ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

«Φονικό» δίδυμο πολλών... Αστέρων

Ο Μπεργκ πέτυχε γκολ-όνειρο, ο Φιγκερόα έδειξε την κλάση του και ο χορταστικός Παναθηναϊκός κέρδισε τον Αστέρα Τρίπολης! Γκολάρα κι από Ντε Μπλάσις! 
«Πράσινη» ανωτερότητα δίχως αποτέλεσμα
Φύσει επιθετικές ομάδες, Παναθηναϊκός και Αστέρας Τρίπολης έδωσαν καλό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, με τους παίκτες του «τριφυλλιού» να πατάνε καλύτερα στο γήπεδο και να παίρνουν την κατοχή της μπάλας από νωρίς.
Οι «πράσινοι» συνέχισαν την θετική τους εικόνα από το παιχνίδι με τον Εργοτέλη, είχαν καλή κυκλοφορία, τους Πράνιτς και Κλωναρίδη σε πολύ καλό βράδυ, ωστόσο, δεν κατάφεραν να παραβιάσουν την εστία των Αρκάδων που περιορίστηκαν στο να κρατάνε μακριά τους γηπεδούχους, κάνοντας, όμως,το εύκολο λάθος στις μεταβιβάσεις. Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που είχε τις καλές στιγμές(13' Κλωναρίδης, 19' Ντίνας, 26' Μπεργκ) ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων, Ερνάντεζ, όμως, είχε τις... απαντήσεις και είπε «όχι» στις δύο από τις τρεις ευκαιρίες που δημιούργησαν οι παίκτες του Αναστασίου.
Η ώρα των... killers!
Ο Παναθηναϊκός έδειχνε πως το θέλει περισσότερο, πως έχει τρόπο να διεκδικήσει την νίκη. Το... φώναξε με τις αρχές της επανάληψης όταν έχασε μεγάλες ευκαιρίες για να φτάσει στο γκολ. Δεν τα κατάφερνε μέχρι το 60' όταν έπειτα από μία μαγική ενέργεια και «κεραυνό» του Μπεργκ άνοιξε το σκορ! Ο Σουηδός επιθετικός έβαλε... φωτιά στη Λεωφόρο, την οποία έσβησε στιγμές αργότερα ο Ντε Μπλάσις. Ούτε λεπτό δεν πέρασε και ο εξτρέμ των Αρκάδων με φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα «συστημένη» στο παραθυράκι του Καπίνο και έφερε το ματς στα ίσια.
Ο Αναστασίου ρίσκαρε. Στο 75' έριξε στο ματς τον Φιγκερόα, τον πέρασε κοντά στον Μπεργκ και δύο λεπτά αργότερα ο Αργεντινός έδωσε την λύση! Πορβολή στο πρώτο δοκάρι, η μπάλα στα δίχτυα και... κόλαση! Όλο το γήπεδο να αποθεώνει τον Αργεντινό. Ο «Λούτσο» αποδείχθηκε καθοριστικός, καθώς το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους και το «τρίποντο» στον Παναθηναϊκό!
Η αποθέωση που έχει γνωρίσει από την στιγμή που ξαναπάτησε Ελλάδα είναι ενδεικτική της λατρείας που του έχει ο κόσμος του Παναθηναϊκού. Ο Λουτσιάνο Φιγκερόα έδειξε κόντρα στον Εργοτέλη πως έχει έρθει... φτιαγμένος και το επιβεβαίωσε απόψε στη Λεωφόρο. Δεν χρειάστηκαν ούτε πεντέ λεπτά για να επιβεβαιώσει πως είναι killer! Με κίνηση σέντερ φορ και εκτέλεση... σφραγίδα της κλάσης του, έγραψε το 2-1 και χάρισε ένα πολύ σημαντικό «τρίποντο» στην ομάδα του.
Τάσος Λαγός. Πολύ μεγάλο παιχνίδι από τον νεαρό αμυντικό μέσο του Παναθηναϊκού που έχει ξεκινήσει... φουριόζος την χρονιά! Παρά το γεγονός πως έπαιζε ζαλισμένος από ένα χτύπημα στο τέλος του πρώτου μέρους, συνέχισε, και πραγματικά ήταν εξαιρετικός. Τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά. Από τα δικά του πόδια ξεκινά το δεύτερο και νικητήριο γκολ της ομάδας του. Σούπερ παιχνίδι και από τον Μάρκους Μπεργκ. Γκολάρα... όνειρο για το 1-0, συμμετοχή στην καλή ανάπτυξη της ομάδας του και ηγετική παρουσία μέσα στο γήπεδο.
Το δίδυμο ανάγκης στο κέντρο της άμυνας του Αστέρα Τρίπολης. Ο Γκόιαν με τον Κοντοέ αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα αρχικά με τον Μπεργκ και εν συνεχεία με τον Φιγκερόα. Αμφότεροι οι στράικερ τοου Παναθηναϊκού σκόραραν και αμφότεροι οι κεντρικοί αμυντικοί των Αρκάδων φέρουν ευθύνη.
Δεν του κόστισε, καθώς βρήκε αργότερα και δεύτερο γκολ, αλλά μετά το 1-0 η αντίδραση του Παναθηναϊκού ήταν λάθος. Αδράνησε, ο Ντε Μπλάσις έφτασε άνετα στην περιοχή και... τιμώρησε με την ισοφάριση το «τριφύλλι» που ακόμη πανηγύριζε το γκολ του Μπεργκ.
Ο διαιτητής Παππάς και οι βοηθοί του είχαν σωστές επιλογές και άφησαν το παιχνίδι να εξελιχθεί με τον πολύ καλό ρυθμό που είχε από το πρώτο του λεπτό.
Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος του Αστέρα Τρίπολης σε όλη την διάρκεια του παιχνιδού. Με πολύ καλή κυκλοφορία της μπάλας, με φαντασία στο παιχνίδι του, με μία ομάδα που από παιχνίδι σε παιχνίδι θα γίνεται ολοένα και καλύτερη. Η αναμέτρηση με τους Αρκάδες ήταν ένα κρας-τεστ πριν την Τούμπα και το «τριφύλλι» έδειξε πως γίνεται μία ομάδα με όλα τα γράμματα κεφαλαία. Απόψε στη Λεωφόρο, οι «πράσινοι» κέρδισαν και λόγω της κλάσης των σέντερ φορ που διαθέτει στο ρόστερ του. Μπεργκ και Φιγκερόα... καθάρισαν για τον Παναθηναϊκό με εξαιρετικά τέρματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου