μπαίνει στο κλίμα της ομάδας του. Υπέροχο γκολ, τα πήγε περίφημα στον άξονα και έδωσε λύσεις που δυσκόλεψαν τους γηπεδούχους. Θετικότατος ο Μήτρογλου που βγάζει ασίστ με τακουνάκι στο γκολ και καλό ματς από τον Φουστέρ.
Ένα λάθος έκαναν οι ερυθρόλευκοι και το πλήρωσαν... Ο Ρομπέρτο είχε μια άσχημη στιγμή, από την οποία πάντως ήρθε η ισοφάριση. Οσο για τους Πορτογάλους, «εγκλωβίστηκαν» στον άξονα του Ολυμπιακού, ενώ οι συνεχείς πτώσεις τους... εκνεύρισαν τον Μαγιένκο!
Ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού ήταν εξαιρετικός για 83 λεπτά, αλλά στο 84' έκανε μεγάλο λάθος και έφερε το γκολ για τη Μπενφίκα. Πολύ κακή έξοδος και ο Καρντόσο σκόραρε το πιο εύκολο τέρμα της καριέρας του.
Ο Μαγιένκο δεν... τσίμπησε στις πτώσεις των παικτών της Μπενφίκα, έδωσε σωστά κάρτες, αν και θα μπορούσε να αποβάλλει τον Πέρες στο αντιαθλητικό τάκλιν στον Χολέμπας. Βέβαια, η... UEFA θα αποφασίσει αν έκανε σωστά και δεν διέκοψε τον αγώνα όταν το γήπεδο θύμιζε βούρκο. Αλλωστε, ο Ολυμπιακός έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Φουστέρ να σκοράρει!
Ο Ολυμπιακός όπως ήταν στημένος δεν... έχανε. Ο Μίτσελ διάβασε πολύ καλά το ματς, εξαιρετική τακτική, σωστές επιλογές και μόνο ένα λάθος θα στερούσε από τους Πειραιώτες τη νίκη. Αυτό έγινε, αλλά ο βαθμός και η εμφάνιση του δείχνουν τον δρόμο για τους «16». Εξαιρετικοί Τσόρι, Μήτρογλου, Φουστέρ, ολοι όσοι έπαιξαν τα πήγαν περίφημα.
ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Αρτούρ, Αλμέιδα, Λοϋιζάο, Γκαράι, Σικουίερα, Μάτιτς, Γκαϊτάν (83' Ροντρίγκο), Πέρεζ (83' Αμοριμ)Τζον, Λίμα, Καρτνόζο.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Σιόβας, Χολέμπας, Μανιάτης, Σάμαρης, Βάις (56' Εντινγκά), Φουστέρ (68' Γιαταμπαρέ), Ντομίνγκες (88' Μετζανί), , Μήτρογλου
3ος ΟΜΙΛΟΣ
1. Παρί Σεν Ζερμέν 9 (12-1)
2. Ολυμπιακός 4 (5-5)
3. Μπενφίκα 4 (3-4)
4. Αντερλεχτ 0 (0-10)
Αποτελέσματα
Αντερλεχτ-Παρί Σεν Ζερμέν 0-5
(17', 22', 36', 62 Ιμπραΐμοβιτς, 52' Καβάνι)
Μπενφίκα-Ολυμπιακός 1-1
(83' Καρδόσο-29' Τσόρι Ντομίνγκες)
Επόμενη Αγωνιστική (5 Νοεμβρίου)
Παρί Σεν Ζερμέν-Αντερλεχτ
Ολυμπιακός-Μπενφίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου