ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου 2013

Ο ΠΑΣ το «τρίποντο», η Ξάνθη τις εντυπώσεις!

Ο ΠΑΣ επέστρεψε στις νίκες (2-1), αλλά η Ξάνθη του Μάουρερ ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις. Οι ακρίτες με παίκτη λιγότερο για ένα 45λεπτο λύγισαν στους «Ζωσιμάδες» με το γκολ του Κολοβέτσιου.  
Ο ΠΑΣ επέστρεψε στις νίκες, ήταν η 3η διαδοχική εντός έδρας, αλλά για να φτάσει στο «τρίποντο» χρειάστηκε ένα μεγάλο άλμα του Κολοβέτσιου! Η Ξάνθη έπαιξε σε όλο το β' μέρος με δέκα παίκτες, ο Μάουρερ το πάλεψε, αλλά οι ακρίτες λύγισαν... στο 77'.  Ο Γερμανός έδωσε επιθετικό χρώμα στο ντεμπούτο του και οι ακρίτες αισιοδοξούν.
Γκολ με το... καλημέρα!
Ντεμπούτο Μάουρερ στον πάγκο της Ξάνθης, προτίμησε το επιθετικό 4-3-3, αλλά το γκολ ήρθε με το... καλημέρα από τους γηπεδούχους. Στην πρώτη καλή φάση του ματς ο ΠΑΣ άνοιξε το σκορ εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά κενά των ακριτών. Μόλις στο 6' και έπειτα από ενέργεια του Ιλιτς, ο Κοροβέσης από κοντά  άνοιξε το σκορ! Οι γηπεδούχοι πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ και στο 10' ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Βάλλα. Κάπου εκεί η Ξανθη «ξύπνησε» πήρε μέτρα στο γήπεδο και στο 13' απάντησε, αλλά η κεφαλιά του Βάλλα κατέληξε άουτ. Οι ακρίτες είχαν τον έλεγχο χωρίς όμως οι Σολτάνι, Σολάρι και Μαρίν να κάνουν το κάτι παραπάνω για να απειλήσουν. Ο ΠΑΣ προσπαθούσε με αντεπιθέσεις και... τύχη να κάνει αισθητή την παρουσία και στο 24' λίγο έλειψε να πανηγυρίσει το δεύτερο γκολ, αλλά από το λάθος διώξιμο του Μπαξεβανίδη η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ. Η Ξάνθη πάντως είχε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του ματς στο 28', και αυτή προήλθε από στημένη φάση. Ωστόσο, ο Σολτάνι από πολύ κοντά... κατάφερε να την στείλει άουτ. Οι ακρίτες πίεσαν και στην επόμενη φάση ο Μάνταλος δεν μπόρεσε με κεφαλιά να σκοράρει.
Ο ΠΑΣ αδυνατούσε να αναπτυχθεί σωστά, Τσάβες και Ντε Βινσέντι δεν μπορούσαν να συνεργαστούν. Στο 37' πάντως από ενέργεια του Αργεντίνου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα για πέναλτι, όταν η μπάλα βρήκε στη γροθιά του Γούτα. Τα πράγματα έγιναν δυσκολότερα για την Ξάνθη στο 45' όταν ο Ιλιτς με εξαιρετική προσπάθεια βγήκε στην αντεπίθεση, ο Βάλλας τον ανέτρεψε και ο Τριτσώνης τον απέβαλε.
Καλύτερη, αλλά λύγισε...
Ο Μάουρερ πέρασε στο ματς τον Χοσέμι στη θέση του Σολάρι, αλλά η Ξάνθη κατάφερε να κρατήσει τον ΠΑΣ μακριά από την εστία της. Μάλιστα, ήταν η ομάδα που κυκλοφορούσε καλύτερα τη μπάλα και προσπαθούσε να γίνει απειλητική. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να εκμεταλλευθούν το αριθμητικό μειονέκτημα. Βέβαια, στο 50' ο Τσάβες έπειτα από εξαιρετική ενέργεια είδε το πλασέ του να καταλήγει μόλις άουτ. Ο Παντελίδης θέλησε να δώσει ώθηση στο κέντρο, πέρασε τον Βίλα στη θέση του Ντε Βινσέντι, αλλά αποτέλεσμα δεν είδε... Ο Μάουρερ τόλμησε, ο Ράνος πήρε την ευκαιρία και η Ξάνθη ήταν η ομάδα που απειλούσε στο ματς. Ετσι, στο 73' οι ακρίτες «πάγωσαν τους Ζωσιμάδες, όταν από εξαιρετικό συνδυασμό και ασίστ του Ντιέ ο Ράνος από κοντά ισοφάρισε 1-1. Οι Θρακιώτες πατούσαν καλύτερα στο ματς, αλλά δεν πρόλαβαν να αντέξουν τη... δόξα και το πλήρωσαν από στημένη φάση. Στο 77' ο Κολοβέτσιος πάτησε δυνατά, εξαιρετικό άλμα, καρφωτή κεφαλιά και γκολ για τον ΠΑΣ! Η Ξάνθη δεν κατάφερε να βρει τα ψυχικά αποθέματα, λύγισε στο δεύτερο τέρμα και οι γηπεδούχοι κράτησαν μέχρι τέλους το υπέρ τους σκορ!
Ο Κολοβέτσιος ήταν ο πρωταγωνιστής του ματς, αφού το δικό του γκολ έβγαλε τον ΠΑΣ από το αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει. Στο 77' με καρφωτή κεφαλιά έδωσε τη νίκη στην ομάδα του.
Ο Ντε Βινσέντι δεν κατάφερε να μπει ποτέ στο κλίμα του ματς.Κακός στο δημιουργικό κομμάτι, δεν μπόρεσε να φτιάξει παιχνίδι και αντικαταστάθηκε στο πρώτο τέταρτο της επανάληψης. Χωρίς τον Αργεντίνο ο ΠΑΣ... κόλλησε και δεν μπορούσε να γίνει απειλητικός.
Πολύ καλή αντίδραση της Ξάνθης στο β' μέρος, παρά το γεγονός πως έπαιζε με παίκτη λιγότερο. Ο Μάουρερ τα πήγε καλά στο κοουτσάρισμα στο ντεμπούτο του, αλλά η ομάδα του λύγισε στο 77'.
Παράπονα και από τις δυο ομάδες για τη διαιτησία του Τριτσώνη. Ο ΠΑΣ ζήτησε δυο φορές πέναλτι σε χέρι του Βάλλα και του Γούτα, ενώ η Ξάνθη θεωρεί πως δεν ήταν αποβολή του Βάλλα στο 45'. Ο Τριτσώνης μοίρασε έξι κίτρινες κάρτες!
Ο ΠΑΣ επέστρεψε στις νίκες, 3η διαδοχική εντός, αλλά δεν έπεισε με την εικόνα του. Με ατομικές ενέργειες πήρε ένα σημαντικό τρίποντο, με τον Ντε Βινσέντι να είναι εκτός κλίματος. Καλό το ντεμπούτο του Μάουρερ, ο οποίος είδε την ομάδα του να δέχεται γκολ στο 6', αλλά και να παίζει με δέκα από το 45'.
ΠΑΣ Γιάννινα: Βελλίδης, Μιχαήλ, Ντάσιος, Κολοβέτσιος, Τζημόπουλος, Τσουκαλάς, Λίλα, Κοροβέσης, Τσάβες (91' Στρούνα), Ντε Βινσέντι (60’ Βίλα) και Ίλιτς (82’ Κεϊτά).
Ξάνθη: Κυριακίδης, Ντε Γκουζμάν, Γούτας, Μάνταλος, Μαρίν (56' Ράνος), Μπαξεβανίδης, Βάλλας, Σολτάνι (76' Κάλβο), Ντιέ, Σολάρι (46' Χοσέμι) και Μπέρτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου